Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.10.2007., 19:35   #1
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Sony Viao VGN-N365E nevidi sata disk

Pokusavam instalirati Vistu na Sony Viao laptop iz naslova.

Laptop ima Intel 945GM chipset
a u njemu je Hitachi 120GB SATA disk.

originalno je dolazio sa cd recovery sa vistom home premium ali taj cd kao i recovery particija vise ne postoji.

Kad pokusam instalirat Vistu dode do dijela gdje pita gdje tamo nema hard diska i jedina opcija mi je load driver. Pokusao sam ucitati intelove sata/radi/ahci drivere ali nisu kompatiblni sa hardwerom i nista se ne dogodi.

Kontaktirao sam sony, tamo su mi rekli da ne podrzavaju Retail verzije operativnih sustava te da kupim nove recovery cd...

Ako znate kakve drivere da bi on pronasao disk, saljem postom pola litre pive onom tko ovo rijesi
Staro 31.10.2007., 19:40   #2
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
hm.. neznam za drivere, no ja sam imao slican problem rijesio sam ga tako da sam spojio hdd iz laptopa na stolni komp preko konventera iz chipoteke za nekih 10-tak kn i instalirao windowse i samo ubacio u lap nazad
Crash009 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.10.2007., 21:03   #3
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Sto se tice convertera nije potreban jer nije rijec o 2.5 ata disku vec o sata. Danas sam ga spojio u dva prijatelja razlicita na racunala i kod sebe niti u jednog ga BIOS nevidi a da ne govorim instalacija viste. mozda je disk crko, ali grije se dok radi .
Staro 02.11.2007., 08:25   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Prebaci u BOIS-u laptopa opciju 'SATA mode' na 'IDE Native Mode' ili integriraj SATA drivere na windowse.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno