Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.11.2007., 16:46   #1
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
wlan-razlicite udaljenosti,1 adsl

ovako,planiram sa ekipom uzet najjaci adsl i flat,te povezati se,najudaljeniji mi je oko 700-800m zracno bez prepreka,ustvari sa svakime imam dobru vidljivost bez prepreke,barem mislim,znam da nemam drveca....zanima me da li da idem sa linksysom ili dlinkom...neznam da li je rijesen problem "nepodnosljivosti" sa broadcomom i atherosom....ubiti,pare nisu problem,ali ne zelim sa nicim drugim ici...dlink se jako grije to je jedino sto znam....za pocetak ce nas biti 10-ak....isto tako mislim napravit server za igranje...uglavnom zna se sta ce se radit....zanima me na koju brzinu mogu racunat za najudaljenijeg te da li da radimo neku satelitsku kantenu ili biqaud,btw zasada raspolazemo sa omnicom 8dbi...tnx..
ps.malo sam izasao i wireless forme,a malo sam lijen googlat jer svatko manje vise svoga konja hvali....
komer je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2007., 17:10   #2
gonzo
HW&WLAN expert
Moj komp

gonzo's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Najbolje da slozite kakvu staru kantu(dovoljno vec od 300 mhz,64 mb rama i disk 100 mb) i slozite mikrotik s jednom wlan i jednom ethernet karticom.Takav stroj ce bez problema pokrivat mrezu s desetak ljudi cak i s tom 8 dbi omnicom koju imate s obzirom na najvecu udaljenost od 700-800 m i cist LOS.

gonzo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.11.2007., 14:57   #3
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

vjerovatno cu sa linlsysom ici....citao sam na netu da treba izbjegavati v5 uredaje....
Staro 04.11.2007., 17:12   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor komer Pregled postova
vjerovatno cu sa linlsysom ici....citao sam na netu da treba izbjegavati v5 uredaje....
Zapravo od v5 pa nadalje, druga je stvar šta to znači da treba nabavit second hand uređaj. Dobro, nisu svi modeli takvi ali treba pažljivo gledat karakteristike tj. specifikacije. Radi se o tome da je Linksys nove uređaje namjerno oslabio (uglavnom količinom memorije), više informacija ovdje .
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2007., 19:55   #5
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

ima ko kakva iskusta sa linksys ap-ovima i drugim proizvodacima koji su se spojili na linksys sa ili bez ikakvih problema?
Staro 05.11.2007., 08:49   #6
miiicek
faker^2
Moj komp

miiicek's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
najbolje bi bilo da svatko stavi jednu sat. kantenu..na 700-800m možeš računati oko 80-90% signala, brzina 54..ja imam na 600m 90%, ali imam 17m kabla..lol..i da, ne pričam o sat tanjuru starom 100 godina i običnoj piksi od nescafea nego o inox kanteni na novom sat tanjuru promjera 80cm..ako želiš vidjeti kako to treba izgledati javi se na pm pa ti pošaljem slike...a što se tiče omnice, ova od 8dBi bi trebala biti dovljna, ali ako pare nisu problem uzmite si 12 dBi..
miiicek je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 10:32   #7
Zlik
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2006
E, ovak nevezano uz tehnički dio, to ću poslat Gmaza da odgovori, jadan je više po krovovima nego na zemlji.
Mislim da bi vam bilo dobro osnovati udrugu radioamatera, kao prvo manji gradovi i općine su voljni novčano pomoći takve projekte, ali nemojte reći da je to samo zbog ADSL-a već da radite lokalnu mrežu, a kao drugo legalno stavljate antene po krovovima. Ne znam, možda u Kutini već postoji nešta slično.
Zlik je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 15:15   #8
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

sve cu probat sredit kaj se udruge tice,ali dok nas se skupi neki broj.za kutinu neznam a i posebno me ne interesira,jer ja sma se vec raspitivao,ali niko mi nije znao konkrentno odgovorit...ovo slazemo u popovaci,ipak je ekipa vise zainteresanija....nije zbog adsl-a,ali najvise je radi lokalne mreze,adsl cemo lupit tek ako nas se skupi neki broj da nije previse za placat,a opet da brzina bude zadovoljavajuca!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno