Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.11.2008., 09:05   #1
Igneos79
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Forex trading

Dakle, ako koga zanimaju investicije, mislim da bi trebao ulagati u forex. Foreign exchange je, za one koji ne znaju, tržište devizama.
Kad neka valuta padne, kupite je, kad se digne, prodate..ono izmedju je vase. 90% ljudi koji trguju na forexu gubi novce, pa sam, znajuci tu cinjenicu, trazio neku partner firmu koja bi ulagala za mene, da ja samo dam novce...
Medjutim 99% firmi koje to nude su nelegalne, pa sam bio u potrazi za nekom legalnom. Bas sam jutros otisao na stranice volksbanka i kliknuo na riznica, kad vidi vraga, oni trguju na forexu. I to domaca banka, pa pretpostavljam da ulog stiti drzava...
Ovo mi se cini najbolje do sada, jer kvragu i dionice i fondovi, sve to moze poslovati s gubitkom, kao i forex, ali u forexu je najveca moguca zarada.... Ako netko ima kakve informacije iz prve ruke, nek napise...
Igneos79 je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2008., 10:41   #2
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Hm.. da ista znas o tome, znao bi da je u nasoj drzavi (kao i u vecini ostalih drzava) bankama legalno trgovati na tom trzistu (u principu FOREX se i razvio od sustava koji su u pocetku koristile iskljucivo banke), dok se mi ostali jos nalazimo u ilegali sto se tice FOREXa... zato i nisi nalazio nego nelegalne firme
JC Denton je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.11.2008., 15:18   #3
crofx
Registered User

crofx's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Pozdrav!

Neke stvari se od 01.01. mijenjaju i kod nas, odnosno cijela priča postaje legalna.

U nedostatku adekvatne literature na našem jeziku, želja mi je podijeliti sa vama informacije kojima raspolažem o najvećoj burzi svijeta, odnosno koje sam prikupio sa raznih edukativnih siteova. Pojedini tekstovi su čisti prijevod stranih siteova, jer zašto izmišljati toplu vodu...

Blog http://www.forex-edukacija.bloger.hr je namijenjen svima koji tek žele sakupiti znanje vezano uz trgovanje na Forexu, kao i iskusnijima koji žele podijeliti ili produbiti već stečena znanja. Razmjenom iskustava, strategija za trgovanje te analize tržišta, trebali bi skratiti vrijeme potrebno za savladavanje pravila trgovanja na Forexu.

Kako je blog tek u fazi stvaranja, iako već ima 100tinjak tekstova, slobodni ste slati svoje komentare, prijedloge, potrebe pa čak i pokude. Truditi ću se svima odgovoriti u što je moguće kraćem roku.

Isto tako Vas pozivam i da posjetite prvi specijalizirani forex forum u regiji www.forex.ponuda.hr/forum.

Želim vam svima puno uspješnih tradeova!
crofx je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2008., 15:27   #4
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Činjenice:
-samo 3% ljudi trguje sa profitom na forexu.

-95% "firmi" koje ce za "sitnu" proviziju "vrtit" lovu i vama davat 10% mjecene kamate NEMAJU VEZE sa forexom nego sa tkz. piramida sistemima i navlakusama.

-Nek mi netko kaže: "Znam tu i tu osobu koja dize grdu lovu na forexu", svi cu culi z anekog itd, herbalife, AmWay...

-Forex je igraliste di veliki igraci okrecu lovu kako im se hoce(znaci pricamo o dnevnim ciframa od par desetaka milijardi Eura +/-).

Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2008., 20:35   #5
crofx
Registered User

crofx's Avatar

rezultati današnjeg trgovanja

isprobajte, besplatno je, pogotovo kada se igrate i sa demo novcima :-)

nikakve tvrtke, MLM, piramide, ponzi sheme, binarne gluposti i ne znam što sve neće izmisliti da namagarče ljude
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	statement 03.11..JPG‎
Views:	293
Size:	26.1 kB
ID:	8985  
Staro 03.11.2008., 23:17   #6
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
https://www.finanzasforex.com/Default.aspx?len=Eng

ne znam,dečko od 17 godina reko da mu mama uložila,dok sa frenda zamjenjivao na bitefight bio na godišnjem,kaže da je uložio i d aga plaćaju ja se nisam usudio uplatiti min od 100$rađe sam uložio u ptc.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2008., 23:11   #7
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Dečki prošla je baba s kolačima. Na Forexu se je dobro zarađivalo do 2006 godine. Ja znam za Forex još od 2000 godine i za to ulaganje znao je jako mali broj ljudi. Moralo se je imati dobru vezu da se u to upadne. Nije bilo nikakvih ugovora i radilo se je sve na riječ. Uplate su se vršile u Austriji. Od 2006 godine postala je to javna tajna, ali i kamate su jako puno pale tako da se više nije moglo kao prije za 4 mjeseca izvući svoj ulog.
Nekad se je za uložene 4000€ za godinu dana izvuklo minimalno 12.000€.

Zato vam sad kažem da se manite toga. Rađe stavite novce u sigurne investicijske fondove kod nas gdje je kamata do max 20%

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2008., 23:20   #8
crofx
Registered User

crofx's Avatar

Pozdrav.
Nemojmo miješati kruške i jabuke. Jedno je multilevel, piramida ili kako ga već zovu, a koji u svom nazivu koristi forex i zbog toga ljudi brkaju pojmove, a drugo je trgovanje na deviznim burzama, koje će postojati dok god i zadnja zemlja i njen stanovnik poželi kupiti ili prodati bilo šta u drugu zemlju koja ima različitu valutu, u tom slučaju mora doći do promjene valute, a to čini forex.
Preporučam ukoliko imate volje da malo pročitate blog www.croatiaforex.bloger.hr i dobijete osnovne smjernice o čemu pričamo.
Tu nema kamata, nego samo sposobnosti trgovca da zaradi ili izgubi novac u kupoprodaji valuta. A što se tiče ''sigurnih'' investicijskih fondova kod nas - duga priča za neku drugu temu :-)

preporučam se za daljnja pitanja

pozdrav!
Staro 07.11.2008., 09:12   #9
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Točno. Trgovanje devizama, ali se više ne zarađuje kao nekad. Reci mi samo bez puno filozofiranja ako uložim 5000€, koliko mogu očekivati zaradu za godinu dana?

Asus N750JK (Upgrade)

Staro 09.11.2008., 20:46   #10
crofx
Registered User

crofx's Avatar

Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
Točno. Trgovanje devizama, ali se više ne zarađuje kao nekad. Reci mi samo bez puno filozofiranja ako uložim 5000€, koliko mogu očekivati zaradu za godinu dana?
Nitko ti ne može ništa obećati i onaj tko ti to kaže, taj ti laže.

Ono što mi trenutno dajemo besplatno u edukativne svrhe, donjelo je u protekla 2 mjeseca 40% prinosa uz rizik 1% pri svakoj trgovini.

Ukoliko imaš volje, ulogiraj se na www.forex.ponuda.hr pa malo pogledaj. Slijedeće preporuke idu sutra ujutro u 9 sati i popodne u 15 sati.

pozdrav
Oglas

Oglas
Staro 09.11.2008., 21:11   #11
Igneos79
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor crofx Pregled postova

Ono što mi trenutno dajemo besplatno u edukativne svrhe, donjelo je u protekla 2 mjeseca 40% prinosa uz rizik 1% pri svakoj trgovini.

Ukoliko imaš volje, ulogiraj se na www.forex.ponuda.hr pa malo pogledaj. Slijedeće preporuke idu sutra ujutro u 9 sati i popodne u 15 sati.

pozdrav

uh lijepo od vas sto besplatno dajete preporuke....osobno sam se uhvatio Alpari-a i metatrader 4 platforme i sad ce mi frend programer napraviti robota (expert advisora) za trgovanje. Planiram kupiti neki laptop da pogoni samo to 24/7...
Staro 09.11.2008., 21:13   #12
Igneos79
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor JC Denton Pregled postova
Hm.. da ista znas o tome, znao bi da je u nasoj drzavi (kao i u vecini ostalih drzava) bankama legalno trgovati na tom trzistu (u principu FOREX se i razvio od sustava koji su u pocetku koristile iskljucivo banke), dok se mi ostali jos nalazimo u ilegali sto se tice FOREXa... zato i nisi nalazio nego nelegalne firme
razmijenio sam par mejlova sa covjekom koji trejda na forexu za volksbank. Veli covjek da je takvo nesto nemoguce za privatne korisnike. A i imas pravo, cak i da mogu, cisto sumnjam da bi banke htjele biti partner firme za to, jer bi bile na gadnom gubitku...
Staro 09.11.2008., 21:30   #13
crofx
Registered User

crofx's Avatar

Citiraj:
Autor Igneos79 Pregled postova
uh lijepo od vas sto besplatno dajete preporuke....osobno sam se uhvatio Alpari-a i metatrader 4 platforme i sad ce mi frend programer napraviti robota (expert advisora) za trgovanje. Planiram kupiti neki laptop da pogoni samo to 24/7...
dobar broker, dobra platforma...

osobno sam isprobao preko 100tinjak EA i ono što je kod svih isto je da rade do jednog trenutka. Robot ne može znati što se trenutno događa u svijetu i ne uspije reagirati na vijesti koje ''ubiju'' njegove otvorene pozicije. To može, za sada, jedino ljudska ruka.

Primjer jednog EA koji je u 2 mjeseca sa 5.000 došao do 25.000 i onda je u 5 dana sve izgubio...

Ono što je dobro kod robota što se možete naučiti i vidjeti kada je nešto dobro zašto je to bilo dobro i obrnuto...

pozdrav!
Staro 09.11.2008., 22:18   #14
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Citiraj:

pozdrav
Ne hvala. Ja sam uzeo pare dok se je dalo zaradit. A sada više ne. Svi smo se povukli iz toga. Ostalo je njih još par koji mešetare, ali nije to više lova kao nekad.
Daj mi samo reci ako nije tajna kad si počeo sa Forexom i kako si saznao za njega?

Asus N750JK (Upgrade)

Staro 09.11.2008., 22:27   #15
crofx
Registered User

crofx's Avatar

Citiraj:
Ne hvala. Ja sam uzeo pare dok se je dalo zaradit. A sada više ne. Svi smo se povukli iz toga. Ostalo je njih još par koji mešetare, ali nije to više lova kao nekad.
Daj mi samo reci ako nije tajna kad si počeo sa Forexom i kako si saznao za njega?
Mislim da se opet ne kužimo. Kojih par je ostalo koji još mešetare? Stvarno ne razumijem.

Radi se o najvećoj burzi svijeta na kojoj je dnevni promet između 3-4 trilijuna dolara! Ako uzmeš u obzir da Zagrebačka burza vrti dnevno 10-20 milijuna dolara, onda si možeš možda predočiti o kakvoj se burzi radi.

Osobno sam za forex čuo prije 10tak godina jer me jedan frend iz Amerike uputio, i izuzetno mi je krivo što ga nisam poslušao i što se nisam onda tome posvetio, ali valjda postoji razlog za sve, pa tako i za to.
Trenutno se bavim time intenzivno zadnjih 3 godine, ako ti to štogod znači. Kako u svemu, pa tako i u ovome, smatram da nije bitna kvantiteta nego kvaliteta. Možeš se ti baviti 10 godina i potrošiti 100 sati na edukaciju, a možeš se baviti i 2-3 godine i potrošiti 5-6.000 sati...

I opet na kraju se gledaju samo krajnji rezultati...

pozdrav
Staro 10.11.2008., 12:42   #16
Igneos79
Banned
Moj komp

Citiraj:
dobar broker, dobra platforma...

osobno sam isprobao preko 100tinjak EA i ono što je kod svih isto je da rade do jednog trenutka. Robot ne može znati što se trenutno događa u svijetu i ne uspije reagirati na vijesti koje ''ubiju'' njegove otvorene pozicije. To može, za sada, jedino ljudska ruka.

Primjer jednog EA koji je u 2 mjeseca sa 5.000 došao do 25.000 i onda je u 5 dana sve izgubio...

Ono što je dobro kod robota što se možete naučiti i vidjeti kada je nešto dobro zašto je to bilo dobro i obrnuto...

pozdrav!
Upravo to mi se i dogodilo. Trgovao sam na usd/jpy m15 chartu i dolar ode dole. Robot kupio, a dolar otisao jos ful dole, umjesto da se digne. Sad nagovaram programera da ubaci "citanje" vijesti u robota ako je ikako moguce, bas da se to sprijeci.

Nego vidim na netu neko natjecanje u robotima. Navodno je neki ukrajinac prosle godine sa svojim robotom sa pocetnih 10.000 USD napravio 130.000 USD u 3 mjeseca i pobijedio na natjecanju. Jel to tocna informacija ili su to samo neki bogus podaci da se navedu ljudi? Btw, vidim da se kod ODL-a vise ne smiju koristiti roboti....valjda su na gubitku...

@AMD:
Nije prosla baba sa kolacima...baba tek dolazi. Firme koje su prije poslovale na forexu su bile nelegalne, i imam osjecaj da si bio upravo u jednoj takvoj. Lova koja se nudila kao moguci dobitak je bila ogromna. finanzasforex.com dan danas nudi cini mi se 60% mjesecnog anuiteta, no o cemu se radi: oni posluju tako da isplacuju sve dok dok su uplate vece od isplata. Jedan covjek je bas isao provjeriti kako to oni posluju i saznao da su oni u forex ulozili 1000 USD, tocno onoliko koliko je potrebno da mogu postati partner firma. A svu lovu koju su ljudi uplatili, oni su zadrzali. Dodali su opciju da svaki korisnik moze pozvati druge korisnike i dobijati pola posto od njihove cifre, dakle nekakva piramida. I ljudi su masovno usli u ti. Takva firma je i matshare, u koju su u Hrvatskoj ljudi uplatili preko milijardu kuna. No onog trena kad uplate postanu manje od isplata, ili netko zovne FBI, policiju ili nekog da malo pronjuska, oni objave masovni gubitak na web stranici, i svi koji su ulozili sve sto su imali odnose doma gace na stapu. Oni koji su medju prvima ulozili su povratili ulog i zaradili ogromne novce, ali masa ljudi ispod njih je popusila...

Upravo zato sam ja trazio legalnu firmu, ali nije mi uspjelo i cini mi se bolja opcija platiti nekome da mi napravi robota i legalno trgovati i zaradjivati, nego ovo gore navedeno...

Zadnje izmijenjeno od: Igneos79. 10.11.2008. u 12:55.
Staro 10.11.2008., 12:49   #17
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
Mislim da se opet ne kužimo. Kojih par je ostalo koji još mešetare? Stvarno ne razumijem.

Radi se o najvećoj burzi svijeta na kojoj je dnevni promet između 3-4 trilijuna dolara! Ako uzmeš u obzir da Zagrebačka burza vrti dnevno 10-20 milijuna dolara, onda si možeš možda predočiti o kakvoj se burzi radi.

Osobno sam za forex čuo prije 10tak godina jer me jedan frend iz Amerike uputio, i izuzetno mi je krivo što ga nisam poslušao i što se nisam onda tome posvetio, ali valjda postoji razlog za sve, pa tako i za to.
Trenutno se bavim time intenzivno zadnjih 3 godine, ako ti to štogod znači. Kako u svemu, pa tako i u ovome, smatram da nije bitna kvantiteta nego kvaliteta. Možeš se ti baviti 10 godina i potrošiti 100 sati na edukaciju, a možeš se baviti i 2-3 godine i potrošiti 5-6.000 sati...

I opet na kraju se gledaju samo krajnji rezultati...

pozdrav
Razumijem, daj reci kojeg "providera" je najbolje koristiti za pocetni ulog od $500 i mini account. nije bitno dali je online(java) ili je istalacijski tip.

Hvala.
Staro 10.11.2008., 13:03   #18
Igneos79
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Razumijem, daj reci kojeg "providera" je najbolje koristiti za pocetni ulog od $500 i mini account. nije bitno dali je online(java) ili je istalacijski tip.

Hvala.
Ja bih ti preporucio da pronjuskas sto se nudi na netu te na mojnovac internet portalu. Ja sam sebi odabrao Alpari, ali imas ih preko 200. Neki koriste svoje programe, neki metatrader. Metatrader mi je najbolji upravo zbog mogucnosti koristenja robota, no nece ti sve firme dozvoliti da se njim i sluzis, kao sto je npr ODL. Kad skines platformu, obavezno napravi scan i provjeri ping do njihovog servera, bilo bi pozeljno da je ispod 250ms. Ali pazi jednu stvar:svi oni se ogradjuju od toga da se njihov server moze srusiti. Dakle ako im se server srusi i ti popusis novce, nikome nista. Takodjer, moze biti spor odziv servera, pa se tvoj "shopping" dogodi kasnije nego sto je trebao. I treca stvar, neki od njih rade "provjeru" tvoje trgovine, sto dodatno oduzima vrijeme i na gubitku si. Dobro procitaj njihov statut prije nego sto otvoris racun kod njih...
Staro 10.11.2008., 13:17   #19
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
Ja bih ti preporucio da pronjuskas sto se nudi na netu te na mojnovac internet portalu. Ja sam sebi odabrao Alpari, ali imas ih preko 200. Neki koriste svoje programe, neki metatrader. Metatrader mi je najbolji upravo zbog mogucnosti koristenja robota, no nece ti sve firme dozvoliti da se njim i sluzis, kao sto je npr ODL. Kad skines platformu, obavezno napravi scan i provjeri ping do njihovog servera, bilo bi pozeljno da je ispod 250ms. Ali pazi jednu stvar:svi oni se ogradjuju od toga da se njihov server moze srusiti. Dakle ako im se server srusi i ti popusis novce, nikome nista. Takodjer, moze biti spor odziv servera, pa se tvoj "shopping" dogodi kasnije nego sto je trebao. I treca stvar, neki od njih rade "provjeru" tvoje trgovine, sto dodatno oduzima vrijeme i na gubitku si. Dobro procitaj njihov statut prije nego sto otvoris racun kod njih...
Hvala, dobio sam preporuku za "Easy Forex" oni koriste Javu i nemaju bas neki "real time graf", ali tako i tako cu koristiti nekoliko drugih grafova(demo sa Metatraderom i sl.) pa mislim da mi i to i nije bitno. koliko(ako nije tajna) okranes love mjesecno na forexu, mozes mi i na PM odgovorit ako ti je bed postat tu, naime ja sam cuo da se da i 20% mjesecno natuc sasvim normalno.
Staro 10.11.2008., 13:30   #20
Igneos79
Banned
Moj komp

Citiraj:
Hvala, dobio sam preporuku za "Easy Forex" oni koriste Javu i nemaju bas neki "real time graf", ali tako i tako cu koristiti nekoliko drugih grafova(demo sa Metatraderom i sl.) pa mislim da mi i to i nije bitno. koliko(ako nije tajna) okranes love mjesecno na forexu, mozes mi i na PM odgovorit ako ti je bed postat tu, naime ja sam cuo da se da i 20% mjesecno natuc sasvim normalno.
provjeri ovaj link te baci pogled na ovaj drugi post. To ti moze dati ideju...
Staro 10.11.2008., 13:40   #21
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
provjeri ovaj link te baci pogled na ovaj drugi post. To ti moze dati ideju...
Dobro, to su ekstremi kao i na kladari sa 5kn dihnut 400 somova ali mene zanima realno KONSTANTNO pozitivno poslovanje, dakle u tim okvirima kojili bi bio mjesecni pozitivni postotak.

jos nesto, neovisno koliko se novaca ima na racunu(recimo $500) koliko se maksimalno % riskira dnevno(znam da ovaj % pada sa kolicinom novca) ali za 500 USDa?
Staro 10.11.2008., 13:59   #22
Igneos79
Banned
Moj komp

Citiraj:
Dobro, to su ekstremi kao i na kladari sa 5kn dihnut 400 somova ali mene zanima realno KONSTANTNO pozitivno poslovanje, dakle u tim okvirima kojili bi bio mjesecni pozitivni postotak.

jos nesto, neovisno koliko se novaca ima na racunu(recimo $500) koliko se maksimalno % riskira dnevno(znam da ovaj % pada sa kolicinom novca) ali za 500 USDa?
mozes provjeriti tocno kako se kretao graf na tom natjecanju. Oni su svi startali sa 10 000 USD a prvo mjesto je osvojio taj ukrajinac Better sa 130.000 USD u 3 mjeseca. Ali ako provjeris chart, vidjet ces da je u prvih mjesec dana startao sa 20 USD u plusu prvi trejd, a zatim 40 minus drugi trejd...pa zatim malo kasnije 500 plus pa 200 minus. Poanta je da on novce nije povlacio, vec je svaki put trejdao jos veci lot. Nije on imao 100% uspjesne trejdove, kako bi se dalo pomisliti, a i to se moze. Kad bi ti trejdao kao on, sa 500USD bi u tri mjeseca imao 6500 USD, za jos 3 mjeseca 84500 USD. Ja sam tek poceo s nekim lijevim robotom, a u izradi je onaj pravi i naravno tek nakon duzeg vremena cu ti moci reci jesam li zaradio ili nisam...ali potencijal je tu...
Staro 10.11.2008., 17:06   #23
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Vidim i ja da je to očigledno veliki nesporazum. Ja sam u tome bio dok još forexa nije bilo u Hrvatskoj nego se je lova nosila u torbama u Austriju, a ovo što ti pričaš je nešto sasvim drugo. U to vrijeme si za uloženih 4000€ za godinu dana dignuo 12.000€.
Nije bilo nikakvih seminara i sličnih gluposti.
Sad su tu seminari i predavanja i sl., a li ne zato da bi što više ljudi ušlo na Forex već da bi onaj koji je održavao seminare dignuo lovu.
E zato ti pričam da je vrijeme velikih zarada prošlo. I danas se zarađuje, ali ne kao nekad.

Asus N750JK (Upgrade)

Staro 10.11.2008., 17:31   #24
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
Vidim i ja da je to očigledno veliki nesporazum. Ja sam u tome bio dok još forexa nije bilo u Hrvatskoj nego se je lova nosila u torbama u Austriju, a ovo što ti pričaš je nešto sasvim drugo. U to vrijeme si za uloženih 4000€ za godinu dana dignuo 12.000€.
Da ali ti nisi imao nikakav utjecaj na to sto tvoja lova trenutno radi i kako to radi, nego si dao pare i ubirao profit, to postoji i danas i da se natuc 10%mjesecno ali ta vrsta torbarenja me ne zanima.
Citiraj:
Nije bilo nikakvih seminara i sličnih gluposti.
Sad su tu seminari i predavanja i sl., a li ne zato da bi što više ljudi ušlo na Forex već da bi onaj koji je održavao seminare dignuo lovu.
E zato ti pričam da je vrijeme velikih zarada prošlo. I danas se zarađuje, ali ne kao nekad.
Gle, 95% seminara su gluposti ali nje da su svi, mene recimo zanima kako da JA OSOBNO upravljam svojim novcem a ne da to netko radi za mene za proviziju(tocnije on tebi daje proviziju od tvojih novaca).
Uostalom to torbarenje u velikom postotku nema nikakve veze sa forexom nego piramida sistemima, to se vidi po tome koliko je sad teze nac naivce da daju lovu pa je mjesecna renta(%) puno manji, uostalom analiziraj ovo:

Zasto bi netko tebi uzeo 5000Eur i davao ti 1000E(s tim da i on zaradi na tome) mjesecno ako je to 100% sigurno i ako je to na forexu, valjda bi radije uzeo svoj novac i visestruko ga umnozio a ne zicao okolo ljude i "pomagao" im. To su bile navlakuse koje su funkcionirale(rade i danas) ali piramida je gotovo eksponencijali rast i kad tad ce nestat naivaca koji ce im davat lovu bez ikakvih garancija pa ce sve propast(sad je vec blizu), Forex raste svakim danaom pa prema zdravoj logici i obrtanj love(zarade) su vece nego prije 10g, mislim da ova 2 razloga pobijaju teoriju torbara da oni ustvari rade sa pravim Forexom a ne sa svojim piramida sistemima.
Staro 10.11.2008., 17:54   #25
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Ako sam ja za 4 mjeseca na 4000€ zaradio 4000€ boljela me je ona stvar ako je torbar zaradio još 5000€. Ja sam bio više nego zadovoljan. U današnje vrijeme da visiš na netu 24/7 nećeš dignuti te pare.
To ti pokušavam objasniti. Nazvao ti to piramida, torbarenje ili nešto treće zarada je bila predobra i nitko nije pitao niti ga je zanimalo koliko torbar zarađuje.

Asus N750JK (Upgrade)

Staro 10.11.2008., 18:01   #26
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
Ako sam ja za 4 mjeseca na 4000€ zaradio 4000€ boljela me je ona stvar ako je torbar zaradio još 5000€. Ja sam bio više nego zadovoljan. U današnje vrijeme da visiš na netu 24/7 nećeš dignuti te pare.
To ti pokušavam objasniti. Nazvao ti to piramida, torbarenje ili nešto treće zarada je bila predobra i nitko nije pitao niti ga je zanimalo koliko torbar zarađuje.
Znam, to su cinjenice koje i danas funkcioniraju nazalost, ali meni je primarno da ja utjecem na svoj novac i da probam skuzit "sto i kako", ima stvarno ljudi koji su na ljepe oci dali dobre nove strancima(sto neki smatraju ludoscu) pa su zaradili opasne novce, no nazalost to nije imalo veze fa forexom mada se oni kunu da je.
Staro 10.11.2008., 18:26   #27
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

N početku se je to držalo u velikoj tajnosti i nije bilo puno ljudi koji su znali za to. Čak nije bilo niti ugovora jer si upadao preko frenda koji je garantirao za tebe.
Kasnije su počeli ugovori, a tek unazad oko 5 godina se je prestalo sa isplatom keša na ruke već su se dobijale kartice.

Asus N750JK (Upgrade)

Staro 10.11.2008., 23:08   #28
crofx
Registered User

crofx's Avatar

Citiraj:
Upravo to mi se i dogodilo. Trgovao sam na usd/jpy m15 chartu i dolar ode dole. Robot kupio, a dolar otisao jos ful dole, umjesto da se digne. Sad nagovaram programera da ubaci "citanje" vijesti u robota ako je ikako moguce, bas da se to sprijeci.

Nego vidim na netu neko natjecanje u robotima. Navodno je neki ukrajinac prosle godine sa svojim robotom sa pocetnih 10.000 USD napravio 130.000 USD u 3 mjeseca i pobijedio na natjecanju. Jel to tocna informacija ili su to samo neki bogus podaci da se navedu ljudi? Btw, vidim da se kod ODL-a vise ne smiju koristiti roboti....valjda su na gubitku...

@AMD:
Nije prosla baba sa kolacima...baba tek dolazi. Firme koje su prije poslovale na forexu su bile nelegalne, i imam osjecaj da si bio upravo u jednoj takvoj. Lova koja se nudila kao moguci dobitak je bila ogromna. finanzasforex.com dan danas nudi cini mi se 60% mjesecnog anuiteta, no o cemu se radi: oni posluju tako da isplacuju sve dok dok su uplate vece od isplata. Jedan covjek je bas isao provjeriti kako to oni posluju i saznao da su oni u forex ulozili 1000 USD, tocno onoliko koliko je potrebno da mogu postati partner firma. A svu lovu koju su ljudi uplatili, oni su zadrzali. Dodali su opciju da svaki korisnik moze pozvati druge korisnike i dobijati pola posto od njihove cifre, dakle nekakva piramida. I ljudi su masovno usli u ti. Takva firma je i matshare, u koju su u Hrvatskoj ljudi uplatili preko milijardu kuna. No onog trena kad uplate postanu manje od isplata, ili netko zovne FBI, policiju ili nekog da malo pronjuska, oni objave masovni gubitak na web stranici, i svi koji su ulozili sve sto su imali odnose doma gace na stapu. Oni koji su medju prvima ulozili su povratili ulog i zaradili ogromne novce, ali masa ljudi ispod njih je popusila...

Upravo zato sam ja trazio legalnu firmu, ali nije mi uspjelo i cini mi se bolja opcija platiti nekome da mi napravi robota i legalno trgovati i zaradjivati, nego ovo gore navedeno...
može web na kojem si to gledao? čisto provjerim pa ti javim da li je natjecanje relevantno...
ima toga i istina je, ali isto tako je i web krcat scamova, i tu treba biti oprezan.

Citiraj:

Hvala.

za početak svakako demo account i treniranje minimum 2 mjeseca pa ako si profitabilan, možemo ići korak dalje... inače ćeš najvjerojatnije upasti u crnu statistiku, a to ti iskreno, kao i nikome, ne želim

metatrader je po meni najjednostavniji za početak jer je user friendly i open source, pa ima i hrpu indikatora na webu

Citiraj:

Moja je preporuka maksimalno riskirati 1% po trgovanju. Na taj način si možete priuštiti i nekoliko pogrešnih za redom, a da i dalje imate prostora za trgovanje. Pročitajte si malo http://www.croatiaforex.bloger.hr./p...j/1045586.aspx

Citiraj:
U današnje vrijeme da visiš na netu 24/7 nećeš dignuti te pare.

Prevario bi se :-)

i nije potrebno 24*7

Kako koristiti multiquote
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113121

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 11.11.2008. u 00:13.
Staro 11.11.2008., 18:39   #29
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
...
Uglavnom danas svaka cast na preporukama trgovanja tebi i adminu
Mislim se kroz neko vrijeme(tjedan dva) ubacit malo u to sa $500 cisto da dobijem tocniju sliku svega.
Postao sam post danas u tread di drzis "taktiku 2" sa jednim konstruktivnim prjedlogom.

Ovo sa 1% na $500 mi je nekak malo bar 5% sam imao u planu(tipa 1 pips 0.5USDa) sa 100pipsa dnevno u bubanj.
Staro 11.11.2008., 18:57   #30
crofx
Registered User

crofx's Avatar

Citiraj:

Ovo sa 1% na $500 mi je nekak malo bar 5% sam imao u planu(tipa 1 pips 0.5USDa) sa 100pipsa dnevno u bubanj.
to ti je 10% rizika! nije problem ukoliko uleti 10 točnih tradeova za redom i zduplaš račun, ali što ako uleti 5 netočnih i sve izgubiš? Nitko ti ne može garantirati 100% uspješnost, iako ova naša strategija izvrsno funkcionira.

Zar nije pametnije ići sa 1-3% rizika pa se strpiti mjesec-dva-tri i doći do dobrih rezultata.

ovo je stvarno dobronamjerno: u forexu je najteže kontrolirati vlastitu pohlepu i to je jedan od glavnih razloga zašto većina gubi svoj novac na fx tržištu.

Pozdrav
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno