Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 28.11.2004., 15:21   #1
Beast_Cro
Registered User

Beast_Cro's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Question Koju nakraju MBO???

Namjeravam si uzet Athlona Mobile procesor i malo ga OC, nista previse (ne do limita), pa me zanima koju bi mi (nForce2) maticnu preporucili da je dobra za to, a i da ima odlicne ostale funkcije i performanse???

btw. zasad mi je najprivlacnija ASUS A7N8X-E Deluxe (socket A). A sve vise cujem pohvale na Abitove ploce... komentirajte ako se ne slazete s tim izborom ili ako znate za bolju.

unaprijed zahvaljujem! pozdrav... :confused: :confused:
Beast_Cro je offline  
Staro 28.11.2004., 15:35   #2
elliotnes
Registered User

Abit NF7(S)
DFI LanParty Ultra B Rev.
Epox 8RDA(3)+

Sa Asus-om se neces usreciti po pitanju OC-a. Druga stvar, cena mu je relativno visoka za ono sto nudi. Moj favorit u NF2 segmentu je Abit, ali ga sve manje ima, makar ovde u Beogradu.

Poz.
elliotnes je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.11.2004., 15:49   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Evo, kako ti je rekao koljega iz Bg-a s time da bih stavio DFI na 1 mj. što se tiće oca, Abit NF7 (S ili SL) ili AN7....
tor je offline  
Staro 28.11.2004., 16:18   #4
elliotnes
Registered User

Slazem se za DFI, tj. da zasluzuje 1. mesto. U rangiranju sam u obzir uzeo cenu, Abit - sampion, DFI najbolji/najluksuzniji - poprilicno skuplji, Epox - problemi sa memorijom, nedostatak SS - odlicna cena.
elliotnes je offline  
Staro 28.11.2004., 18:16   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by elliotnes
Slazem se za DFI, tj. da zasluzuje 1. mesto. U rangiranju sam u obzir uzeo cenu, Abit - sampion, DFI najbolji/najluksuzniji - poprilicno skuplji, Epox - problemi sa memorijom, nedostatak SS - odlicna cena.
Hm, neznam kako kod vas ali kod nas je najskuplja AN7 (što se soc A platfomre tiče) od nabrojanih....Jedino ako nisi uspoređivao SL i DFI.
tor je offline  
Staro 28.11.2004., 18:36   #6
nex
Premium

nex's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Originally posted by elliotnes
Epox - problemi sa memorijom, nedostatak SS - odlicna cena.
:confused: ja bas nisam primjetio neke probleme sa mem na epoxu? mozda starije revizije?

btw mislim da dfi nema rupe oko socketa? znam da daje najveci fsb ali nije li nedostatak rupa problem za bolje hladnjake?
nex je offline  
Staro 28.11.2004., 18:45   #7
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Originally posted by tor
Hm, neznam kako kod vas ali kod nas je najskuplja AN7 (što se soc A platfomre tiče) od nabrojanih....Jedino ako nisi uspoređivao SL i DFI.
Najskuplja je ipak dfi lanparty.DFI in finity je jeftinija ali lanparty je najskuplja

http://www.nobilis-informatika.hr/ph...22&pro_id=1011
spawn je offline  
Staro 28.11.2004., 19:07   #8
elliotnes
Registered User

Citiraj:
Originally posted by nex
:confused: ja bas nisam primjetio neke probleme sa mem na epoxu? mozda starije revizije?

btw mislim da dfi nema rupe oko socketa? znam da daje najveci fsb ali nije li nedostatak rupa problem za bolje hladnjake?
Mozda sam nespretno rekao, Epox je izbirljiv po pitanju memorije.Vazi i za poslednje revizije RDA serije ploca. Konkurentske ploce gutaju sta im se da.

Ako mislis na southbridge, Zalman pasivac ili bilo kakav "obican",tj. sa fan-om koji se lepi zavrsavaju posao.
elliotnes je offline  
Staro 28.11.2004., 19:08   #9
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Bruno_Rv
Najskuplja je ipak dfi lanparty.DFI in finity je jeftinija ali lanparty je najskuplja

http://www.nobilis-informatika.hr/ph...22&pro_id=1011
E da, ali sam ja mislio na infinity a on na LP.
tor je offline  
Staro 29.11.2004., 01:45   #10
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

moj glas ide za Epox, ako ne trebaš Sata, onda 8rda+ (ima soundstorm), ili rda3+ ima sata, nema soundstorm.

I dobiješ OC manual , točnije zove se Overclocking Guide for Beginners! na 18 stranica, sa slikama, uputama što je što, super objašnjeno.

Neka mi kaže tko je ovako nešto dobio sa svojom pločom?
Gabre je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.11.2004., 02:29   #11
Mad_Duke
Guest

Abit NF7(S) ja prezadovoljan. Ima mi jako dobro rijesen floppy port. Mislim da bi je trebalo biti u linksu (ja sam je bar tam ubo)

Staro 29.11.2004., 02:46   #12
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
DFI Infinity jer joj FSB ide na 250, opremljenija je od Nf7-S, ANz, EPoX 8rda3+ i 8rda+

Ima IRDA In i out, Sounstrom, 4×SATA, Parelne konektore za IDE kablove, Npon na Memoriji do 3,3V, na Čipsetu do 1,9V kao jedina od navedinh ne undervolta CPU, NB, RAM i AGP.

Po meni se nema kaj razmišljat.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline  
Staro 29.11.2004., 05:37   #13
bude
Warcraft III TFT

bude's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
Originally posted by Isus
DFI Infinity jer joj FSB ide na 250, opremljenija je od Nf7-S, ANz, EPoX 8rda3+ i 8rda+

Ima IRDA In i out, Sounstrom, 4×SATA, Parelne konektore za IDE kablove, Npon na Memoriji do 3,3V, na Čipsetu do 1,9V kao jedina od navedinh ne undervolta CPU, NB, RAM i AGP.

Po meni se nema kaj razmišljat.
Idu i neke AN7 preko 250 ... hehe
Saphire x700 pro
2x80 GB @ RAID0

bude je offline  
Staro 29.11.2004., 10:49   #14
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
ali samo neke i uz modani bios i hlađnej SB-a itd.itd.

DFI ide OUT of the BOX! ili ti izvadiš iz kutj staviš u komp i deri
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline  
Staro 29.11.2004., 11:06   #15
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:
Originally posted by Beast_Cro
Namjeravam si uzet Athlona Mobile procesor i malo ga OC, nista previse (ne do limita), pa me zanima koju bi mi (nForce2) maticnu preporucili da je dobra za to, a i da ima odlicne ostale funkcije i performanse???
Cekaj, moras si nesto razjasniti, pogotovo ako si novi korisnik racunala. Zelis li plocu koju ces vidjeti jednom u zivotu, stavit je u kuciste i pustit je da suti i radi ili plocu koju ces ponosno istaknuti u signature PcEkspert foruma?

Ukoliko se radi o ovom drugom, go for it. No ako zelis brzo i stabilno racunalo, zaboravi pomodne nForce 2 drke, buduci da je Socket A platforma vec (pre)zrela i ima izvrsne, brze i kvalitetne maticne ploce i chipsete. Primjer takve savrsene ploce je PC Chips M848ALU u VeMilu za 250kn s 2 godine garancije. SiS748 chipset povezan s 963L southbridgeom povezan MuTIOL sabirnicom (koja, ne da to znaci ista no, ima 200 MB/s vecu propusnost od nForcetovog Hypertransporta). Sto ploca nema su fancy djidje midje ala 15 NICa, 128 SATA kanala i 3 kile marketinskih featurea te dodatnu godinu garancije (barem koliko sam bacio oko, vecina prodavaca daje samo godinu dana garancije na Asus). Sto ploca, uz klasiku od vise nego sto ces ikada trebati USB portova i mrezu ima je dvije godine garancije, te 550 kn manju cijenu. Sada, na tebi je da vagnes hoce li ti brze raditi drki nForce 2 s 256 MB RAMa ili ova ploca s 768 MB RAMa (taman fino stane jos jedan 512MB modul u razliku), ili s brzom grafickom. Uostalom, za tih 6-7% razlike na istoj konfiguraciji s razlicitom plocom mozes izvest komada u kino i kupit joj ruzu i sladoled, kupiti si novi CD, otici s ekipom na chevape... Immagine the posibilities.
Bubba je offline  
Staro 29.11.2004., 14:23   #16
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Re: Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:
Originally posted by Bubba
Cekaj, moras si nesto razjasniti, pogotovo ako si novi korisnik racunala. Zelis li plocu koju ces vidjeti jednom u zivotu, stavit je u kuciste i pustit je da suti i radi ili plocu koju ces ponosno istaknuti u signature PcEkspert foruma?

Ukoliko se radi o ovom drugom, go for it. No ako zelis brzo i stabilno racunalo, zaboravi pomodne nForce 2 drke, buduci da je Socket A platforma vec (pre)zrela i ima izvrsne, brze i kvalitetne maticne ploce i chipsete. Primjer takve savrsene ploce je PC Chips M848ALU u VeMilu za 250kn s 2 godine garancije. SiS748 chipset povezan s 963L southbridgeom povezan MuTIOL sabirnicom (koja, ne da to znaci ista no, ima 200 MB/s vecu propusnost od nForcetovog Hypertransporta). Sto ploca nema su fancy djidje midje ala 15 NICa, 128 SATA kanala i 3 kile marketinskih featurea te dodatnu godinu garancije (barem koliko sam bacio oko, vecina prodavaca daje samo godinu dana garancije na Asus). Sto ploca, uz klasiku od vise nego sto ces ikada trebati USB portova i mrezu ima je dvije godine garancije, te 550 kn manju cijenu. Sada, na tebi je da vagnes hoce li ti brze raditi drki nForce 2 s 256 MB RAMa ili ova ploca s 768 MB RAMa (taman fino stane jos jedan 512MB modul u razliku), ili s brzom grafickom. Uostalom, za tih 6-7% razlike na istoj konfiguraciji s razlicitom plocom mozes izvest komada u kino i kupit joj ruzu i sladoled, kupiti si novi CD, otici s ekipom na chevape... Immagine the posibilities.
malo ste zalutali kolega....ovdje se priča o OVERCLOCKu i MBO za entuzijasta

e sad da mi pikneš kolac u oko meni OC i SIS čipset nikako nejdu zajedno...mislim, dali ta ploča uopće ima AGP/PCI lock ???? kolike su maksimalne voltaže za vcore,vdimm, chipset (da odmah odgovorim: jadne su i nema mjenjaja voltaže čipsetu) , ima li rupe oko socketa za "po kile bakra" coolere (nema), ima dobro riješene postavke memorije?? (nema može se samo CL mjenjati, naspram neki 15 postavki koje DFI nudi), kako prati temperature ?? (loše , ima samo CPU temp. u biosu)

drugo je sam proizvođač ploče PC Chips !?!??!!?!? da stvarno ime koje uljeva povjerenje ono kad ti proizvođač u manual stavi da USB 2-0 radi samo pod win2k/XP i da su i tada miguće nekopatibilnosti sa dosta USB uređaja ( i onda još ne stave FW)....bez komentara

što se tiče fićura : nema SATA (dobro nemora ih imati 128 ,ali bi 2 komda bila sasvim dovoljna), nema FW , zvuk je C-Media koji ima shared ulaze sa mikrofonom,i line-in ,BIOS je banana kad se usporedi sa biosom od ovih navedenih (profili , dizanje sigurnih postavki pri držanju _insert_ , količina modanih biosa na netu itd.)

da čovjek traži ploču za durona/semprona ili da si mu predložio VIA KT600 ili KT880 chipset umjesto nforce2 još bi se i složio,ali ovako : nono :
MentalHarikiri je offline  
Staro 29.11.2004., 15:08   #17
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

ja samo znam da sam se preporodio kad sam prešao sa VIA KT266A čipseta i Athlona2000+, na Epoxicu i nforce2 i bartona!
dobitak u performansama 30% !
Gabre je offline  
Staro 29.11.2004., 18:57   #18
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Ajme majko. Nakon cijelog dana j..... s PC shit pločama i ostalim derivatima netko mi preporuča tu istu grabu od ploče naspram ovoga gore navedenoga? I to po principu stavi u kučište i zaboravi na godinu dana? Da, jedino ako ne budeš ni palio komp u tih godinu dana.
Citiraj:
Primjer takve savrsene ploce je PC Chips M848ALU u VeMilu
Milsim, ovo je citat godine. Savršeno i PC Chips ne ide zajedno u istoj rečenici ni pod razno...
Sory na malo napadnom odgovoru ali malo si otišao u neke čudne vode....
tor je offline  
Staro 29.11.2004., 19:23   #19
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

kaj se tiče naravno PC chipsa o tome nema ni govora fakat trkelja gluposti
no meni nije jasno kaj fali asusovoj ploči koju je on prvu naveo?
ja bih uvijek prije uzeo asus nego DFI ili Abit
but thats just me
pinsla je offline  
Staro 29.11.2004., 19:27   #20
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by pinsla
kaj se tiče naravno PC chipsa o tome nema ni govora fakat trkelja gluposti
no meni nije jasno kaj fali asusovoj ploči koju je on prvu naveo?
ja bih uvijek prije uzeo asus nego DFI ili Abit
but thats just me
Pa pitao je za OC, ipak je DFI jači tu a i ABIT....
tor je offline  
Staro 29.11.2004., 19:29   #21
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Re: Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:

post je zasluzio da zavrsi ovdje:

http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=14642
spawn je offline  
Staro 29.11.2004., 20:43   #22
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:
Originally posted by MentalHarikiri
malo ste zalutali kolega....ovdje se priča o OVERCLOCKu i MBO za entuzijasta
"Malo ga OC, nista previse". Malo ga OC, nista previse u prijevodu znaci staviti FSB na 200, sto nije problem za 99% ploca na trzistu.

Citiraj:
e sad da mi pikneš kolac u oko meni OC i SIS čipset nikako nejdu zajedno...mislim, dali ta ploča uopće ima AGP/PCI lock ???? kolike su maksimalne voltaže za vcore,vdimm, chipset (da odmah odgovorim: jadne su i nema mjenjaja voltaže čipsetu) , ima li rupe oko socketa za "po kile bakra" coolere (nema), ima dobro riješene postavke memorije?? (nema može se samo CL mjenjati, naspram neki 15 postavki koje DFI nudi), kako prati temperature ?? (loše , ima samo CPU temp. u biosu)
Zamarats se nebitnim stvarima. Ploca, kada se stavi u kuciste koje je pravilno ventilirano i svakim coolerom iz VeMila mozes ohladiti Bartona 2500@3200 bez problema i pola kile bakra. Razno razni Zalmani, rupe oko socketa, CAS, RAS, JEBOTEPAS memorijske postavke su za ljude s viskom vremena, i usudio bi se reci, manjkom socijalnog zivota. Otvori neku jacu brand masinu. Pogledaj kako je slozeno hladjenje. Imas li temperaturne senzore? Ne. Sve je izvedeno po standardu i onako kako proizvodjac kaze, i nema problema. Udji u BIOS. Ouverklouk, latencije, o cemu ti to? O, i da, FYI, SiS je potpuno isti kao i nForce 2, samo bez bugova, i u nekim stvarima cak bolji.

Citiraj:
drugo je sam proizvođač ploče PC Chips !?!??!!?!? da stvarno ime koje uljeva povjerenje ono kad ti proizvođač u manual stavi da USB 2-0 radi samo pod win2k/XP i da su i tada miguće nekopatibilnosti sa dosta USB uređaja ( i onda još ne stave FW)....bez komentara
Sto ti nije jasno? Da, PCChips, odlican i cijenom prihvatljiv OEM proizvodjac, kao i ECS i slicni. Uz to, ploca ima 2 godine garancije, za razliku od vecine ostalih ploca, kojima su, BTW, onomad kondenzatori pucali i tako dalje. I u cemu je problem s manualom? Da, cinjenica je da USB 2.0 radi na W2kSP4 ili WXP SP1 (zanemarimo rucna konfigurarianja i izmjenjihvanja fileova). Wow, ocjenjivat cemo plocu po njenom manualu... SATA? Ako ga bas veseli, ima kontrolera po 150kn, sto vrijedi i za FW.

Citiraj:
što se tiče fićura : nema SATA (dobro nemora ih imati 128 ,ali bi 2 komda bila sasvim dovoljna), nema FW , zvuk je C-Media koji ima shared ulaze sa mikrofonom,i line-in ,BIOS je banana kad se usporedi sa biosom od ovih navedenih (profili , dizanje sigurnih postavki pri držanju _insert_ , količina modanih biosa na netu itd.)
Napomenuo sam, treba li mu ploca za qurcenje ili za rad? BIOS? Ne sjecam se tocno, no bas taj bios je imao sve sto je potrebno za normalan rad racunala... Uostalom, BIOS je pojavom NTnoida postao tako nevazan dio racunala, osim za vrle ouverkloukere i slicne.

Citiraj:
da čovjek traži ploču za durona/semprona ili da si mu predložio VIA KT600 ili KT880 chipset umjesto nforce2 još bi se i složio,ali ovako : nono :
I na kraju, reci ti meni sto je to tako zaaaaakon sto nForce 2 ima (osim bugova, no to smo vec rijesili) a SiS i ostali nemaju? Socket A je mrtva platforma, i bacati ogromnu lovu na jedan nevazan dio kao sto je ploca (u ovom slucaju) je besmislen; kad covjek razmisli bilo kakvo ulaganje u SOHO tehnologiju danas je prilicno besmisleno, no dobro. A na koliko si ti PcChips ploca radio da ih tako mrzis tj. imas li ikakavih argumenata osim da je PcEkspert meritum dobre ploce da se ne zove PcChips? Ja sam, od kad je ta ploca dosla u VeMil, radio na relevantnom uzorku i jednostavno nisam mogao naci nista sto bi me sprijecilo da to bude naj baj Socket A ploca ikada. A vjerujem da je to sto covjek trazi, plocu na kojoj ce raditi Barton 2500@3200, koja ce mu moci zavrtiti Bum 3, 1/2 life i slicne ispljuvke shadera. Ako sam pak u krivu i ipak zeli dati 800 kn za nesto sto mu ne treba, izbor je njegov, no preporuka i dalje stoji.
Bubba je offline  
Staro 29.11.2004., 20:51   #23
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
Ajme majko. Nakon cijelog dana j..... s PC shit pločama i ostalim derivatima netko mi preporuča tu istu grabu od ploče naspram ovoga gore navedenoga? I to po principu stavi u kučište i zaboravi na godinu dana? Da, jedino ako ne budeš ni palio komp u tih godinu dana.
"Da, Bubba, kretenoidu, ta ploca nevalja jer je ruzna, glupa, zove se PcChips i radi isto ko i moja skupo placena enForce Dva ploca."

Kompleksi, manjak konkretnih argumenata ili jednostavno tehnicko neznanje? Jedina PcChips ploca koja uistinu nije valjala (pod Windowsima samo, doduse) je cuveni M726/9.

Citiraj:
Milsim, ovo je citat godine. Savršeno i PC Chips ne ide zajedno u istoj rečenici ni pod razno...
Sory na malo napadnom odgovoru ali malo si otišao u neke čudne vode....
Realne i argumentirane vode, podkrijepljene empirijskim dokazima. To sto hrpa djece koja nikada u zivotu nije cula za nista drugo osim Asusa i procitala 3 manuala pa su veliki hardverski strucnjaci jos jednom neargumentirano i nadasve smijsno planduju i drve o necemu o cemu nemaju pojma, nazalost nije moj problem.
Bubba je offline  
Staro 29.11.2004., 20:52   #24
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:
Originally posted by Bruno_Rv
post je zasluzio da zavrsi ovdje:

http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=14642
Sine, ne vuci me za jezik.
Bubba je offline  
Staro 29.11.2004., 20:55   #25
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Gabre2
ja samo znam da sam se preporodio kad sam prešao sa VIA KT266A čipseta i Athlona2000+, na Epoxicu i nforce2 i bartona!
dobitak u performansama 30% !
Rekao bih ti da seres i da nemas pojma o cemu pricas, no kako je ovo fin forum, samo cu te uputiti na http://www.overclockers.co.nz/ocnz/2...mark2001se.gif i reci ti da sam se osobno uvjerio u sto oni pricaju.
Bubba je offline  
Staro 29.11.2004., 21:27   #26
Road Runner
Registered User

Re: Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:
"Malo ga OC, nista previse". Malo ga OC, nista previse u prijevodu znaci staviti FSB na 200, sto nije problem za 99% ploca na trzistu.

Zamarats se nebitnim stvarima. Ploca, kada se stavi u kuciste koje je pravilno ventilirano i svakim coolerom iz VeMila mozes ohladiti Bartona 2500@3200 bez problema i pola kile bakra. Razno razni Zalmani, rupe oko socketa, CAS, RAS, JEBOTEPAS memorijske postavke su za ljude s viskom vremena, i usudio bi se reci, manjkom socijalnog zivota. Otvori neku jacu brand masinu. Pogledaj kako je slozeno hladjenje. Imas li temperaturne senzore? Ne. Sve je izvedeno po standardu i onako kako proizvodjac kaze, i nema problema. Udji u BIOS. Ouverklouk, latencije, o cemu ti to? O, i da, FYI, SiS je potpuno isti kao i nForce 2, samo bez bugova, i u nekim stvarima cak bolji.

Sto ti nije jasno? Da, PCChips, odlican i cijenom prihvatljiv OEM proizvodjac, kao i ECS i slicni. Uz to, ploca ima 2 godine garancije, za razliku od vecine ostalih ploca, kojima su, BTW, onomad kondenzatori pucali i tako dalje. I u cemu je problem s manualom? Da, cinjenica je da USB 2.0 radi na W2kSP4 ili WXP SP1 (zanemarimo rucna konfigurarianja i izmjenjihvanja fileova). Wow, ocjenjivat cemo plocu po njenom manualu... SATA? Ako ga bas veseli, ima kontrolera po 150kn, sto vrijedi i za FW.

Napomenuo sam, treba li mu ploca za qurcenje ili za rad? BIOS? Ne sjecam se tocno, no bas taj bios je imao sve sto je potrebno za normalan rad racunala... Uostalom, BIOS je pojavom NTnoida postao tako nevazan dio racunala, osim za vrle ouverkloukere i slicne.

I na kraju, reci ti meni sto je to tako zaaaaakon sto nForce 2 ima (osim bugova, no to smo vec rijesili) a SiS i ostali nemaju? Socket A je mrtva platforma, i bacati ogromnu lovu na jedan nevazan dio kao sto je ploca (u ovom slucaju) je besmislen; kad covjek razmisli bilo kakvo ulaganje u SOHO tehnologiju danas je prilicno besmisleno, no dobro. A na koliko si ti PcChips ploca radio da ih tako mrzis tj. imas li ikakavih argumenata osim da je PcEkspert meritum dobre ploce da se ne zove PcChips? Ja sam, od kad je ta ploca dosla u VeMil, radio na relevantnom uzorku i jednostavno nisam mogao naci nista sto bi me sprijecilo da to bude naj baj Socket A ploca ikada. A vjerujem da je to sto covjek trazi, plocu na kojoj ce raditi Barton 2500@3200, koja ce mu moci zavrtiti Bum 3, 1/2 life i slicne ispljuvke shadera. Ako sam pak u krivu i ipak zeli dati 800 kn za nesto sto mu ne treba, izbor je njegov, no preporuka i dalje stoji.
evo upravo si nabrojao ogromne nedostatke ploče. pa ta ploča nema ništa više funkcija nego moja stara za pentium 2. Mislim katastrofa. To da imamo manjak socijalnog života. sve te latencije i ostala sranja izgbuboš možda 1 sat sa sve isprobaš i miran si dok god imaš tu ploču. Ploča prosjek ili čak ispod njega. Stoga stavljat OC i takve ploče u istu rečenicu je glupost.
Road Runner je offline  
Staro 29.11.2004., 21:41   #27
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Re: Re: Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:
Originally posted by Road Runner
evo upravo si nabrojao ogromne nedostatke ploče.
Cijenu od 250kn i 2 godine garancije?
Bubba je offline  
Staro 29.11.2004., 21:48   #28
Beast_Cro
Registered User

Beast_Cro's Avatar

E, ovako. Danas sam narucio vecinu od ovih stvari (i MBO)
...tak da sad cekam srijedu, kad ce mi to i stici.
Kad sam vec bio postavio pitanje oko kojeg sam dobio dosta odgovora koji su mi, na kraju, i pomogli u odluci, mislio sam da je i fer od mene da vam kazem na sta je odluka pala!

Naveo sam i ostale stvari koje ce ici uz tu maticnu:

-MBO DFI NFII ULTRA INFINITY, nForce2 Ultra 400 SPP+MCP-t, DDR, zvuk, s. A
-CPU AMD Athlon XP-Mobile 2500+ (1866 MHz), 512kb c., FSB 266MHz, 45W, sc A (stepping: IQYHA)
-RAM PC-3700, 256MB, DDR, KINGMAX HardCore, DDR 466 MHz
-Cooler ZALMAN CNPS7000B-AlCu, socket A/370/478/754
-VGA AGP SAPPHIRE ATI RADEON 9800 Pro, CoolViva modded VGA, 128MB DDR
-HDD WD Caviar 120 GB, serial ATA, 7200 o/min., 8 MB cache
-Midi Tower, EVER POWER CX-5959, 400 W, side fan, USB + audio + IrDA front panel, ATX 2

Sad jedva cekam da to stigne i nadam se da nece bit nikakvih mutnih komponenti ili nekakvih bedova medu njima...

nadam se da se necu morat javljat na forum radi prituzbi na stvari koje sam kupio, novcima koje mi "rastu na drvetu" nego samo zbog komentara na to kako dobro mi radi moj komp...

PS: sad se oprastam od svakodnevnih izlazaka na kave i trosenje para na svakakve sitnice koje idu s tim, paaa, na nekih mjesec dana - dok dodjem sebi i dok nagrecam opet neke pare, koje se sad cine tako dalekim! ehh....
a sad bog!
Beast_Cro je offline  
Staro 29.11.2004., 22:14   #29
Road Runner
Registered User

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:
Cijenu od 250kn i 2 godine garancije?
upravo to, hebeš ploču koja dođe 250kn.
Road Runner je offline  
Staro 29.11.2004., 22:58   #30
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:
Originally posted by Road Runner
upravo to, hebeš ploču koja dođe 250kn.
Naravno, zivio snobizam. To reci i momku koji ce jedva moci pokrenuti Windowse XP kako spada. Ali hej, glavno da se ima enforce dva i bjesna graficka, koja ce imati vise slobodne memorije nego sistemski RAM.
Bubba je offline  
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno