Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.11.2007., 17:51   #1
Giovanni
Premium

Datum registracije: Dec 2004
Situacija s Maxtor HDD-om

Pozdrav, imam veliki problem i trebam malu pomoc!

Maxtor ATA133 od 160GB je podijeljen na dvije particije, C (17GB) i D (ostatak GB).
U Windows XP SP2 sam odredio da mi se obje particije skeniraju sa CheckDisk alatom pri slijedecem podizanju Windowsa.
Kada sam resetirao komp, upalio se CheckDisk i normalno provjerio C particiju, medjutim doslo je do problema kada je na redu bila D particija.
U fazi 4 od 5 (mislim da je to provjera file data ili tako nesto) mu je trebalo preko 20min da dodje na 1posto. Odlucio sam to prekinuti hardverskim resetom, ali nakon toga vise nisam mogao podignuti sistem (disk boot failure).
Tada sam pokrenuo WinXP instalacijski CD i pokusao u Recovery konzoli obnoviti boot sektor sa naredbom "fixboot c:", ali nista od toga. Takodjer sam pokusao sa Paragonovim backupom cijele C particije, ali prilikom pokretanja programa/backupa s DVD-a, javlja HDD I/O error). HDD-u ne mogu pristupiti niti preko Knoppixa (Could not mount device. The reported error was: mount: I could not determine the filesystem type, and none was specified).
U BIOS-u HDD postoji, a u WinXP setupu prikazuje mi cijeli HDD kao "unpartitioned space".
Pretpostavljam da za ovo nema lijeka osim reinstaliranja Windowsa, ali zanima me da li postoji nacin (program) da dodjem do datoteka na bivsoj D particiji ako pri novom instaliranju Windowsa napravim C particiju ne vecu od prethodne, kako ne bih pisao preko zapisa do kojih pokusavam doci.

Ako netko ima ikakav savjet, sto mi je ciniti, bio bih vrlo zahvalan.
Giovanni je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 21:15   #2
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Probaj sa Winternals Comanderom ili Hirenom provjerit disk i eventualno vratit podatke!
Možeš ih nać na netu!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.11.2007., 18:13   #3
Giovanni
Premium

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Probaj sa Winternals Comanderom ili Hirenom provjerit disk i eventualno vratit podatke!
Možeš ih nać na netu!
Uspio sam spasiti dobar dio podataka sa GetDataBack 3.02 (Runtime Software), Winternals nisam mogao naći, a Hiren nisam mogao spržiti, pošto je bio u nekom uif formatu.

Anyway Baja, hvala na pomoći.

Ovo je riješeno.
Giovanni je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke