|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
pci sata/pata kontroler
jel ima itko ovo? jel valja sta? oce li izdrzat rad u 24/7 file serveru sa 1x320GB baracudom (7200.10 sataII koja bi naravno radila u sata I modU) 1x160gb baracudom (sata I) i 1x80GB Maxtor (ata133)? http://www.links.hr/index.php?option...kl=053.200.035 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
što se tiče hardova da trebali bi e sad dolazi do stabilnosti kontrolera... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Hmmm, sumnjam...koliko para toliko muzike. Čak niti ne piše proizvođać niti išta...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ja ti imam baš taj kontroler i radi savršeno ušteko sam Baricu 7200.10 na njega i uopće nemam problema snjime ti driveri koje dobiš na mini cd-u rade i na Visti bezproblema, konfa u >>>MOJ KOMP<<<. ![]() Evo test HDD postavljen u SATA I (SATA 150) preštekan na taj kontroler. http://img222.imageshack.us/my.php?i...54test2vd4.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Jedno drugo pitanje ljudi: Da li bi ja mogao uz taj kontroler i samo jedan SATA disk zapikan u njega, (i bez ostalih čvrstih diskova) složit komp? Naime imam staru matičnu koja nema SATA, nemam više ni jedan disk, pa sam mislio uzet taj kontroler i SATA (za kasnije kad ću mjenjat matičnu). Znači glavno pitanje mi je da li će ga uopće prepoznat u BIOS-u i dal ću na njega moći instalirat OS? Jer vidim da spominjete driver (koji rade i na Visti...) pa me to malo plaši. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Da, ako BIOS ima opciju "Boot Device: Add in cards" ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Nema. gigabyte GA-7VA (rev. 1.x) Svejedno puno hvala na brzom odgovoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
A imas neki boot device koji se zove SCSI? Kod dosta maticnih nema te bootable add-in carda opcije nego samo SCSI jer je netko podrazumijevao da ce add-in card biti scsi kontroler. Mozda bi islo i ako stavis trazenje bootabilnosti ostalih uredjaja "boot other devices" ili nesto u tom stilu. U krajnjem slucaju - prilicno sam siguran da mozes u roku tjedan dana vratit kontroler u ducan i trazit povrat novca ako ti ne bude radilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
@Matesonik: Nemam ![]() @jerba: Pazi driveri za to nisu "sata" nego "pci". Nadam se da shvaćaš što hoću pjesnički reći (neznam dal bi setup uopće gledao za sata kontroler "van čipseta"). Mada kad malo bolje razmislim, možda si upravu. Uglavnom, do kraja godine ću zamjenit neke stvari i kupit kontroler pa javim kako je prošlo. Hvala ljudi. @jollyb: to kupujem baš zbog pržilice, pa ako se možeš strpit... ![]() edit: Evo jollyb ako gledaš: radi sa pioneer 212bk (sata) Zadnje izmijenjeno od: matman. 26.01.2008. u 20:44. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|