|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Windows Home Server (?!)
Pratin razvitak ovoga vec dugo vremena, i bas kad san se ponada da ce ga konacno pustit u prodaju, oni se udruze sa par firmi i pocnu radit gotove produkte, znaci hardver i u sklopu njega dobijes ka Home Server. Na stranicama dozvoljavaju skidanje probnih primjeraka windowsa koji se mogu instalirat u trajanju od 120 dana. E sad mene zanima da li je neko proba to instalirat vec i na sta to lici? Isplati li mi se instalirat mozda server 2003? Zapravo meni je sve to za kućnu upotrebu, jer ne znan vise ni sam koliko racunala iman doma, i onda se podaci misaju, ma znate vec kako ta prica ide, baren oni koji imaju slicnu situaciju, te mi je potrebno da se izvanka mogu spojit na svoj server doma... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() nemam pojma...i nemam situaciju kao ti tako da ne znam...zao mi je!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja sam Home Server probao instalirati preko virtualizacije, no nažalost nisam nikako mogao započeti instalaciju, jer je javljao da nemam dovoljno prostora na disku za njega. Onda sam otišao pogledati min. requirements i tamo piše da mora imati 80GB disk za sebe. Sad, dal on može i sa manje, ne znam. Ja sam mu napravio particiju od oko 20GB i nije htio uopće pokrenuti instalaciju. Sa Serverom 2003 i 2008 (isto sve na trial period probao) nije bilo takvih problema. 2003 je isti XP prilagođen serverskom okružju, dok je 2008 na jezgri od Viste. 2003 sam malo više koristio pa ću ti o njemu koju riječ više reći. Prvo što se primjeti odmah nakon instalacije, jest da ti je skoro pa sve osim mreže pogašeno - zvuk, 3D akceleracija (kada gledaš preko dxdiaga, sve moraš tamo staviti na enable). Također, neke stvari poput besplatnih antivirusa se ne mogu instalirati. Jer su free verzije za kućnu upotrebu, a Server 2003 se ne smatra OS-om za po doma (očito). Onda npr. frend nije mogao instalirati Photoshop na njega (isto baca kao i za Antivirus programe, da ne može raditi na jezgri od Win NT-a ![]() Tako da ono - sigurno ima pozitivnih stvari i to puno više, no eto - ja sam uvidio samo ove negativne jer sam ih uspoređivao sa XP SP2 i jer meni nisu potrebne te funkcije za poslove koje bi jedan server trebao obavljati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|