Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.11.2007., 23:45   #1
tomasini_
Premium
Moj komp

tomasini_'s Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Problem s novom matičnom i C2D

Imam veliki problem, danas sam uzeo novu ploču P35-DS3L, E4400 i 1GB rama. Dođem doma, namontiram to, napajanje ovo iz potpisa, upalim napajanje i računalo i ništa, crni ekran. Hladnjak na procesoru se vrti, na grafi isto tako, ali tipkovnica i miš ne rade. Probao i staru PCI grafu, i clear CMOS. Imam osjećaj kao da se disk (sata) ne vrti, onak krene na jako kratko i stane. Uglavnom, nikakvih zvukova nema, i crn ekran. Kako ući u BIOS?

P.S. Sad sam nanovo složio staru konfiguraciju, dolje iz potpisa. Sve uredno radi. Što da još pokušam prije nošenja na servis?

Zadnje izmijenjeno od: tomasini_. 08.11.2007. u 01:18.
tomasini_ je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2007., 01:25   #2
dugixy1
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor tomasini_ Pregled postova
Imam veliki problem, danas sam uzeo novu ploču P35-DS3L, E4400 i 1GB rama. Dođem doma, namontiram to, napajanje ovo iz potpisa, upalim napajanje i računalo i ništa, crni ekran. Hladnjak na procesoru se vrti, na grafi isto tako, ali tipkovnica ne radi. Da eliminiram problem sa PCI-E slotom maknuo sam 7900GS i stavio staru PCI grafu. Probao sam ući u BIOS i ne ide. Imam osjećaj kao da se disk (sata) ne vrti, onak krene na jako kratko i stane. Uglavnom, nikakvih zvukova nema, i crn ekran. Kako ući u BIOS?
nema ti veze hard disc sa biosem,u njega možeš uči bez da je hard prikopčan.kolko mema imaš,jel 2 od 512 ili jednu od gige imaš,ako imaš 2 probaj izvaditi jednu pa ih isprobaj pojedinačno, ako je jedna probaj nabavit drugu samo da probaš,zna ponekad zaštekati,meni je takav problem uvjek memorija izazivala.probaj i bateriju izvaditi na par min makar sumnjam da je to rješenje.uglavnom nađi načina da probaš sa nekom drugom ispravnom memorijom.

dugixy1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.11.2007., 01:40   #3
tomasini_
Premium
Moj komp

tomasini_'s Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Memorija je 1 X 1 GB, svakako ću danas probati sa drugom ako kažeš da ti je ona uzrokovala takav problem. Da probam još nešto?

EDIT - problem riješen, staro napajanje (Chieftec 420W) nije radilo na novoj ploči.

Zadnje izmijenjeno od: tomasini_. 08.11.2007. u 19:36.
tomasini_ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno