|
![]() |
#1 |
običan user
Datum registracije: Apr 2006
|
ne da mi se cekat, ocu komp do utorka
Dakle, dok meni dodje kartica, ja cu ispaliti na zivce. Zato sam digao 5 cekova, jer ne mogu drugacije i otisao u jedini ducan u Zadru koji bi mi sastavio konf za cekove. Dakle do 5k kn. Sastavio mi je slijedece: AMD Athlon 64 X2 4000+ box Point of view 8600 GT 512MB Ram Pcix 2*1024 MB Pqi DDR2 Ram MSI Ploca, neki nforce 5 chipset, zaboravio sam koja je... 320GB Western Digital SATA 2 HDD 16MB kuciste plus napajanje 400w no name, tj. ne znam koje. Sve skupa 3100kn... E sad, s obzirom da imam jos 1900kn za potrositi, mislio sam uzeti proc 6400+ plus kiler plus bolju plocu, mozda bih i mogao za tu lovu. Imam i nekih 700kn gotovine ako bas bude kriticno za neku komponentu...U ponedjeljak mu moram reci sto zelim, i kanta je tu u utorak. Koristim stari monitor dok ne prodam staru kantu za 1500kn (ovu iz siga) i s tom lovom kupim LCD. Eto, misljenja molim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Napajanje, napajanje, napajanje. Bez toga ni milimetra dalje. Kvalitetno, naravno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
E a da si u Zagrebu, Autronic za 4777 kn daje Q6600. 2GB RAM, 320 GB HDD, HD 2600 Pro konfiguraciju. Da sam na tvom mjestu potegnuo bi do ZG-a i uzeo to, za ostatak love uzeo 8800 ili barem nadoplatio razliku ako je moguće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wannabe Pilot
Datum registracije: Jul 2007
|
Radeon X1950 Pro/GT umjesto 8600GT. Nemoj uzimati 6400+ jer ovaj 4000+ ide bez problema na 2.5GHz što je sasvim dovoljno, mnogima čak i previše. Radije uzmi neki dobar i tih cooler, te ploču s nekim 690G chipsetom. Najbolje bi bilo da daš link trgovine pa da vidimo kompletnu ponudu i da nešto konkretno složimo.
Zadnje izmijenjeno od: killerbee. 03.11.2007. u 23:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Daj si smanji taj prokleti potpis. Čoveče pa potpis ti je sastavak u duginim bojama. Onda slaži dalje naclockane Intel konfiguracije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wannabe Pilot
|
Pa koji je ****c tebi?!? Samo nekoga vraga sereš kaj god da napravim! Kaj ti smeta na meni?!? To kaj volim Intel?!? To kaj se trudim čovjeku pomoći složiti konfiguraciju?!? Ne, fakat mi reci ili od***i!
![]() |
#8 | |
-------
|
Citiraj:
Idemo dalje ili ti je ovo dosta da me prijaviš nadležnima? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wannabe Pilot
|
Ma prijavi me kome hoćeš, k'o da ću propasti zbog profila, mogu oni mene banati, ja ću sutra napraviti još 5 novih profila i dalje ću te pod***avati. Jedini ljudi koji ovdje nešto vrijede i valjaju su Razer, peroW1, Gilbert5, yedwy i SuperUnknown. Ostali (ne svi, čast izuzecima) su svi neki nadrkani, živčani. Neko nešto pita, odmah mu odgovaraju kao to ne znaš, ajme sramote. Da su oni sve znali, ne bi pili mlijeko iz majčinih sisa, nego uzeli kruh i žlicu u ruke i navali na sarmu. Ajde, bok!
![]() |
#10 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Bez nervoze. Sig nije po pravilima. Ploča nije za AMD procesor. Prošlost me ne zanima. Ohladi. I da, NEĆEŠ napraviti 5 profila, vjeruj mi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
-------
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
"Ako koristite potpis (signature) molimo Vas da on ne bude duži od 5 redova normalne veličine " http://forum.pcekspert.com/faq.php?f...snovna_pravila I bilo bi lijepo da malo pripaziš na spiku, nema potrebe za takvim izrazima.
![]() |
![]() |
#13 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
ako ćeš na AMD varijantu onda uzmi taj 4000+X2 i ovu http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010051 ili sličnu ploču A ako ideš na intel onda E2140/2160 i ovu ploču http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010054 ili sličnu Ram ubodi Kingmax 800MHz 2x1gb HDD može ostat onaj ali njega nema u ve-milu Grafu ubodi 8800GT 512mb ili HD2900pro 512mb I svakako neki case( ne mora bit nešt pretjerano ali nemoj štedit na napajanju i uzmi barem neko napajanje tipa seasonic,corsair VX 450 itd.) to sam sve gledao u ve-milu i njih imaš u Zadru pa nemoraš naručivat odnekud
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
CPU - Procesor Intel Core 2 Duo E4500 , 2.2GHz RAM - DDR2 1024Mb PC5300 Kingmax MARS HDD - HDD SAMSUNG SpinPoint T166 320GB DVD - DVD upisivač Liteon DH-20A3P-06C, 20x MBO - Gigabyte P35-DS3L, s775 VGA - VGA XFX 8800GT GeForce 8800 GT, 512 MB PSU - Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CASE - Midi tower ANTEC NSK4000, ATX oko 5.350 kn iz www.adm.hr Slobodno uzmi i slabiju grafu X1950GT/PRO ak ti nije bitno da imas neku zvijer bas - ak ustedis na grafi netreba ti ni tak skupo napajanje (al neznam kaj se cekova tice kak to ide) - dostava je u tom ducanu bespaltna (preko 2000kn) za RH)
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
običan user
|
Uh, hvala svima, kao prvo. Kao drugo, gledam malo cijene Intela i Amd-a i vidim da je razlika u 2nd lvl cache-u i cijeni, naravno na istom broju hertza. Tako da mi je AMD jeftinija varijanta. Za quad sam cuo da su to samo 2 dvojezgrena zajedno i da je bolje uzet obican dvojezgreni, e6750, ali to mi automatski znaci vise love nego za AMD konfu. A za visak love bih radije uzeo jaci proc i grafulju, bolje kuciste i napajanje, bolji kiler, zvucnu itd...Zasto ste svi protiv jaceg AMD proca? Nisam vidio Razerovo misljenje, bas me zanima sto bi on rekao. Sto se kucista tice, trazio sam celicno kuciste, koje bi zadivilo kakav curetak kad ju i ako bog da, dovedem doma, pa mi je za oko zapelo NZXT Trinity kuciste. Nekako mi je po gustu. Napajanja se bas ne kuzim. U staroj kanti imam MS Industrial i sasvim solidno radi svoj posao. I prije njega je bilo neko no name, pa kad sam spojio komp na agregat, samo ono je krepalo, nista nije povuklo za sobom. Mozda sam imao srece, ali nikad nisam kupovao skupa napajanja i zasad nikakvih problema. Osim toga, buducu kantu cu oc-at odma cim je dobijem, tako da ako rikne u startu, imam garanciju hvala bogu. No da skratim pricu, u Zg radi kompa ne namjeravam potegnut, a Ve-Mil i Hg-spot u Zadru nemaju bas izbor po mom gustu i ne znam da li uopce daju na cekove. Ova firma u kojoj kupujem, Kompjuter, ce mi sastaviti sto god zelim, a ako im se ne isplati narucivati, mogu dodati 50kn za dostavu i nabavit ce mi sto god hocu. Mislim da nemaju web shop. Tako da definitivno kupujem kod njih. Sto se grafe tice, nece se dugo zadrzati u mom kompu, vjerojatno cu kupiti novu kad izadje 9-a serija, tako da mi jaca od 8600GT ne treba, ali mora bit nvidia, ati u moj komp ne ulazi. Sto se ploce tice, bio sam kod frenda kad je svoju MSI plocu nadogradio sa novim biosom preko MSI web stranice, sto je feature koji mi se svidja. Takodjer sam isprobavao i ntune na svojoj kanti, i ne cini se kao losa stvarcica, ako ste polu strucni za oc kao ja. Dakle eto vam malo naputaka sto zelim, ali imajte u glavi da se zelim u birtiji hvalit sa 3D mark rezultatom, naravno 06. Eto, hvala svima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Kao sto su ti i prije rekili napajanje je jako bitno i kad ocas i ono ti potegne komponenete zato kaj je slabo garancija ti nebu vredila jer si ti to napajanje odlocil spojit gore. Nzxt case sam i ja gledal al su svi rekli da liamrija nije nist posebno da je jedan CM, Čif bolji. Neznama za Razera ali ja ti preporucujem intel pogotovo ak mislis ocat (svaki intel C2D ide na 3.0 Ghz) AMD je veci potrosac strje i njega nebus vise naclockal od intela ziher. Qaud za sad nema prednost u igrama u odnosu na C2D ali ima aplikacija koje koriste 4 jezgre.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
-------
|
Kako da ne. Zbog AMDa je HEP u takvim problemima da se do 2011. ne budu pravo postavili na noge. Pričaš gluposti. Otkud ti opće to da je AMD veći potrošač? Svakakve bajke napričate ljudima po forumu. Daj malo razmisli logično; veliš da se s AMDom ne bude preveč naclockal. Pa na koju foru onda AMD troši više struje. Ako se ne da naclockati, onda nema potrebe da dižeš napon, nema potrebe da tjeraš visoke frekvencije kad AMD ne ide na iste. Nema clockanja, nema zagrijavanja, nema potrošnje. Alles klar? Imaš u novom broju FHMa članak o potrošnji modernih procesora, pa baci pogled. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Ipak bih osobno preporučio Fortrona 350W PNF u ovom slučaju. Košta manje od 200kn pa i nije neki trošak, a miran si. Codegen, bojim se, više nije što je nekad bio. U zadnjih 2 mjeseca izgorila su mi četiri komada ugrađena u dosta slabije konfe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Just don't give a fuck
|
Citiraj:
Daleko od toga da pljujem... Bilo je vremena kad mi je Codegen bio jedino financijski dostupno napajanje pa mi je on i ganjao sve konfe... Kad sam počeo slagat konfe ljudima, ugrađivao sam samo i isključivo Codegen i nikad nije bilo problema. No kraj cijene Fortrona, i posljednjim iskustvima sa dotičnim novijim Codegenima... teško je mi je ne dat preporuku Fortronu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
moje iskustvo sa napajanjem bilo je jakoo ruzno ziva sreca sto sam to uvidio na vrijeme...... u biti rastalila se plastika oko zica i kad sam skontao da je pocelo smrdit sam zgasio komp otvorio i imao sto vidjet ![]() po pitanju intela i amd.a intel radi na slabijim frekvencijama to stoji ali se on tako fino da kloknut milina... ja sam vise za intela makar sam prije ovoga imao 939 amd.a na 4600+ x2 tako da neispadne da mrzim amd ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Just don't give a fuck
|
Svakako, Codegen je i mene uveseljavao godinama. I ne samo napajanjima. Uvijek je postojao neki budget limit a stvar je izvlačio upravo Codegen... Zadnje što sam na dotičnom tjerao je 939 konfa, ocana do bola. Nije se bunio, dapače. I dalje preporučam Codegen, kad je budget limit opako strog. Pogotovo kopmplet case (imaju stvarno mrak modela, sa 2 X 120mm mjestom za ugradnju venta) + 400W 12cm vent napajanje. Za te novce... Nevjerovatno. No, kako sam rekao, inspiriran (i jako razočaran, čak i tužan) sljedom događaja u posljednje vrijeme osjećam se dužan upozoriti. Četiri komada, od čega jedan ugrađen u komp bolje polovice, a jedan u komp dobrog frenda, teatralno su napustila svijet funkcionirajućih. Zanimljivo je da se radi o crnim, novijim modelima sa 120mm ventovima, perforiranom stražnjicom, premalom težinom i izuzetno tankim i kratkim kablovima. Oni stari, sivi, i dalje guraju. Ne bih htio da me se krivo shvati, i dalje toplo preporučam Codegen kao budget riješenje, no u ovakvim slučajevima (kad se kupuju komponente koje ne spadaju u budget klasu), možda je bolje rastegnuti se do dotičnog Fortrona. Jeftin je, kvalitetne izrade, jako tih a nudi snagu na najbitnijim 12v railovima i više nego što nude i višestruko skuplja napajanja. Ispričavam se na podužem poluspamu i Codegenu na pomalo teškim mada polu-opravdanim riječima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Just don't give a fuck
|
Sorry ako smo te smotali, mada dilema i nije ispala tako velikom. Codegen ili Fortron 350W PNF, ovisno o tome koliko ti se novaca daje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
običan user
|
Sve rijeseno
Sve rijeseno, kanta kupljena. Nazalost, ispalo je da, ako placam cekovima (5kom), moram platiti 10% vise. I tako ja fino popizdio, odrekao se kave i cigareta do kraja mjeseca otisao jos 50% u minus na banci i sastavio slijedecu kantu: Intel Core 2 Quad Q6600 box 2*1024MB DDR2 RAM 800 MHz PQI CL 5 WD Caviar 320GB SATA2 16MB Point of View GF 8600GT PCIx16 GDDR2 512MB MSI p35 Neo FI DVDRW Samsung Sata NZXT Trinity Antec BP-500 4847,90....plus porez 1.066,54 ukupno 5.914,44kn a s obzirom da je na cekove: 6.505,88 Eto ga, jadan ti sam, sutra stize sve osim kucista. Kuciste preksutra... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|