Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.10.2007., 02:54   #1
artifex
Registered User

Datum registracije: Oct 2006
Instalacija Wina XP na SATA disk! - i mislim da nisu dirveri upitanju!

Evo mucim se cijelu subotu da instaliram windowse na SATA disk (Seagate 320GB). Maticna ploca je Gigabyte 965P-DS3 (http://img.article.pchome.net/00/19/91/43/gg965p01.jpg). HDD mi je na SATAII0 kontroler uboden (zuti na slici, Intelov), DWD-RW mi je isto SATA, nju sam ubo na SATAII1 kontoroler.

S Hiren Boot CD-om sam formatirao disk i napravio jednu NTFS particiju od 305GB (maksimalno).

I sad u BIOS-u maticne odaberem First boot dvice da mi bude CD-ROM. Ubacim WinXP CD koji sam i prije koristio bez problema i koji nije nimalo izgreban. I setup krene kopirati fileove i na 3% stane s porukom: "Setup cannot copy the file: netmsg.dll". Onda sam bezveze ivadio taj CD i ubacio neki drugi WinXP i stisnuo ENTER i setup je krenuo dalje. Ali ne zadugo... jer opet je stao na nekom postotku i falio mu je netid.dll file pa sam vratio onaj prvi CD i setup je krenuo dalje. I tako sam ja kombinirao 2 CD-a dok nije doslo do 82% kad mi je setup trazio netfxocm.dll file kojeg nije bilo niti na jednom CD-u. Stisnuo sam ESC i skipao taj file, instalirao Wine, ali nakon instalacije se nisu dali podici - stalno se je komp resetirao nakon onog boot ekrana za WinXP.
Inace s oba ta WinXP CD-a sam nekidan bez problema instalirao WinXP na dva kompa, samo sto su imali ATA diskove...
Sumnjam da trebam driver za taj SATA disk jer sam ga uspio formatirati i maticna ga prepoznaje.
Ne znam vise sto da pokusam. Evo dosao sam s utakmice i ako treba, cijelu noc cu probdijeti trazeci rjesenje!
Pozdrav i havala
artifex je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 03:01   #2
drupci15
je.ba.c na ba.te.ri.je
Moj komp

drupci15's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
ako imas pri ruci optiku sa ata suceljem probaj preko nje meni smrdi na sata optiku
drupci15 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.10.2007., 04:08   #3
artifex
Registered User

bas sam i ja na to pomislio te spojio ATA przilicu. I ona mi je procitala instalacijski CD bez greske, znaci nije prijavljivala da ne moze kopirati odredjene fileove. Ali nakon kopiranja setupa na disk, u stadiju kad se setup treba dici s HDD-a, komp se resetira. Ja smatram da je problem negdje u tom Seagate disku od 320GB... ja imam onaj instalacijski CD kad su tek izasli Windows XP Pro pa je mozda problem i u tome??? Idem sad proguglat malo o tom disku...

Zadnje izmijenjeno od: artifex. 14.10.2007. u 13:56.
Staro 14.10.2007., 04:36   #4
artifex
Registered User

Ima li netko da mi moze sprziti Windows XP Professional s ukljucenim SP2 u instalaciji - mozda bi mi to pomoglo? Ako ima netko tko bi mi to mogao uciniti, molio bih da mi se javi na munja1985@gmail.com, odgovorit cu negdje iza podne jer idem tek sad spavati, a sad je 4:34 .
Staro 14.10.2007., 11:47   #5
artifex
Registered User

evo, javio se novi simptom... sada vise ne mogu ni Hiren's Boot CD pokrenuti, tj. pokrene on njega, ja izaberem HDD partition Tools, zatim izaberem Partition Magic i onda me izbaci iz CD-a na R:>. Ima sad mozda netko ideju?
Staro 14.10.2007., 13:51   #6
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
rista malo editiraj postove... kao npr odma jer ocito nisi upoznat sa pravilima.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2007., 22:09   #7
Caligula
Premium
Moj komp

Caligula's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Ubodi pržu u prvi ljubičasti SATA Gigabyte port - i možda se desi čudo.
Caligula je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno