|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
best buy napajanje oko 500w??
ajde da cujem, koje je best buy napajanje, znaci oko 500w, znaci zelim kupit napajanje takvo da mi ne moze poslije netko rec to ti ne valja to ti je ovakvo to ti je onakvo... jer za sad sta god kazem netko me popljuje... pa cu od sad kupovat samo kaj vecina preporuci pa kad to netko popljuje odma cu mu hebat... ![]() eto... da cujem prijedloge... naravno ne ici preko 1000 kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Corsair VX450W ili HX550W(modularno). Links. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Modularno ti je ukratko model kojem je kablovinje odvojivo. Znaci dodajes kablova koliko ti treba za uredjaje a visak spremis, odnosno nemas frke gdje posakrivati visak kablovinja. Capito?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Npr,ono ima sveukupno 6 SATA kabla,a ti ako imas 2 HDD-a(il optike),spojis samo dva SATA kabla i ustedis u prostoru i sakrivanju kablova.. ![]() EDIT:Nino me prestigao ![]() al et,njegovo objasnjenje ti je lakse za skuzit ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
hm, imam stackera, znaci mjesta ima kolko god treba, napajanje drzim dolje na dnu kucista tak da neznam bas da mi se isplati dat 200 - 300 kn vise za odvojive kablove... ja sam mislio da to ima neke razlike u elektronici... tak da definitivno necu uzet modularno... iliti easy con... jos i k tome spomenuti corsair 520w je skuplji od 550 samo zbog tog kablovinja... eto, moja odluka za sad stoji na corsair VX550... ima netko bolji prijedlog? p.s. eto sad sam isao pogledat kad skinem ovu bocnu stranicu sa zadnje strane ploce, dolje između napajanja i te bocne stranice ima poprilicno mjesta za kablove, tako da se to sve da tu iza nagurat i nece se uopce vidjeti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
@zwer54 - Između Corsaira VX550W i HX520W ima razlike i ''ispod haube'', prvi je made by CWT, drugi je made by Seasonic. Razlika je 80kn, a ako to možeš ''progutati'', moja preporuka ti je HX verzija. I da, naziv ''Easycon'' se ne odnosi na sva modularna napajanja, već samo na Taganova modularna napajanja. Kod Corsaira imaš ''VX'' i ''HX'', kod Seasonica imaš ''S'' i ''M'' serije itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PizzoZder
|
I da 10 hardova ubacis, dovoljno je. Samim ovim pitanjem vidi se kako ljudi padaju na velike brojke. Biti ce dovoljno da bacis pogled na moj thread sa CF 2900pro na samo 430w Seasonicu. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
.
|
@zwer54 - Strašan upgrade ![]() Kolegi upravo Corsair VX450W bez problema vuče debelo naclockanog quada, 4gb memorije i 8800Ultru, uz hrpu ''điđa'' kao što je 4 hard diska, 2 optike itd, itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Antec Basiq 500W? Po recenzijama se čini O.K., dođe oko 475 kn. Makar ne znam koliko je tiho...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Moj glas ide za Corsair 450 VX ili 520HX ako se zwer odluči da želi snažnije. Mislim da je ipak pametnije kupiti malo snažnije napajanje jer će time biti manja mogučnost da buči, te zagrijavanje će biti manje. Sada baš gledam Silverstone Zeus 750W ispod 900kn u ADM-u? Malo čudno da je tako jeftino?? Također krivo pishe da je modularno. Mislim da je to 560W ili 650W model, samo su krivo napisali. http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3571 Ako je istina, uvjerljivo najbolje napajanje ispod 1400kn. Quad SLI i slično. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
PizzoZder
|
Moja opaska je bila na njegovu konfu sa jednom grafom. Stoji sto kazes, ali nemoj zaboravit kolika je potrosnja 2900 serije grafa ![]() Mislim da je dosta ljudi opcenito zadivljeno nekim testovima izvana sa xtreme procesorima, ultra grafama, ...itd. Ima i jedna zanimljiva situacija kod mene, naime dok mi nije dosao Seasonic, ubacio sam u konfu iz siga (umjesto 2900pro bila je 8800gts), Codegen 480W (hvala zippo), inace jedno od boljih Codegen napajanja i nije bilo ama bas nikakvih problema sa njim. Jos dan danas je u rezervi za nedaj boze ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Beren je u Bugu radio neke testove napajanje gdje Zeus baš i nije dobro prošao. Dojmili su me Corsair koji su radili i preko svoje nazivne snage.
![]() |
#17 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
corsair hx550 nije bestbuy napajanje nego praktički vrh ponude napajanja u hr bestbuy bi bilo Codegen 480W ili slično, makar to nebi bilo za budućnost i ako želiš potrošiti do 1000 kn za napajanje onda je corsair i moja preporuka corsair 520hx......765 kn corsair 550vx......636 kn
![]() |
#20 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Zato sam i spomenuo Antec Basiq 500W. Dodao bi još i Chieftec 550W.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
naravno da bi mi trenutno bilo dovoljno ovih 450W ali ako tako gledate onda mi je dovoljno i ovo kaj trenutno imam za trenutnu konfu... razlika u cijeni nije prevelika, a lako se dogodi da stavim jos jednu grafu i slicno ili neznam ni ja kaj, onda kad ce mi 450 bit na knap onda cu ga morat prodavat i pušit na njemu pa dodavat jos para a ako uzmem 550 miran sam dok god je ispravno... zar ne?? u biti i stavit cu 8800 u sli jer cu kupit istu kao i frend pa cemo morat to isprobat... ma mislim... svejedno mi je... totalno nebitno itd ali ak vec kupujem kupit cu jace i mir... samo me zanimala preporuka, a to dal cu ja njega iskoristit il ne to ni mene ne brine pa nemora ni vas... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#25 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Moja preporukaza neko kvalitetnije napajanje , neki od chiefteca do 400 kn! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Ne biti grbav-koristit trazilicu-procitat koji sticky puno znaci ![]() Sve o napajanjima by PcE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Krivo - best buy je npr. Fortron PNF 350W (pa i 400W kad ga ima i ako ti treba tih 50w) u klasi jer košta 200ak kn a daje gomilu ampera na +12V...
![]() |
#28 | |
Banned
|
Ok, salzem se za Fortron PNF 350W , je dovoljan za napajanje standardnog gameskog računala (dva harda, 8800 gt,i dualcore). No zašto to prije neko nije spomenuo, ja sam mislio da je ovo best buy topic a ne grand prix. BTW, Fotron 350w ima jače 12V grane, ali slabije sve ostale naspram npr. 400w chiefteca koji je 100 kn skuplji , no svejedno to je dobro napajanje. Citiraj:
Primjer : Codegen 400 wata (120 kn) izdrži ukupna opterećenja malo preko 300 watta(jer se počinje pojavljivati pre veliki pad napona) , dok najače računalo quad core + 8800 gtx (i standardnom ostalom opremom) troši taman toliko u svom najvećem opterećenju. Stoga ako te baš veseli šta ti na napajanju ne piše MS industrial samo naprijed, ako ne misliš slagat SLI konfu chieftec od 400 w je uvrh glave. Uostalom ako pogledate specifikacije 500+W napajanja u amperažama uglavnom i nema nekih bitnih razlika osim možda dodatne dvije neovisne grane za +12V , no to je potrebno tek u slučajevima 4 harda 2 optička , SLI grafe i to sve u jednom kućištu. P.S. Ovo sam napisao zato što je rasprava krenula u smjeru "Dali uzet napajanje od antec-a 550w ili 700w fotrona i dali se isplati dodatnih 200 kn na već postojećih 600". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Za današnje kompove +12V je najbitnija grana, toliko je bitnija od od ostalih da praktički samo nju kod prosječnog kompa i treba uzimati u obzir, jer +3.3 i +5V novi kompovi tako malo cicaju u odnosu na +12V da svako napajanje danas ima dosta na njima - za prosječan komp... Zato je u biti sama +12V i njen odnos prema ovim prethodnim (radi sheranja snaga) ograničavajući faktor... Negativne grane su uglavnom nebitne jer ih ploče najčešće danas netrebaju - ima doduše tu i tamo koja ploča koja ih treba ali to je velika iznimka... Inače to što niko nije spomenuo Fortrona PNF je zato jer je naslov Best Buy oko 500kn ako nisi primjetio, a ne "Best Buy za moju konfu" ili sl, a oko 500kn Best Buy je - Corsair VX 450W i to i zbog snage koju ima, i zbog kvalitete izrade, i zbog tišine i zbog 5g garancije što nije baš zanemariva stavka, posebno jer je iskustvo pokazalo da 99% usera mjenja PSU samo kad mora...
![]() |
#30 |
Banned
|
Naslov je BB oko 500 W, al nema veze. Slažem se za 12V, pogotovo od kad su grafičke prebačene na 12V sa PCx-om ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|