Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.11.2007., 19:11   #1
cbz
Premium
Moj komp

cbz's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Multimedijalni monitor!

Poštovanje, čitao sam dosta tema na forumu vezanih uz 24'' lcd monitore i to sa velikim zanimanjem međutim još nigdje nisam našao direktnu poveznicu ili usporedbu u određenim poljima.
Moj problem leži u tome što dobijam sobicu (otprilike 3x4) u kojoj će glavna tehnička stvar biti računalo.
Htio bih izbjeći kombinacije sa televizorom pa sam razmišljao o malko većem LCD monitoru s time kaj neznam da li je to sve kaj mi treba.
Pa sljedi bitno pitanje:
Kako bi vi izveli kombinaciju pretvaranja monitora u TV/Film/Računalo tako da se mogu slagati filmske večeri/mogu igrati igrice/može normalno raditi.
Najbitnije mi je da ne postoji prevelika promjena u kvaliteti izmedju tih svi modova rada monitora i to da mogu pročitat titlove na udaljenosti od 2 metra bez da završim u ghetaldusu.

I kako bi se u to uklopili dosad naspominjaniji modeli:
Samsung 245B
Dell 24'' - HC
BENQ 24''

Što mi je još potrebno od opreme za izvest TV/komp, gledajući da najradije ne bi monitor išao mjenjat jedno 3-5 godina, kako se u to uklapaju HDTV/HDMI ...

hvala unaprijed

p.s.
recimo da je dell gornja granica u parama na koju bi išao. Kupujem kompjuter za duugo i za puno stvari pa dati više para nije šteta ako će taj crničit godinama na veselje mojih očiju.
cbz je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 19:26   #2
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ne znam koji je benq u igri, on činimi se da on jedini ima HDMI ulaz, što je za ovo što tebi trema IMHO nepotrebno.

Dell pak ima dvi/vga/komponentni i kompozitni ulaz, što znači da tehnički možeš spajati i uređaje poput konzola, dvb-t tunera, ... no problem je što ako se ne pušta sve s računala što moraš ručno na monitoru odabrati koji ulaz želiš koristiti.

Moja preporuka je samo komp, bilo koji monitor koji ti paše što se slike i izgleda tiče i tv kartica...
gog je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.11.2007., 11:51   #3
cbz
Premium
Moj komp

cbz's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
+mouse

Hvala na odgovoru, još jedno pod pitanje ako netko naleti na ovu temu a može pomoći.

Gdje je moguće kupiti ili naručiti MS explorer 3.0 reissue.
Uspio sam piknut 1 u Algoritmu kad su ih ponovo izdali. Ali na "nabavi" ih nisam uspio naći.
cbz je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno