|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
zvučna i slušalice za komp?
Imam nekoliko dilema oko zvuka na kompu. planiram kupit zvučnu i neke slušalice za komp. Zvučne kartice: dvoumim se između ove 2: - CREATIVE LABS SB Audigy4, bulk nitel, 420 KN - CREATIVE LABS SB X-Fi Xtreme Gamer links, 740 KN Slušalice: tu stvarno nisam pametan šta izbrati trebaju mi pretežno za igranje pa onda za gledanje filmova. ne raspolažem s puno love pa me zanima koju kombimaciju da uzmem. recimo da mogu potrošiti nekih 1000 kuna (do 1100 možda) jel bolje uzet X-Fi i neke slabije slušalice ili audigy4 i neke bolje? ili možda neku drugu zvučnu? Hvala unaprijed svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
Ako trebaš za igranje onda X-fi, ali ti si gledao verziju koja nije bulk i ta košta 740 kn, bulk verzija je nekih 550 i osobno bih išao na nju jer stvarno nema razlike.....što se tiče sluški, sad ti več ostaje više novaca....Sad ne znam da li želiš neke kvalitetne stereo ili 5.1 sluške. Ako ideš na 5.1 onda uzmi zalmanke 5.1 8stvarno nisam siguran za cijenu) ili medusa 5.1 sluške......ako želiš jeftinije proć i sharkoon 5.1 te neče baš razočarat ....... Stereo sluške ako planiraš ona preporučam sennhesiser ....... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nemogu nigdje naci verziju za 550 KN. našao sam u adm istu kao u linksu za 710 KN. daj neki link od ducana koji ih ima (samo da nije HGsp(šr)ot). što se tice sluški stvarno neznam kaj je bolje, obične stereo ili 5.1? u autronicu: Creative Sound Blaster X-FI XtremeGamer za 680KN , |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Meni nije jasno u čemu su tolike razlike u zvuku? Meni je i zvuk sa integrirane zvučne od prije 7 godina sasvim dobar. A tada je bila SB Live i sve je drugo bilo smeće. Onda izađe neka nova i ova prošla je smeće i tako u nedogled... Pa ljudi, tolike razlike i poboljšanja u zvuku su nemoguća! Mene ne zanima kvaliteta zvuka, zato što je to dobro kod svake, nego njihove mogućnosti procesuiranja surround-a u igrama. Kakva je po tome pitanju razlika između npr. Zvučna kartica CREATIVE LABS AUDIGY SE, bulk od 175 kn i Zvučna kartica CREATIVE LABS X-Fi mX Xtreme Gamer od nekih 700 kn Koja manje opterećuje procesor i sl? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
Evo sad baš gledam, imaš u linksu Xtreme music zvučnu, ta ti je gotovo ista kao xtreme gamer samo što još ima neke doatke .....uglavnom ništa pretjerano bitno. I evo, bulk verzija košta 570 kn za gotovinu a xtreme gamer je 540 ali je trenutno nemaju. Nazovi pa pitaj. Ako imaš toliko novaca i ako puno igraš igre gdje je zvuk bitan (online) i ako još trebaš za nešto zašto onda kupi .
![]() |
#9 |
Premium
|
Odlično, onda ću uzet jednu od te dve zvučne (x-fi xtreme music ili xtreme gamer). Ma prvo sam brio da su oko 700 kn, a sad vidim da ću proć ispod 600kn, a ak frend sredi popust proći ću još jeftinije. Ostaje pitanje slušalica. kakve su wireless sluške? (u usporedbi za žićanim?) npr. PLANTRONICS Pulsar 590E Bluetooth ili Sennheiser RS 120-8 ili Sony MDR-RF860RK dal ih se isplati uzet ili je puno bolje za te novce uzet neke s žicom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
Sa žicom naravno.........samo reci jel želiš 5.1 ili stereo sluške ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
neznam ni sam. šta bi mi preporučio? kad bi bar znao nekog ko ima i stereo i 5.1 pa da malo halam kod njega i onda se odlučim. ovak moram na blef ili nečiju preporuku. neš sam čitao da su 5.1 kao teške i da nisu za dugo igranje (makar mi to nebi smetao jer ionak imam velku i tešku glavu pa pol kile sim tam ![]() daj nabroji neke prednosti i mane jednih i drugih i kaj bi ti uzeo radje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Imaš ove 5,1 jeftine,čini mi se.Samo pročitaj dobro cijeli post. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=84010 ja koristim obične sluške,a sama kartica simulira surround uspomoč cmss 3D Virtuala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
E ovako, nisam sam probao ali reći ču ti šta moji prijatelji govore..... Recimo, ako imaš Xtreme gamer/music zvučnu i igraš igre.....ovako........ako si rusher (ideš napred) onda sa stereo sluškama čuješ jako dobro sve lijevo i desno od sebe, pošto rašaš vidiš sve ispred sebe a ako se krećeš nitko ti neče doč s leđa.............. A sa 5.1 sluškama čuješ svugdje oko sebe u svakom trenutku, znači to bi bilo bolje..... ja da uzimam uzeo bi tu zvučnu i neke kvalitetne 5.1 sluške............pročitaj moj prvi post šta sam napisao o 5.1 sluškama.....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|