|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Printer problem - Brother HL-2030 ispis
ako je tema na krivom mjestu, molim moda da premjesti. naime, u zadnje vrijeme moj laserski printer je počeo kod ispisa jako mazati papir. Kak to izgleda...ko da prah se rasprši po cijelom papiru, vide su guste okomite crte. Evo slike kak to izgleda (isprintana potpuno bijela površina u wordu) ![]() Probao sam na Brotherovoj stranici nači uputsva kako očistiti toner, međutim ono što je navedeno ne riješava stvar. Na toneru postoji maleni plastični klizač kojeg je mogu pomicati ljevo-desno i kao trebao bi očistiti....jok, ne šljaka ako ima tko ideju kako to napraviti napišite tnx EDIT: Zaboravio napisati, ako kaj znači: svijetli mi lampica da je toner pri kraju |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Možda ti je jednostavno prazan toner pa pri pokušaju da printa ti maže papir, jer ako je prazan ili pri samom kraju nemožeš ni znati dali ti nešto neštima sa printerom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja osobno nemam laserski printer, no kod par frendova koji imaju, većinom samo ispis bude bljeđi i bljeđi kad je toner pri kraju, a kod jednog je i malo mazao, no ne tako kao tvoj. U svakom slučaju ti treba toner, pa ćeš vidjeti sa sigurnošću dali je problem u printeru. Možda je neko još na forumu imao sličan problem pa ti veli dali je problem u printeru ili ne dok nekupiš toner. Zadnje izmijenjeno od: p3tar. 16.11.2007. u 17:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
evo kaj sam napravil...odvojio sam toner od bubnja, sve djelove gdje je bilo praha, sve sam očistio, očistio sam bubanj, unutrašnjost printera i opet same shit. ekipa ako itko ima nekakvu ideju jako bi pomoglo, moram uskoro nešto važno isprintati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Crte koje opisuješ su najčešće posljedica oštećenja / kraj radnog vijeka bubnja. On je zadužen za prenos tonera (crnila) na točno određeno mjesto na papir. Kod većine lasera danas se u "paketu" (nalaze se u istom kučištu) mijenja i bubanj i toner. Ako se ista stvar dešava sa novim "paketom" onda grešku treba tražiti na drugom mjestu. Jesi li možda samo dopunjavao toner?. Ako jesi, onda je to razlog. Proizvođači se od toga pokušavaju zaštititi na razne načine pa je možda u "paketu" bubanj koji taman može odradit jednu "dozu" tonera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
printer je star malo više od godinu dana. U uputstvima piše da bubanj izdrži do 12000 stranica, a pošto sam potrošio prvi toner, potrošio sam cca 2000 stranica U dijagnostici printera piše da je bubnju preostalo još 82%, znači da ima još za odraditi: evo što piše Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Znači kod tog lasera je bubanj odvojen od tonera tj. odvojeno se mijenjaju? Piše Vž, da probaš odnit u servis tu ili u Zg da probaju sa drugim bubnjem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
da odvojeno se mjenjaju, toner ulazi u sam bubanj...dobro, znam da je servis zadnja opcija, ali mislio sam brzo riješit pošto mi treba hitno printer |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|