|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
preporuka monitor cca 27" do 30"
sa kvalitetnim prikazom boja za rad u PS-u ![]() Fala
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
jedan od ponajboljih monitora namjenjenih kojekakvim obradama slike dostupnih kod nas je NEC 2690WUXi, za istu cijenu dobijes 30" ekran, ali ne i kvalitetu. Ocito da imas dovoljno novca za njega cim 30" uzimas u obzir, tako da bi to bila preporuka svakako. +17+" tn za alatne trake i ostalo ![]() @marq.. ne baljezgaj, ti monitori jesu dobri, al ni blizu vrhunski (btw, nijedan 30" to nije) da obrazlozim, samo cu citirat jednog kolegu: "Za "pro" grafički dizajn / prepress / pohto editing NEC 2690WUXi je daleko bolji izbor, iako ima 1920x1200 rezoluciju. Naime tu je 12-bit LUT (+ hardverska kalibracija), extended color gamut (92%), A-TW IPS matrica (naprednija vrsta IPS matrice od S-IPS), te i činjenica da NEC ugrađuje i kvalitetniji backlight, ima veću konzistentnost boje na ekranu itd. (ovo posljednje je iznimno bitno - naime 30" modeli često imaju problema s konzistentnošću boje preko cijele površine ekrana, što je problem ukoliko obrađujete fotografije i sl....to je u biti i najveća zamjerka za 30" modele)."
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
moj izbor je bio HP 3065, ko je uvoznik za Nec-a ? http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=5322&catid=62
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
gle, ok su 30" ekrani, al imaju svojih problema koji su prisutni prvenstveno zbog velicine samog displaya. Da ce posluzit solidno, hoce, da postoje bolji, postoje. Naravno nijedan drugi nema tu rezoluciju, al ona nije ni neophodna zbilja. (ja da kupujem monitor za tu cifru bi isto tog hp-a uzeo najvjerojatnije, ali se ne bavim profesionalno obradom grafike pa mi ni ne treba nesto bolje - mislim da bi ti frendu bilo bolje da pogleda malo u zivo sve to pa da odluci sta mu je najbitnije) nemam pojma iskreno tko je uvoznik, pogledaj na necovoj stranici sluzbenoj, ako uopce imaju zastupnika za hr
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|