|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
(riješeno) RAID 0 za***, propast firme na vidiku
Ovako, imam epox 8hda3+, na kojoj je navodno oso bios u tri pm. Na njemu mi bio slozen RAID0 s dva raptora i naravno ja idiot stavio program za knjigovotstvo na RAID0, bila sila pa nisam stigo stavit na miroring. Posto je oso bios na njoj ja nemogu doc do podataka na raptorima. Trebo bi iskopirat 4gb vmware image. Jel kako moguce to spasit? Novi bios? Ili maticna s istim raid kontrolerom or what?
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Bilo bi dovoljno staviti novi BIOS ako je samo on otišao. Ako nije, imaš dosta načina kako to riješiti. Za svako od tih rješenja mi se možeš javiti na mail. Svakako moraš znati da mi ne da raditi besplatno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nađi istu ili sličnu ploču, spoji diskove, prebaci SATA kontroler u RAID mode, BIOS bi trebao automatski prepoznati da gore već postoji neko polje i to je to. Budi vrlo oprezan, čitaj pažljivo što piše.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
domy, na tim diskovima je čitavo poslovanje poduzeća. odgovor koji si dao je okej ako čovjek na diskovima ima mp3 fajlove i nije mu bed da ih popuši. a na način koji si napisao postoji 50-ak % šansa da ih popuši čak i ako zna šta radi. ovo nipošto nije način. diskove najprije treba klonirati sektor po sektor na identične takve. ako nema identične takve, onda neka ih nabavi. ma koliko koštali. kada je kloniranje na diskove gotovo, treba napraviti i image-ove diskova i to isto sektor po sektor. ili tak nešto. uglavnom, ja bih radije bacio diskove u more nego išao u ovako opasnoj situaciji to raditi sam. bez ikakve zafrkancije. pozvao bih sve koji išta znaju o tome i natjerao ih da vijećaju tjedan dana prije nego što taknu diskove.
![]() |
#5 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ili posao dati profesionalcima, Infolabu?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Zapravo ne treba previše dramatizirati. Postoje postupci i načini na koji se ovakvi slučajevi rješavaju. Oprez je nužan ali nema ničega dramatičnog kada se zna što raditi. Radio sam na više ovakvih (ili puno ružnijih) slučajeva, pa niti dvotjedno vječanje RAID gurua nije potrebno. A momak je valjda riješio problema kada se je javlja.
![]() |
#9 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Čuj, pitanje je da li se zna što se točno radi i da li se to bude radilo hladne glave. Ti si Rače, ipak profesionalac (barem mi se čini da jesi). Dramatiziranje ili ne... No ako poslovanje firme ovisi o niti, ne bi dvojio ni časa - predao bi posao profesionalcima koji će gotovo sigurno to rješiti, bez puno komplikacija, brzo i duša bi mi bila mirna. Valjda i poslovanje firme vrijedi toga, a ne nekog avanturizma (ovisi kako tko, kako što je u toj situaciji). Da je p0rn na tome, sam bi se išao igrati sa time. Jer ako čovjek nije imao iskustva prije (isprike autoru threada, nisam mislio reći da je ne znalica ili nešto slično), zar bi se išao igrati sa nečim tako riskantnim i bitnim? No dobro, druga je stvar ako se zna... Ako osobno zafrknem i uništim knjige, počinio bi ritualno samubojstvo ![]() No pošto se ne javlja...tko zna ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
čuj raka kako se uvaljuje za pare...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#16 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Apsolutno odobravam ovakvu "diskretnu prodaju". Bez reklama, ciljano na thredovima gdje treba. Čovjeku treba pomoć, i to ozbiljna, ima netko tko to može napraviti. Ne vidim problema u tome. Pogotovo zato što znam da Raku i nije baš o glavu da "žica posao" po forumima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
Hvala momci na odgovorima, ispostavilo se da ipak nije problem u biosu vec u kondicima na maticni. Neznam zasto al na taganu od ***enih 1000kn ta maticna ne radi dok na noname napajanju od pisljivih 100kn radi.
![]() |
#19 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Po svemu sudeci je jos jedan tagan predao dusu bogu, i zamalo za sobom povukao i jednu citavu firmu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|