|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Pojačati WLAN signal ili repeter
Treba mi neka jeftina solucia za riješit signal da ide 2 kata niže Na starom Siemensu 555 je bez problema išlo a na novom d-linku DSL-G684T signal je jako jako slab čak san stavio i ovu antenu https://secure.ventex.hr/productl.as...oizvod=0560059 na njega ali još to nije to Imate kakav prijedlog, još cu se probat zezat sa namještanjem i seljenjem antene i mjerenjem signala san net stumblerom Sve ideje su dobrodošle
![]() |
#2 |
Premium
|
Koji W lan router da spojim, neki koji bi imo jaci signal od ovog Razmisljam izmedu D-Link DIR-635 RangeBooster LINKSYS WRT54G-D2 WL54 ova dva mi se svidaju ali mi se ne baca lova da vidim da je signal slab, moj stari Se555 je sve pokrivo bez problema
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prije nego ideš kupiti novi AP/router jesi provjerio (kroz web konfig) da je Antena Transmit power na Full i b/g Mode na Mixed?. Zvuči blesavo ali možda nisi provjerio te postavke, prva pogotovo. Možda se snaga može promjeniti i na neki drugi način al za to treba malo "kopat" direktno po routeru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Danas mjerio u prizemlju, 2 kata niže signal o d-linka i od SE555 jer još emitira ali ne radi Pa razlika je dosta velika, SE500 ima 20db bolji mjeren sa netstumblerom
![]() |
#5 |
Moderator
|
Prije nego "baciš" taj neispravni Siemens nezaboravi rastaviti i izvaditi WiFi modul koji kako kažeš još radi. Unutra je mini-PCI Atheros AR5212 kartica koja uredno može radit npr. u laptopu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
A to nisam znao, baš ga dans otvorio, nema vidljivo da je išta skureno, jedino nijedan lan ne radi a svjetle lampice ko da svi rade. Ako skinem tu kartic mi treba adapter da dadi na lptopu ili kako?
![]() |
#7 |
Moderator
|
Napisao sam gore, ta kartica je mini-PCI izvedbe. mini-PCI slot je verzija namjenjena za laptope, rutere, . . . U laptopu se ugrađuje unutra kao interna kartica, a antena bude jedna ili dvije žice obično provučene u okviru display - a. Pogledaj slike rastavljenih laptopa po netu i skužit ćeš o ćemu govorim. Postoje i adapteri da takvu karticu možeš stavit u obični PCI, a to znači i u standardni kompjuter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
na kojem principu radi ta antena? di se spaja. jer ja na ruteru ne vidim ekstra konektor za antenu. i am new here. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
pa odvidaš original antenu i zavidaš ovu ako ti aparat ima opciju skidanja antene
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|