|
![]() |
#1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Kvalitetnu zvučnu
Kako sam lagano u procesu prebacivanja kolekcije u flac, a trenutno imam SB Live! 5.1 mislim se da li se isplati uzeti neku kvalitetniju zvučnu. Imam Yamaha RX359 receiver i Dali Concept 2 zvučnike (znam da receiver nije bogzna kakav, no možda uzmem nešto bolje). Crni mi je preporučio M-Audio Revolution 5.1. Ima li šta kvalitetnije (za muziku) u tom cjenovnom rangu?
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
moram ot... otkud prebacuješ u flac? sa mp3ca, pcma? vidim zvučna je 100€, za to se već može dobiti pošten cd player ili a/d konverter. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Suit up!
|
Citiraj:
![]() ![]() Nemam živaca stavljati cd-e u player, a foobar je puno bolje rješenje od bilo kakvog playera. Vidim ovih Revolutiona i Audiophilea ima za uzeti na ebayu za oko 50€ ili niže + 5-15€ poštarina. I like it ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...posto preferiras igre mislim da je x-fi music najbolje all in one rjesenje za tebe,ona je bila oko 600kn (bulk verzija)
![]() |
#6 |
Moderator
|
ma ne hvatam te brate ali sa konja na magarca... kužim da je zgodnije i spretnije to sve imati na jednom mjestu, ali nema tog boga koji bi me tjerao da "digitaliziram" kolekciju i puštam preko tamo neke zvučne kartice + volim stavljat jedan po jedan cd u player ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Suit up!
|
Citiraj:
Svako malo mi šalješ SMS kao da sam Algoritam ![]() Boli me neka stvar da li ima EAX 5 SLR Extreme edition ili ne, ionako sve slušam bez EQ i na stereo.
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Jednako tako, kada navečer poželim uistinu uživati u glazbi, skuham čaj ili vino, komadić vanilin štapića i lagano povlačenje prstom po polici CD-a tražeći nešto da nahrani dušu. Nema tog gušta glazbe nego kad stavljaš disk u player, nakon close već izlizana tipka play. Sve su to rituali koji su zapostavljeni i koji čine doživljaj još potpunijim. Formati koji se slušaju preko računala su za brzo življenje, glazba kao pozadina, a ne kao glavna sporedna stvar. Moj glas definitivno za CD player, samo pazi da se ne navučeš ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
A istina.. sve slusamo "jednim uhom" .. upališ foobar, gledaš net, čitaš kako svi luduju jer im Crysis ne vrti dobro na dx10 mega high đifors 8800gtx, nit nečuješ muziku. Odavno su prošla vremena kad bi došo doma, stavio u gramofon/cd i bas se koncentriro na glazbu, a ovako sve "prolazno" kad idem van, potrpam si muzike na ipod, ni ne gledam šta trpam, zašto bi gledo šta trpam kad na ipod shuffleu ni ekran nemam, i tak nekuzim sta svira, glavno da nešto lupa ![]() Izvođač? Album? Godina? Smisao? Ma ko to yebe, glavno da lupa -_- |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
sve je to fenomenalno al sam ja sebi rekao ak jos postane audiofil morat cu se propucati ![]() ![]() istina da zvucna tesko moze zamjeniti player al ova m audio uopce neizgleda lose ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Štos je - koliko sam ja informiran, razliku u zvuku je jako teško primjetiti ako ne i neprimjetno .. ko što je razlika izmedju mp3-a 192kbps i FLAC-a (ista pjesma) gotovo neprimjetna, ja sam je jedva primjetio kad sam prislonio uho u jedan vrlo kvalitetan zvucnik, i to dok se sa FLAC-a playalo na jedan kanal, a sa mp3-a na drugi, pa sam samo prebacio reciever na drugi kanal, sinhronizirana je pjesma bila. Jako je malena, ali postoji. Nisu to sad razlike ko da predjete sa gf4 na 8800GT.. ne ne vrhunska kvaliteta zvuka (tj covjekovom uhu) je dostignuta davno prije jedino sto mogu dalje nadogradjivati jest: da naprave manje, (mp3, ipod) dodaju jos zvucnika, sorround dodavati pametne nazive ultra mega nešto jačinu nabijati do besvijesti Let's face it - kome treba jača linija od recimo 200W? Jest da je ljepo da na kutiji piše sony piše 4 znamenkasti broj i pored toga W, dok se RMS skriva po rubovima sa fontom 2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Eto vidiš ja mislim da je razlika između FLAC-a i mp3 na 192 kbs velika,a dečku koji se boji da ne postane audiofil ne znan šta da kažem nego "Join the Dark Side son" ![]() Pozdrav iz Kaštela. edit:iman oko 300 origigi cd-ja i slažem se da je užitak slušat glazbu preko dobrog sistema i dobrog cd playera ali moram priznat da ću kroz koju godinu(kada se tehnologije još malo razviju)s gušton preć na nešto tipa Squeezebox ili Transporter.
![]() |
#15 |
Premium
|
Ja se ne bojim postat audiofil ![]() imam više FLAC-ova nego mp3ca.. negdje 60-gb flacova i 30-ak mp3ca, onog što redovito slušam. Medjutim, ja prelazim u prave audiofilske vode tek kad si nabavim svoj stan, da mogu opičit mjuzu bez da me drugi ometaju, ovako sam na CL Inspire 5.1 media centar soba .. onak nekakav OLED ekran od 50-ak inča, 7.1 jamo (bose?? ![]() ![]() oh yeah ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Ma više je brzi život ubio glazbu nego mp3 i HDD, mada šta je je...prije je bilo teže i skuplje nabavit ploču/kazetu/cd i nešto što će to svirat...danas su ''kucna kina'' po 500kn,mp3 se skidaju u sec..pa se i izgubilo poštovanje prema glazbi.. A uživat u glazbi u kući/stanu s roditeljima i sestrama,braćom i kime sve ne je nemoguće..em trči vamo,trči tamo..umoran ko pas..al ***iga..bit će bolje...doć će marantz kadtad i 4 jama ili nešto slično...pa će sultans of swing zvučat bolje nego ikad..ali to je (za mene) još daleko... e da..ova tema je malo u OT zastranila...
![]() |
#17 |
Premium
|
Ovi bi bila jedina rečenica s kojom se slažem ovdje. Niti savršenom snimkom koja je strpana u jedan folder na HDD-u ne možeš zamjeniti onaj osjećaj koji ti pruža CD, bez obzira na zvuk, tu je i omot koji nosi svoju poruku, ili onaj specifičan miris koji obožavam kod ploča. Netko nije skužio paralelu s cigaretom! Nije isto kad sam uzmeš cigaretu i zapališ je kao i kad ti netko već stavi u čube zapaljenu. Isto kao što nije jednaka kava na automatu u hodniku ili u omiljenom kafiću, isto kao što kola iz plastične ambalaže _nikad_ neće biti jednaka kao ona i staklenih, i točeno pivo u pivnici vs. limenka na benzinskoj. I zašto svi misle da audiofil mora imati skupi setup? Zar cijena sustava koji posjeduješ dokazuje tvoj stav prema glazbi? Zar je onaj susjed koji ima alfu gtv ljubitelj putovanja i sportske vožnje samo zato jer ima takav auto? Nije. Nije bitno što imaš, nego kako se s time nosiš. Prije bih ljubitelja glazbe definirao kao hedonista koji ne robuje računima i dugovima za sustav koji je kupio, nego uživa u blagodatima materijalnog svijeta. To nije sustav koji posjeduje, to nisu ni CD-i, nego doživljavanje glazbe, uživanje u emocijama koje glazba pobuđuje. Ne treba ti novac, nego samo mašta i želja za uživanjem u emocijama etera glazbe. Premda je ta riječ toliko već izlizana i svi se njome kite, ali veći audiofil po meni je netko sa mp3 playerom i hrpom mp3-ca nego netko sa skupim sustavom i 5 CD-a koje stalno vrti i samo osluškuje nedostatke sustava. U se, na se i poda se prije svega ![]() sorry na ot, tipkovnica je pisala sama |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
ja se samo klanjam jer bi napisao identičan post ![]() evo baš sinoć sam izvadio brand new vaya con dios best of i nutra bonus dvd prošlogodišnja live acoustic izvedba... mislim da je ista play lista kao i u lisinskom. napravio si (sad već popularni) earl gray s mlijekom, zapalio čik i gledam, slušam i upijam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Suit up!
|
Sad su neki tu razvezali cilu filozofiju o slušanju glazbe, ali ako netko želi iskoristiti maksimum iz svoje opreme, a da ne zalazi u audiofilske (a.k.a. bolesne ![]() Mene je samo zanimalo koliko bi stvarni dobitak na kvaliteti reprodukcije stereo materijala preko ove kartice bio (s obzirom na live!), te da li ima vrijedi tih 50ak € koliko kartica košta s dostavom.
![]() |
#21 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
OT: Što se tiče ovih audiofila, razumijem ja vas. But! Ako su neka stvar ili album dobri, oni će mi biti dobri taman da su presnimljeni sa lošeg vinila na audio kasetu, pa još jednom na kasetu i pušteni na kućnoj mini liniji. Isto tako, ako su loši, neće im pomoći ni da su snimljeni na DDD CD-u i pušteni na odličnom audio sustavu. I dan danas imam stvari Johnnya Casha koje su u Mp3 prebačene sa nekog očajnog vinila, krče i šume, ali su odlične stvari i uživam ih slušati, bez obzira na sve. Da ne spominjem vremena kada sam, kao mulac, sa raznih radio stanica sa šugavim prijemom snimao stvari P.J. Harvey. Šugav prijem i RAKS kaseta ![]() Osobno smatram da audiofilstvo i iskreno divljenje glazbi zbog njene lirike, melodije, harmonije i "onog nečeg" ne idu ruku pod ruku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Premium
|
Citiraj:
Baš se našao na stolu od nekidan kad sam uzeo gigaworkse t20 za pc, izadnje ariola belgium 1988. Ti stariji diskovi su nekako pod rukom "teži i masniji". Privitak 7927 Citiraj:
Idu, itekako, ali postaje besmisleno onog trenutka kad počneš slušat sustav, a ne glazbu, odnosno kad počneš forsirat slušanje nečeg što ti se ne sviđa nego najbolje zvuči na tvom sistemu pa želeći dobar zvuk i dobivaš isti, no nažalost, kriva "stanica". Reče syss da voli earl gray, pa ga pitaj dal je bolji kad se vrećica stavi u lončić s vodom dok ne provri, ili kad voda provri, skine se s plamena i pričeka malo da se ohladi i potom se vrećica prelije u šalici? Sve su to samo finese koje traže malo onih stvari koje ne možeš naći u uputama tako da se svatko može zabunit. Zadnje izmijenjeno od: Juan. 09.06.2009. u 23:03. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
S time se mogu složiti. Ali mnoge odvuče "tamna strana" i onda zaborave ono što je doista bitno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
evo za sve nostalgičare mala demonstracija tehnologije: ... ... meedioVintage i 'atak koji je masivan' ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|