|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
problem s mrezom
problem je: povezivanje 2 kompa (ne bi isao na opciju crossovera i direktnog spajanja jer cemo s vremenom prikljucit i 3. komp, a i ne kupuje mi se crossover ili dodatne mrezne kartice jer hub vec imam), znaci, na 1. komp je spojen internet na mreznu karticu, kabelski (dcm) i sve radi ok, mrezni ulaz s maticne je spojen na hub, a na hub je spojen i 2. komp, laptop, na hubu svijetle lampice i za jedan i za drugi komp da su prikljuceni, napravio sam "set up a home or small office network" na oba kompa, na prvome odabrao sharanje interneta, tj. da je on spojen direktno na net, a na drugome da se spaja na komp koji ima sharan internet, i obje veze su javile connected (prva ip adresa se sama stavila na mannual i adresu 192.168.0.1, a drugu sam ja sam stavio na 192.168.0.2, automatically nije radilo, subnet mask se sam stavio na oba kompa na 255.255.255.0), i mreza ne radi ![]() ![]() ![]() na ovaj nacin su vec bili spojeni razni kompovi (1. komp je uvijek isti, i na njega su se spajali drugi, nekoliko laptopa i jedan desktop, hub je takoder isti, kabeli isti, internet isti), i uvijek je bilo problema, ali bi uvijek na neki nacin (restartanje, ponovljeni "set up home or small office network", samo od sebe??? ![]() ima li netko kakav koristan savjet kako da proradi ova mreza? kako da proradi na neki logican nacin, a ne beskonacnim prtljanjem dok se slucajno ne pogodi prava stvar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Pošalji ispis naredbe "ipconfig /all" na obadva računala i ugasi zone alarm dok ne podesiš sve.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
ZoneAlarm iskljucen, ali i dalje ista stvar. U attachu su ispisi oba "ipconfig /all", ne znam da li vam to moze sta pomoci. Firewall sam iskljucio samo tako da sam odabrao opciju Off, nisam nista u servisima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Hm, daj disejblaj tu internet konekciju, tj. prvi nic na prvom screenshotu koji si postao, a možeš usput nabaciti i "route print" i poslati output. ZA si isključio? Win firewall si isključio? Provjeravaj sa ping naredbom, pošto s ovim postavkama naravno da ti ne radi net preko drugog kompa jer bi njemu trebao biti podešen default gateway 192.168.0.1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
da, firewall i zonealarm su iskljuceni disableao sam net konekciju, i evo ispisa route print u attachu isprobavao sam sa ping i nema pomoci |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Pretpostavljam da isto izgleda i na 0.2 samo su zamijenjene brojke? Ako da, onda stvarno ne znam što bi moglo biti... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|