|
![]() |
#1 |
Destroy all nod-32
Datum registracije: Feb 2007
|
Stranica s apartmanima
Imam dva pitanja. 1. Napravio sam stranicu s apartmanima i sad bi ja htjeo da mi netko napiše ili nađe neki cod kojim ću napraviti one registracije znači da mi posjetitelj upiše datum dolaska ime prezime e-mail itd i da sve što on meni upiše dođe meni na meil znači nešto tipa OVOGA. Pokušeo sam skinuti kod s stranice ali nikako ne uspjevam 2. htjeo bi da mi stranica postigne što bolji rezultat pretraživanja na googleu i da mi je što posječenija pa ako mi možete reči kako to postići. Hvala unaprijed!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lunatic
Datum registracije: Feb 2006
|
1. Evo ti jedan jednostavan html kod za slanje podataka na mail! <html> <head> <title>Formular za unos podataka</title> </head> <body> <h2> Unos vaših podataka </h2> <form action="mailto:tvoja_e-mail_adresa@adresa.net" method="post" enctype="text/plain"> <p>Ime i prezime: <input type="text" name="ime" size="25"> </p><br> <p>Adresa: <input type="text" name="adresa" size="25"> </p><br> <p>Vaše obrazovanje</p> <input type="radio" name="skola" value="srednja">Srednja skola<br> <input type="radio" name="skola" value="visoka">Viša škola<br> <input type="radio" name="skola" value="fakultet"> Fakultet<br> <input type="checkbox" name="tocno" value="da">Podaci su tocni <br> <input type="checkbox" name="netocno" value="ne">Podaci su netocni<br> <p>Komentar:</p> <textarea name="Napomena" rows="5" cols="40"> Upišite svoje prijedloge. Hvala </textarea> <select> <option value="1">element 1</option> <option value="2">element 2</option> <option value="3">element 3</option> </select> <p><input type="submit" name="submit" value="Pošalji"></p> </form> </body> </html> |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Moraš koristiti neki server-side skriptni jezik, primjerice PHP ili CGI. Potraži contact skriptu na www.hotscripts.com . |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Destroy all nod-32
|
A neznam što bi tražio pošto neznam baš puno o php-u pravim stranicu u dreameaveru. Zar stvarno nitko nezna kako to izvesti a vidio sam po puno stranica da su to napravili pa ako mi netko arem može dati kod s neke stranice jer ja neznam što treba kopirati |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Dr. Gonzo
|
Pa ako su to napravili na puno stranica ne znači da je 5 sekundi posla. hotscripts.com -> php -> search -> contact form ili pretraži po kategorijama. http://www.hotscripts.com/search/16675065.html -> samo za tebe Mislim, samo malo truda treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Destroy all nod-32
|
trudim se ja ali nikako da uspijem napraviti ono kao na onoj stranici. Znam napraviti contact form ono da mi neko upiše poruku i pošalje ali nikako neznam ono napraviti da piše kad dolazi kad odlazi itd. itd. i da mi onda pošalje automatski e-mail a ne da se otvara outlook |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Lunatic
|
Pa meni jednostavnije bi bilo napraviti npr. da kad netko nešt ne piše da se ne šalje nego da se samo spremi u bazu i kad se ti ulogiraš imaš stranicu gdje ti to sve čita iz baze i ispisuje pa ti odg na mail ako hočeš,ako ne zanemariš!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Dr. Gonzo
|
Ma da, to je puno jednostavnije. Jedino što moraš imati bazu podataka, skriptu za ubacivanje podataka, login system za administratora, nekakav admin panel i na njemu skriptu za ispivanje podataka. Ma da, puno jednostavnije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Lunatic
|
Ma sa gotovim skriptama to se napravi za 20 min, admin panel može biti isti index samo dolje dodaš link na ovo što je iz baze ispisuje,takvu bazu napraviš za 5 min i onda 15 min da podesi skripte i to je to! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prvo pitaj svog hosta da li podržava PHP ili ASP. U biti ako ne razumiješ jezik, traži nekog frenda koji kuži da ti to napravi. Zadnje izmijenjeno od: virus1. 04.10.2007. u 19:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
vrlo je jednostavno u PhP imas tih skripti koliko hoces. al ipak je moras malo popravit. odnosno prilagodit svojim potrebama |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|