|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
AMD Barton 2500+ mobile OC
Pojavio se problem da odjenom igre ne rade kad je barton klokan na 200x11, 2.2ghz. Maticna je Abit NF7-S Memorije su 2x512MB Kingmax, Hynix, ddr400 Igre rade kad je barton na default postavkama, na 1.8ghz, ali na 2.2 izbaci odmah, javlja exe greške itd itd. Mislio sam da je u windozama problem jer dugo ih nisam resintalirao, pa sam napravio fresh format i fresh windozi. Ali opet igre ne rade. Stvarno zbunjujuche, jel to do maticne, proca, memorije, zašto odjednom poludilo samo od sebe dok je radilo prije bez beda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Si odvrtio Prime95? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Za XP na 2.4GHz je obicno trebalo oko 1.7-1.8V. Hynix bez beda treba da radi na CL2.5 na tih 220MHz. Spusti prvo mnozitelj da vidis da li je do ploce a ako nije (tj., ako radi stabilno recimo na 8x220MHz) digni voltazu proca na nekih 1.75V pa vidi da li u njemu lezi problem na tim 11x200. Ako ide na 11x200 polako dizi FSB za po 5 MHz i vidi gdje ce zapeti.
![]() |
#4 |
Premium
|
Pa stabilno je u windozama, ali nece igru pokrenuti, evo na 8x220 @1700mhz je pokrenulo igru, ali smrznulo se u igri. Na 200x11 evo sad u windoziam radi, ali igru en stigne pokrenuti, odmah izbaci van. Stvar je u tome da je na 200x11, 1.7v radilo bez beda. A sa prime95, šta trebam staviti, torturetest? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
In Rainbows
Datum registracije: Sep 2007
|
Koja je max. stabilna voltaza za Barton 2500+ XP i da nema rizika da ce procesor crknut ![]() edit: 1.8v, nasao.
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Na ovoj Abitovoj ploci bi se trebao i jos bolje clockati Nema straha da ce procesor izgoriti dokle god je hladan (preporucujem ispod 70°C), neki Bartone vrte i na 2V al vodeno hladjenje jer se proc grije nenormalno i dok je idle EDIT: Mozda ti chipset koci overclock ako ides iznad 200Mhz, jesi digao voltazu? ovdije sam opisao postupak overclocka za nforce2 i barton-M http://majk.no-ip.org/web |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Meni i ispod 200mhz nece pokrenuti igru, mislim da sam isprobao. Koja je preporuka npr ispod 200mhz staviti pa koliko onda množitelj? da bude jedno clock na 2.0ghz |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
(ili recimo 233Mhz, command rate 2T, +0,1V za chipset) Mnozitelj stavi neki niski (recimo 9) pa istestiraj ram sa memtestom i grafiku sa 3d markom sve na defaultnim postavkama/voltazama da se uvjeris da nije u ploci problem. Nakon toga dizi mnozitelj... Znam ljude koji vrte bartona na 2500Mhz na toj ploci sa jako dobrim hladjenjem... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
ovoj abitici nebi problem smio biti niti 500MHz FSB-a jer sam ja svoju bio uspio na 520MHz natjerat ![]() ali ovisi koju imas, ne sjecam se tocno, ali mislim da je bila kombinacija "kineskinje/tajvanke", jedne su se mogle bolje OC-at a druge slabije =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
koje su uopce oznake proca,definitivno mi je glupo tvoje misljenje da ak radi u windowsima da mora radit i u igrama...primjer cu ti dat ut99,sa malo clockanom masinom 3dmark,prime,svi hebeni testovi rade normalno,temerature normalne,pokrenes ut,5 min igras i bsod....i nema sanse sa clockanom masinom igrat,ne mislis sad 10mhz dignes pa neradi....ali sve stabilno radi osim u ut-u.... koje napajanje imas,poznato je da sa dobrim napajanjima abitice su debelo undervoltale... neznam kak ti pomoc,probaj razlicite biose,a ako imas losu seriju mobilca lako je moguce da ces imat problema sa overclockanim procem i igranjem.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Riješeno, prob je izgleda bio u atijevim driverima 7.10, sad stavio omega drivere, kloknuo kao i prije na 200x11, 1.5V, igre rade bez beda. Pa komeru, jesam napomenuo gore vec da je prije na istim postavkama radilo sve bez beda, ali eto promijenio grafu sa nvidie na atija, i sa 7.10 drajverima ocito se nešta poklalo, i to nakon fresh instalacije windoza sa tim drajverima, a sad sa omega, radi sve stabilno, go figure. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|