|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
HP 8710p - OS
Bok! Dvoumim se izmedu ovog laptopa sa Vistom business i xp-a? Skuzio sam da se vode ratovi oko viste, pa necu pitati koji bi uzeli, ali ako se netko zeli izjasnit (pogotovo argumentirano) bit ce mi drago ![]() Jel ima netko navedeni hp? kakvi su dojmovi? Ako se odlucim na xp, vjerojatno cu za max godinu dana htjeti staviti vistu jer ce htjeli-nehtjeli postat svojevrstan standard. Isto tako ako uzmem vistu business, moze mi se desit da mi neki programi nece radit, a svejedno cu nakon nekoga vremena htjet preci na vistu ultimate zbog neke djidjemidje. Tako mi se zasad najpametnije imati dva sustava ![]() Nisam nikada imao (instalirao) komp sa dva sustava pa neznam bas kako to funkcionira u praksi. Jesu li zaista potpuno neovisni jedan o drugom, pod pretpostavkom da su na odvojenim particijama? znaci kad se odlucim za xp, on radi kao da vista ni ne postoji na kompu, i obrnuto? Koje su potencijalne komplikacije? Znaci da se kod bootanja odabere xp, tamo instaliram autocad 2000, office 2000 i jos nekakve programcice potrebne za posao? Kasnije se bootam na vistu, tamo stavim novije verzije istih programa, mozda pokoju igru, itd. Komp ce imati 160 giga HDD. Rcimo da ce na c biti vista, na d xp, a e neka bude za podatke (od poslovnih do igara). Kako da ih raspodjelim (10gb ode na recovery disk)? 30/20/100? Hvala na odgovorima! Zadnje izmijenjeno od: Tomislav S.. 19.10.2007. u 14:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za ovo pitanje o piratluku bi mogao zaraditi jedan lagani ban tako da ti preporučujem da editiraš post i to pobrišeš. Lap će s XP-om raditi brže jer je poznato da Vista strašno crpi resurse, a kod lapova je to izraženije jer ne postoji mogućnost lagane nadogradnje kao kod desktop kompjutera. Utvrđeno je da Vista brže isprazni bateriju zbog svog Aero grafičkog sučelja. Isto tako se zna da je Vista samo prelazna faza prema Vienni i da ubrzo nestaje iz opticaja. Igre pod Vistom rade sporije nego pod XP-om tj. SVE radi sporije pod Vistom. Prema tome, izbor ti je lak - XP.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|