Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.11.2007., 01:32   #1
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
preporuka za 22" wide

Posto si u utorak kupujem novi komp ja, zgrizen mrzitelj LCD-a, kupujem LCD i nemam apsolutno blage veze o tome znaci pomagajte kako god znate.

Za oko mi je zapeo Zamzung 226CW pa me zanima dal to ikaj valja. Komp sluzi za sve, al mi je jako vazno kak ce se ponasat u igricama i dal u toj cijeni 3500 do 4000 kn postoji neki bolji monitor.

tnx
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2007., 01:45   #2
rokoko
In Rainbows
Moj komp

rokoko's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Dell 2007WFP ti je za te pare najbolji izbor. Zrtvuj ta 2''. Isplati se.
Oglas

Oglas
Staro 18.11.2007., 01:48   #3
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

A neznam, nije mi se svidalo dok sam radio na 20" wide-u jer mi je nekka prenizak monitor, al tnx na odgovoru.
Di tog della ima za kupit jer ih bas i ne uspijevam nac
Staro 18.11.2007., 04:17   #4
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor vga killer Pregled postova
Di tog della ima za kupit jer ih bas i ne uspijevam nac
ve-mil, mikronis, optimum, kodeks,megatrend
marq20 je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2007., 07:39   #5
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Imo sam u planu i ja kupit tog della, al toooolko bugova ima taj monitor, da nije vrijedan mučenja oko njega. Čito tu na forumu za jednog čovjeka da ga je moro vraćati 3 puta. Straaašno za jedan dell....
denied je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2007., 11:59   #6
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

A idem u pon u hgspot i links malo prosnjofat pa cu vidjet. Al izgleda da cu tog Samsunga uzet pa kud puklo da puklo. Tam bar mogu vratit ak mi se ne svida
Staro 26.11.2007., 01:37   #7
jedan.tamo
dance instructor
Moj komp

jedan.tamo's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor rokoko Pregled postova
Dell 2007WFP ti je za te pare najbolji izbor. Zrtvuj ta 2''. Isplati se.
samo da pitam, jel netko možda spajao taj monitor na laptop ?! imam 15.4" macbook pro pa me zanima dal je isplativo uzimati takav monitor pošto je moja grafika na laptopu WXGA+ ,znaci rezolucija manja od one na monitoru

te koje argumente imate da je bolje uzeti taj dell2007 20"(koji mogu dobiti za 2350kn), od recimo nekog samsunga u tom cjenovnom rangu, ili možda asusa čak 22" ?!

sorry sto nije previse vezano uz onu temu, ali da ne otvaram novi topic

i to bi trebal hitno, (dok ne spiskam pare na nešto drugo )
jedan.tamo je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2007., 16:39   #8
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor jedan.tamo Pregled postova
samo da pitam, jel netko možda spajao taj monitor na laptop ?! imam 15.4" macbook pro pa me zanima dal je isplativo uzimati takav monitor pošto je moja grafika na laptopu WXGA+ ,znaci rezolucija manja od one na monitoru

te koje argumente imate da je bolje uzeti taj dell2007 20"(koji mogu dobiti za 2350kn), od recimo nekog samsunga u tom cjenovnom rangu, ili možda asusa čak 22" ?!

sorry sto nije previse vezano uz onu temu, ali da ne otvaram novi topic

i to bi trebal hitno, (dok ne spiskam pare na nešto drugo )
Nije ti grafička ograničena na WXGA+ , nego ekran.
Mislim da čak i na Macu nije problem promjeniti rezoluciju na višu.

Dell ima kvalitetniju matricu, no i dosta problema u zadnje vrijeme.
Ako želiš kvalitetni monitor koji daje bolji prikaz od ovih 22" TN-ova, Philips 200WP7ES ili 200P7ES su najsigurniji izbori.

@Vgakiller - za 22" TN najbolji izbor ti je nešto u 2500-3000kn rangu jer ima više-manje jednaki prikaz kao i taj samsung, ali nije tako fensi lakiran.
Staro 26.11.2007., 16:42   #9
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Citiraj:
Autor denied Pregled postova
Imo sam u planu i ja kupit tog della, al toooolko bugova ima taj monitor, da nije vrijedan mučenja oko njega. Čito tu na forumu za jednog čovjeka da ga je moro vraćati 3 puta. Straaašno za jedan dell....
ajde ti procitaj ponovo taj topic pa ces vidjet da se nije radilo o 2007wfp nego o 2007fp koji je PVA monitor u 90% slucajeva, povremeno se desi da dode i sa IPS matricom al rjetko.

kako mi tlak digne kad ljudi mjesaju modele i onda generaliziraju zapravo!

Da, 2007WFP ima problema tu i tamo, ali ne svi i vecina ljudi sto ih ima je prezadovoljna i kod nas afaik su svi sa S-IPS matricama jos uvjek i kao takvi sa svim svojim problemima 3 stoljeca ispred bilo kojeg TN monitora.

@jedan.tamo.. osnovni argument za kupovinu tog della naspram asusa ili samsunga je matrica koju dobijes/kupis s njim, ima drasticno veci kut gledanja, puno preciznije boje, manji backlight bleeding itd. A sto se tice macbook pro-a, on ima dvi konektor, tako da nema gubitka kvalitete slike + graficke kartice ugradene u laptope su odavno sposobne prikazati bitno vecu rezoluciju od one koju imaju monitori na njima uglavnom, tak da bez brige.

btw.. 22" su iskljucivo TN i iako su nesto veci dimenzijama, radna povrsina je identicna i mozda samo dobro izgledaju, al to im je jedina prednost pred monitorima s boljim matricama

sto se tice najboljih monitora do cca4000kn trenutno to bi bili: dell 2007wfp (wide), HP LP2065 (standardni), philips 200P7ES, te nec 20WGX2 PRO (wide) koji je najbolji, ali ima izuzetno reflektivan ekran sto smeta dosta ljudi, nema pivot i skuplji je 200-tinjak kn od maximalne cijene

EDIT:
naravno, ukoliko se ne trazi monitor vrhunskog prikaza tu je uvjek neki 20/22" lg ili philips za manje od 2500kn (uz obavezan dvi!)

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2007., 18:23   #10
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Mene samo zanima ako mi može netko reći koji monitor od zamzunga 226bw i 2232bw ima bolju sliku (boje)? Ne zanima me problemi oko postolja, cijene, itd......muchos gracias!!!
denied je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.11.2007., 22:02   #11
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

2232bw, dolazi sa samsungovim panelom, dok kod 226bw nemas pojma sta ces dobiti, moze bit jednako dobar ili puno losiji

Msi x79a GD65
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

Staro 27.11.2007., 00:52   #12
jedan.tamo
dance instructor
Moj komp

jedan.tamo's Avatar

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Nije ti grafička ograničena na WXGA+ , nego ekran.
Mislim da čak i na Macu nije problem promjeniti rezoluciju na višu.

Dell ima kvalitetniju matricu, no i dosta problema u zadnje vrijeme.
Ako želiš kvalitetni monitor koji daje bolji prikaz od ovih 22" TN-ova, Philips 200WP7ES ili 200P7ES su najsigurniji izbori.

@Vgakiller - za 22" TN najbolji izbor ti je nešto u 2500-3000kn rangu jer ima više-manje jednaki prikaz kao i taj samsung, ali nije tako fensi lakiran.
ovo za grafičku mi je drago čuti..... samo hm, kaj da onda uzmem, dell 2007wpf ?! vrijedi to ?! necu nista specijalno ali necu nit škart .. i necu bacit novce u vjetar..

jos da pitam, jel bolje uzeti 20" ili 22" jer monitor se ne kupuje svaki dan.... a uzmite u obzir da cu ga gledati sa udaljenosti od 80cm otprilike..

tako da mislim uzet rađe kvalitetniji 20" , ali opet cu mozda pozaliti za tih 2 inča
Staro 27.11.2007., 01:23   #13
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

pa najbolje bi ti bilo otici vidjeti kako to izgleda (20" vs 22"), ako ne trazis nesto prestrasno neki jeftiniji monitor s DVI prikljuckom bi mogao zadovoljavati tvoje potrebe. TN matrica je inferiornija ali i drasticno jeftinija i velika vecina LCD monitora koje vidis okolo su TN. Nije bacanje novca u vjetar niti jedan slucaj.

ja recimo imam 20" 4:3 monitor i nije mi problem uopce koristenje na 60-80cm na kolko u prosjeku sjedim (nisam mjerio, ispruzena ruka + 20-ak cm jos do monitora) cak i bez naocala koje bi kao trebao nositi
odnosno, ako imas dobar vid neces imat problema niti s 20", a radna povrsina je jednaka i ustedis nesto novca.
vecinom ljudi ovdje kupuju kak mi se cini philipsove 200 i 220w8f monitore, jeftini i solidne kvalitete za te novce (al ne dolaze s dvi kablom iako imaju prikljucak) - jedino pripazi na bad pixele, tj obavezno provjeri monitor prije kupovine jer se desi da ljudi proberu i da ostanu samo ovi s mrtvacima.

Msi x79a GD65
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

Staro 27.11.2007., 01:37   #14
jedan.tamo
dance instructor
Moj komp

jedan.tamo's Avatar

Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
pa najbolje bi ti bilo otici vidjeti kako to izgleda (20" vs 22"), ako ne trazis nesto prestrasno neki jeftiniji monitor s DVI prikljuckom bi mogao zadovoljavati tvoje potrebe. TN matrica je inferiornija ali i drasticno jeftinija i velika vecina LCD monitora koje vidis okolo su TN. Nije bacanje novca u vjetar niti jedan slucaj.

ja recimo imam 20" 4:3 monitor i nije mi problem uopce koristenje na 60-80cm na kolko u prosjeku sjedim (nisam mjerio, ispruzena ruka + 20-ak cm jos do monitora) cak i bez naocala koje bi kao trebao nositi
odnosno, ako imas dobar vid neces imat problema niti s 20", a radna povrsina je jednaka i ustedis nesto novca.
vecinom ljudi ovdje kupuju kak mi se cini philipsove 200 i 220w8f monitore, jeftini i solidne kvalitete za te novce (al ne dolaze s dvi kablom iako imaju prikljucak) - jedino pripazi na bad pixele, tj obavezno provjeri monitor prije kupovine jer se desi da ljudi proberu i da ostanu samo ovi s mrtvacima.
kod kuce imam samsung 19" 4:3, i isto sam kupio sam mrtvim pikselom i odmah ga isel vracati....

sad sam u zg na studiju, u domu, imam laptop a htel bi si to pripojiti na nesto malo vise... ograničen sam prostorom.. jer stol mi je dubine od 60cm (upravo izmjereno) na koji bi trebao ici monitor koji planiram kupiti nedavno zarađenim novcima, dobio sam ponudu za 2007w dell, za oko 1k kn manje od maloprodajne cijene u dučanu...
pa razmisljam o toj investiciji..... sad imam pitanje, dal mi nebude to preblizu za 20", te dal se monitor može podići na stalak, da mi ispod dođe otvoreni laptop, ili moram i tipkovnicu kupovati
jer imam 60 cm minus njegova debljina.... a puno radim za net,msn i photoshop najbitnije....a imam i za par projekata napraviti u autocadu..tak da bi rado da je kvalitetniji prikaz.... jer ekran na macbooku je nezamjenjiv u kvaliteti.. samo dimenzije mene muce

i recimo dal je bolji prikaz na 2232bw samsungu ili na tom dellu?!

muce me oni problemi s delovim monitorima.... google sve govori , a i you tube je prepun
Staro 27.11.2007., 12:36   #15
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

za to što tebi treba onda uzmi Philips 200WP7ES. monitor ima savršeno postolje, diže se u zrak jako puno, kut gledanja i boje odlični. a moš ga čak nać za skoro 3000kn, 3200max.

monitor je neusporediv sa ovim TN sranjima. pogotovo za nekakav ozbiljni posao na njemu.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2007., 16:58   #16
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

puh, ako si dobio ponudu za 1kkn manje nego su inace uzimaj obavezno kako god bilo, moj prijedlog bi ti bilo spojit usb mis i tastaturu na lap kojeg ces negdje sastrane drzat da glumi standardno kuciste, radis na ovom monitoru i pjesma! (ak neces ti kupit ocu ja, mala sala hehe)

moram bit iskren i reci da se ne sjecam jel ima podesavanje po visini, ali posto sam na poslu imao 1907fp koji su imali to sumnjam da ovaj nema, a ide dosta, mada ne garantiram da otvoreni lap stane ispod, ipak je to pristojna visina vec. (mi smo ih drzali na desktop racunalima pa je bilo ok radit usporedo s laptopom otvorenim ispred sebe, al na obicnom stolu.. neznam, tesko), ali moze ga se namjestit na neki posebni stalak, zidni il sta vec (bas sam gledao, ima dell u ponudi stalak za njih 4 )

i ne, nije 20" previse za tu udaljenost, rezolucija je pristojno velika pa je sve dosta sitno, ali je obicno na ovim skupljim monitorima drasticno bolje osvjetljenje, uniformnost boja i sve ostalo pa rad na malo vecoj udaljenosti takoder nije nemoguc, dapace, ista stvar

Msi x79a GD65
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

Staro 28.11.2007., 00:58   #17
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Jel možda netko vidio u živo ovaj xerox?

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=4973
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2007., 02:07   #18
jedan.tamo
dance instructor
Moj komp

jedan.tamo's Avatar

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Jel možda netko vidio u živo ovaj xerox?

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=4973
ja nisam ali zvuci prihvatljivo
Staro 28.11.2007., 02:12   #19
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

niti ja nisam, al bi prije isao s nekim LGjem poucen iskustvom starijih xerox modela s kojima sam u najblazu ruku bio razocaran

Msi x79a GD65
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

Staro 28.11.2007., 02:19   #20
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor jedan.tamo Pregled postova

Koliko ja znam, Macbook Pro je jedini laptop koji bez docking station može pljunuti FullHD (19200x1200) rezu.
gog je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2007., 10:20   #21
ankujund
Banned

ankujund's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
dajte i meni savjet...20 ili 22 (w) do 2500 kn MAX,idealno bi bilo oko 2k kn

jako m je bitan kut gledanja s obzirom ga gledam tv iz kreveta gdje mi je tada monitor malo na visem (kut cca 190-200)
ankujund je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2007., 14:41   #22
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Xerox = ProView
Staro 30.11.2007., 11:35   #23
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Evo da se javim. Kupio sam Samsunga 226cw i jako sam zadovoljan. Pokazuje neke tipicne boljke TN matrice, al ne smeta prevec iako sam ljubitelj CRT savrsenstva. Pozadinsko osvjetljenje na rubovima malo probije, al posto nikad nemam full crni ekran mi ni ne smeta. Kut gledanja je relativno dobar, za moje muvinge sa stolicom se i ne vidi razlika u slici.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno