|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2004
|
![]() Namjeravam si uzet Athlona Mobile procesor i malo ga OC, nista previse (ne do limita), pa me zanima koju bi mi (nForce2) maticnu preporucili da je dobra za to, a i da ima odlicne ostale funkcije i performanse??? btw. zasad mi je najprivlacnija ASUS A7N8X-E Deluxe (socket A). A sve vise cujem pohvale na Abitove ploce... komentirajte ako se ne slazete s tim izborom ili ako znate za bolju. unaprijed zahvaljujem! pozdrav... ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Abit NF7(S) DFI LanParty Ultra B Rev. Epox 8RDA(3)+ Sa Asus-om se neces usreciti po pitanju OC-a. Druga stvar, cena mu je relativno visoka za ono sto nudi. Moj favorit u NF2 segmentu je Abit, ali ga sve manje ima, makar ovde u Beogradu. Poz. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
Slazem se za DFI, tj. da zasluzuje 1. mesto. U rangiranju sam u obzir uzeo cenu, Abit - sampion, DFI najbolji/najluksuzniji - poprilicno skuplji, Epox - problemi sa memorijom, nedostatak SS - odlicna cena. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
btw mislim da dfi nema rupe oko socketa? znam da daje najveci fsb ali nije li nedostatak rupa problem za bolje hladnjake? |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
http://www.nobilis-informatika.hr/ph...22&pro_id=1011 |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ako mislis na southbridge, Zalman pasivac ili bilo kakav "obican",tj. sa fan-om koji se lepi zavrsavaju posao. |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
moj glas ide za Epox, ako ne trebaš Sata, onda 8rda+ (ima soundstorm), ili rda3+ ima sata, nema soundstorm. I dobiješ OC manual ![]() Neka mi kaže tko je ovako nešto dobio sa svojom pločom? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Abit NF7(S) ja prezadovoljan. Ima mi jako dobro rijesen floppy port. Mislim da bi je trebalo biti u linksu (ja sam je bar tam ubo) |
![]() |
#12 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
DFI Infinity jer joj FSB ide na 250, opremljenija je od Nf7-S, ANz, EPoX 8rda3+ i 8rda+ Ima IRDA In i out, Sounstrom, 4×SATA, Parelne konektore za IDE kablove, Npon na Memoriji do 3,3V, na Čipsetu do 1,9V kao jedina od navedinh ne undervolta CPU, NB, RAM i AGP. Po meni se nema kaj razmišljat.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
#13 | |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#14 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
ali samo neke i uz modani bios i hlađnej SB-a itd.itd. DFI ide OUT of the BOX! ili ti izvadiš iz kutj staviš u komp i deri
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
#15 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Koju nakraju MBO???
Citiraj:
Ukoliko se radi o ovom drugom, go for it. No ako zelis brzo i stabilno racunalo, zaboravi pomodne nForce 2 drke, buduci da je Socket A platforma vec (pre)zrela i ima izvrsne, brze i kvalitetne maticne ploce i chipsete. Primjer takve savrsene ploce je PC Chips M848ALU u VeMilu za 250kn s 2 godine garancije. SiS748 chipset povezan s 963L southbridgeom povezan MuTIOL sabirnicom (koja, ne da to znaci ista no, ima 200 MB/s vecu propusnost od nForcetovog Hypertransporta). Sto ploca nema su fancy djidje midje ala 15 NICa, 128 SATA kanala i 3 kile marketinskih featurea te dodatnu godinu garancije (barem koliko sam bacio oko, vecina prodavaca daje samo godinu dana garancije na Asus). Sto ploca, uz klasiku od vise nego sto ces ikada trebati USB portova i mrezu ima je dvije godine garancije, te 550 kn manju cijenu. Sada, na tebi je da vagnes hoce li ti brze raditi drki nForce 2 s 256 MB RAMa ili ova ploca s 768 MB RAMa (taman fino stane jos jedan 512MB modul u razliku), ili s brzom grafickom. Uostalom, za tih 6-7% razlike na istoj konfiguraciji s razlicitom plocom mozes izvest komada u kino i kupit joj ruzu i sladoled, kupiti si novi CD, otici s ekipom na chevape... Immagine the posibilities. |
|
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Re: Re: Koju nakraju MBO???
Citiraj:
e sad da mi pikneš kolac u oko meni OC i SIS čipset nikako nejdu zajedno...mislim, dali ta ploča uopće ima AGP/PCI lock ???? kolike su maksimalne voltaže za vcore,vdimm, chipset (da odmah odgovorim: jadne su i nema mjenjaja voltaže čipsetu) , ima li rupe oko socketa za "po kile bakra" coolere (nema), ima dobro riješene postavke memorije?? (nema može se samo CL mjenjati, naspram neki 15 postavki koje DFI nudi), kako prati temperature ?? (loše , ima samo CPU temp. u biosu) drugo je sam proizvođač ploče PC Chips !?!??!!?!? ![]() ![]() što se tiče fićura : nema SATA (dobro nemora ih imati 128 ,ali bi 2 komda bila sasvim dovoljna), nema FW , zvuk je C-Media koji ima shared ulaze sa mikrofonom,i line-in ![]() da čovjek traži ploču za durona/semprona ili da si mu predložio VIA KT600 ili KT880 chipset umjesto nforce2 još bi se i složio,ali ovako : nono : |
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Administrator
|
Ajme majko. Nakon cijelog dana j..... s PC shit pločama i ostalim derivatima netko mi preporuča tu istu grabu od ploče naspram ovoga gore navedenoga? I to po principu stavi u kučište i zaboravi na godinu dana? Da, jedino ako ne budeš ni palio komp u tih godinu dana. ![]() Citiraj:
Sory na malo napadnom odgovoru ali malo si otišao u neke čudne vode.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Caught Somewhere In Time
|
kaj se tiče naravno PC chipsa o tome nema ni govora fakat trkelja gluposti no meni nije jasno kaj fali asusovoj ploči koju je on prvu naveo? ja bih uvijek prije uzeo asus nego DFI ili Abit but thats just me ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Re: Re: Koju nakraju MBO???
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=14642 |
|
![]() |
![]() |
#22 | |||||
E Pluribus UNIX
|
Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||||
![]() |
![]() |
#23 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Kompleksi, manjak konkretnih argumenata ili jednostavno tehnicko neznanje? Jedina PcChips ploca koja uistinu nije valjala (pod Windowsima samo, doduse) je cuveni M726/9. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#24 | |
E Pluribus UNIX
|
Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#25 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#26 | |
Registered User
|
Re: Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
E, ovako. Danas sam narucio vecinu od ovih stvari (i MBO) ![]() ...tak da sad cekam srijedu, kad ce mi to i stici. Kad sam vec bio postavio pitanje oko kojeg sam dobio dosta odgovora koji su mi, na kraju, i pomogli u odluci, mislio sam da je i fer od mene da vam kazem na sta je odluka pala! ![]() ![]() Naveo sam i ostale stvari koje ce ici uz tu maticnu: -MBO DFI NFII ULTRA INFINITY, nForce2 Ultra 400 SPP+MCP-t, DDR, zvuk, s. A -CPU AMD Athlon XP-Mobile 2500+ (1866 MHz), 512kb c., FSB 266MHz, 45W, sc A (stepping: IQYHA) -RAM PC-3700, 256MB, DDR, KINGMAX HardCore, DDR 466 MHz -Cooler ZALMAN CNPS7000B-AlCu, socket A/370/478/754 -VGA AGP SAPPHIRE ATI RADEON 9800 Pro, CoolViva modded VGA, 128MB DDR -HDD WD Caviar 120 GB, serial ATA, 7200 o/min., 8 MB cache -Midi Tower, EVER POWER CX-5959, 400 W, side fan, USB + audio + IrDA front panel, ATX 2 Sad jedva cekam da to stigne i nadam se da nece bit nikakvih mutnih komponenti ili nekakvih bedova medu njima... nadam se da se necu morat javljat na forum radi prituzbi na stvari koje sam kupio, novcima koje mi "rastu na drvetu" ![]() ![]() PS: sad se oprastam od svakodnevnih izlazaka na kave i trosenje para na svakakve sitnice koje idu s tim, paaa, na nekih mjesec dana - dok dodjem sebi i dok nagrecam opet neke pare, koje se sad cine tako dalekim! ehh.... ![]() a sad bog! ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Registered User
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#30 | |
E Pluribus UNIX
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???
Citiraj:
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|