|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
WRT54G V7 frequent restarts (10ak dnevno)
Na poslu sam dobio priliku da odnesem doma wireless router koji smo imali i kako se poklonjenom konju ne gleda u zube, sav sretan sam ga i odnio doma. Rijec je or WRT54G V7. Nisam bio sretan kad sam vidio da ne postoji 3rd party firmware za ovaj router, a jos sam manje bio sretan kada sam vidio da ni na Linksysovim stranicama nema tog routera izlistanog! Ima V6 i V8, ali nema V7! Zasto? Sta je router takvo smece da ga je i Linksys prestao podrzavati? Ono sto se meni dogadja su restartovi. Nekada ih nema po par sati, nekada se dogodi njih 2-3 u 15ak minuta. Ono sto sam primjetio kao zanimljivost, restartovi se najcesce dogadjaju kada igram WoW. Moze biti da ih ja tada najvise primjetim naravno, ali mi se cini da kad browsam ili koristim P2P da nisu ni izbliza cesti ko kod WoWa. Inace na router sam spojen wirelessom, i nisam jedini klijent, ali restartovi se dogadjaju i kad sam jedini klijent (sto je od 9:00 do 20:00, dovoljno vremena da oucim i da su tada cesti). Ima ko kakvih ideja i iskustva s ovim routerom? I zasto pobogu nije izlistan na Linksysovim stranicama?? edit: firmware je na linksys.com/uk stranicama, ali ima samo verzija 7.0.0.4, dakle ista ona koja je i na mom routeru. Vidjeh da ima ljudi koji su ovaj problem rijesili tako da su iskljucili DHCP, a neki tako da koriste samo wired ili samo wireless klijente (kada cimerica koja se spaja wired dodje doma, problem postaje gori). Sto je odlicno, znaci da bih koristio wireles router, ne smijem imamti wired klijente i ne smijem koristiti DHCP... ono, smijes vozit auto, ali nemoj mjenjat brzine ili palit klimu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Takvi i slični problemi se spominju po netu. Predpostavljam da je sve to posljedica namjerno "oslabljene" verzije hardware - a (to je počelo još od v5, a v7 ima samo 2Mb rama). Em im je inaće firmware pomalo šlampav em ovo (Turn your $60 router into a $600 router) pokušavaju izbjeći, a priznat ćeš nebi ni tebi bilo drago da gubiš profit za postupak od cca 5 min. Šta napraviti?. Za početak probaj sve elemente mreže postaviti sa fiksnim IP - ovima, zar je to toliki problem?. Ako to ne pomogne onda ti jedino preostaje alternativni firmware. Tu je problem šta moraš stavit mikro verziju jer veća nemože stat zbog premalo rama. 3rd party firmware ipak postoji (DD-WRT, istina Release Candidate 4). Eto nekidan izdan, vjerojatno kroz neko razumno vrijeme će biti u normalnoj distribuciji. Po infou s neta, ta mikro verzija je bolja od originalnog firmware - a. Što točno sadrži i podržava pogledaj na njihovim stranicama. Sam postupak (flashing.txt) je pomalo zeznut jer ga treba napraviti u više koraka (prvim korakom se zapravo "oslobađaš" originalnog firmware - a). Svakako dobro prouči uputstva kako ispravno napraviti taj postupak da nebi poslje bilo . . . Link na folder sa fajlovima Samo za informaciju, OpenWRT tu hw verziju niti ne spominje, a kamoli podržava, HyperWRT također ne podržava. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Puno hvala, pregledat cu sve i procitat, pa i isprobati. Nije toliki problem postaviti fixed IP-eve, ali sljivis router kojem DHCP radi probleme. A s druge strane tu u kuci nas je 4, i svi 4 imamo laptope. I svi laptopi su poslovni. Dakle jedina opcija koja dolazi u obzir je svim trima curama (da sve tri su zenske ^^) postaviti Alternate IP configuration, jer mi automatic treba za kad su na poslu. Sto valjda nece biti neki problem njima, ne bi im smjelo smetat. BTW Ovako nabrzinu nisam vidio firmware za G v7. Samo za G v8 i GS V7. Ali valjda nisam dobro gledao, budem ponovno kad cu imati vise vremena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
jeli to G ili GS kod tebe? Mislim da jos nema podrske za GV7, ima za GSV7....
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Gv7 je kod mene ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas