Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.10.2007., 14:32   #1
albert_zg
Premium

Datum registracije: Aug 2007
problem s mrezom

problem je: povezivanje 2 kompa (ne bi isao na opciju crossovera i direktnog spajanja jer cemo s vremenom prikljucit i 3. komp, a i ne kupuje mi se crossover ili dodatne mrezne kartice jer hub vec imam), znaci, na 1. komp je spojen internet na mreznu karticu, kabelski (dcm) i sve radi ok, mrezni ulaz s maticne je spojen na hub, a na hub je spojen i 2. komp, laptop, na hubu svijetle lampice i za jedan i za drugi komp da su prikljuceni, napravio sam "set up a home or small office network" na oba kompa, na prvome odabrao sharanje interneta, tj. da je on spojen direktno na net, a na drugome da se spaja na komp koji ima sharan internet, i obje veze su javile connected (prva ip adresa se sama stavila na mannual i adresu 192.168.0.1, a drugu sam ja sam stavio na 192.168.0.2, automatically nije radilo, subnet mask se sam stavio na oba kompa na 255.255.255.0), i mreza ne radi obje su connected, repair sve izvrsi ali nema nikakvih promjena, s oba kompa se salju podaci ali nema primanja (sent/received), tj. sve izgleda kao da je u redu spojeno i da radi, ali ipak ne radi pinganje takoder ne radi (sto je nekako i logicno s obzirom na sent/received), firewall je iskljucen na oba kompa, na 1. komp je instaliran ZoneAlarm i lokalna mreza mu je stavljena na trusted zone koji je stavljen na off, i vise ne znam sto da pokusam, help pleaseee...
na ovaj nacin su vec bili spojeni razni kompovi (1. komp je uvijek isti, i na njega su se spajali drugi, nekoliko laptopa i jedan desktop, hub je takoder isti, kabeli isti, internet isti), i uvijek je bilo problema, ali bi uvijek na neki nacin (restartanje, ponovljeni "set up home or small office network", samo od sebe??? ... ) proradilo
ima li netko kakav koristan savjet kako da proradi ova mreza? kako da proradi na neki logican nacin, a ne beskonacnim prtljanjem dok se slucajno ne pogodi prava stvar
albert_zg je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2007., 15:27   #2
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Pošalji ispis naredbe "ipconfig /all" na obadva računala i ugasi zone alarm dok ne podesiš sve..
gog je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.10.2007., 17:08   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Onak iz neba prvo bi posumnjao na ZA. Nek je on podešen kako treba nije prvi put da je na ovaj način zezao i blokirao mrežu. A win firewall si baš u servisima isključio?
tor je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2007., 14:47   #4
albert_zg
Premium

ZoneAlarm iskljucen, ali i dalje ista stvar.
U attachu su ispisi oba "ipconfig /all", ne znam da li vam to moze sta pomoci.
Firewall sam iskljucio samo tako da sam odabrao opciju Off, nisam nista u servisima.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	untitled.JPG‎
Views:	269
Size:	84.0 kB
ID:	7873   Click image for larger version

Name:	untitled2.JPG‎
Views:	257
Size:	47.7 kB
ID:	7874  
Staro 22.10.2007., 23:38   #5
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Hm, daj disejblaj tu internet konekciju, tj. prvi nic na prvom screenshotu koji si postao, a možeš usput nabaciti i "route print" i poslati output.

ZA si isključio? Win firewall si isključio?
Provjeravaj sa ping naredbom, pošto s ovim postavkama naravno da ti ne radi net preko drugog kompa jer bi njemu trebao biti podešen default gateway 192.168.0.1
Staro 24.10.2007., 11:54   #6
albert_zg
Premium

da, firewall i zonealarm su iskljuceni
disableao sam net konekciju, i evo ispisa route print u attachu
isprobavao sam sa ping i nema pomoci
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	untitled3.JPG‎
Views:	264
Size:	58.9 kB
ID:	7884  
Staro 24.10.2007., 17:35   #7
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Pretpostavljam da isto izgleda i na 0.2 samo su zamijenjene brojke?

Ako da, onda stvarno ne znam što bi moglo biti...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno