|
![]() |
#1 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Omegle.com - upoznajte strance
Pozz... Citiraj:
www.omegle.com Fora sajt, pogotovo kad mi je dosadno... Fora je brzo razgovarat sa ljudima diljem svijeta. |
|
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ae dobro...
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
ICQ, MSN, Facebook, MySpace, Twitter, blog, chat, mobiteli u svim varijantama, YouTube i milijun sličnih načina (možda ne u početku tak zamišljenih, ali su se polako i sigurno sveli na to) da se ljudi ne moraju maknuti van kuće/sobe/stana, a da "imaju masu prijatelja" i da se s njima redovito "čuju". Sad još i Omegle, pa jedno stotinjak derivata toga i antisocijalizaciji/asocijalnom ponašanju nema kraja. Ovisnosti o pojedinim servisima i društvenim mrežama da i ne spominjem. Kad se ljudi i za neko čudo božje nađu vani; Fejs, Spejs, Tjub i ostatak veselog društva su im 90% razgovora. ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
-------
|
Servis kojemu je svrha da upoznaš nove prijatelje ti nisi shvatil ko pronalaženje frendova? ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ti spominjes neke od mogucnosti koristenja ovih servisa, ali nisu jedini. Ne moramo biti ekstremni - nabrojani drustveni servisi se mogu itekako kvalitetno koristiti, samo korisnik to mora htjet. FriendFeed koristim za linkove svih mojih prijatelja, poznanika i njihovih prijatelja za tocno odredjene sadrzaje - eseje i kolumne koje citaju pa shareaju, vijesti do kojih ja nisam dosao, nove knjige koje su izasle, novi filmovi koje zelim pogledati jer mi ga je nteko od njih preporucio. Facebook koristim kao servis gdje promoviram svoju radijsku emisiju, updateam je novim informacijama, skupljam inpute ljudi koji je slusaju. Neke prijatelje sam upoznao u inozemstvu i ovako jos drzimo tu i tamo kontakt kada oni dodju ovdje ili ja negdje vani idem. Takodjer, ako se bivsi "razredi" dogovaraju za neke mitinge, lakse je preko "fejsa". Skajp koristim umjesto telefona jer mi je jefitiniji za komunikaciju. I sa svim tim, cesto sam vani, pricam s ljudima, nisam, vidi vraga, nedrustven. Stvar je u ljudima koji koriste te servise, i iako sam siguran da si na te ljude mislio, htio sam skrenuti paznju da zbog toga ne treba biti nihilist nego se truditi iskoristiti potencijale servisa koji su nam dostupni. A to sto ekipa kao "mislav89 ili tako nesto" (koja nota bene u topicu o recesiji sa svojih 16 godina izjavljuje kako ga kriza pogadaja i kako nakon procesora vise nece nista neko vrijeme kupiti - a ima dual core na 3ghz) koristi fejs ili druge servise kako bi postali drustveno retardirani, to je problem, ali ne samog servisa. disclaimer: "mislav89" je koristen kao primjer, svaka slicnost sa stvarnom osobom je slucajna ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
glupost. pita m or f. kazes da si musko odma diskonekt. sta oni samo zenske traze na tom chatu? |
![]() |
![]() |
#12 |
/
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
#14 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#15 |
N00B
|
Toalna glupost! Pogotovo kad se danas sva dogadanja i price svode na LiČnu knjigu (fejsbuk) to treba smece ukinit! |
![]() |
![]() |
#16 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
#18 | |
-------
|
Citiraj:
Pa se onda svi ti frendovi (iz istog kvarta ili grada, da stvar bude bolja ![]() Kak sam i rekel sve je to počelo i zamišljeno kao odlična i nadasve korisna stvar, ali ljudi poput tebe su rijetki, ljude poput tebe "guši" pomodna većina koja ni ne shvaća kaj je u stvari Facebook i čemu služi MySpace ili zbog čega je dobro (pogotovo ako je riječ o bendu) imati otvoren račun na YouTubeu. Takva većina je "prostituizirala" sve te popularne društvene mreže i servise i od njih napravila apsolutnu glupost i kaos. Svaka čast tebi i svim sličnima koji sve to koristite kak spada, ali ova ogromna većina ljudi koji iz dana u dan uništavaju sam smisao društvenih mreža, je razlog zbog kojeg ja ne vidim ama baš nikakav smisao u sve tome. Jedina društvena mreža koju koristim i koja meni ima smisla je Last.fm i to čisto iz razloga jer se za razliku od Facebooka, MySpacea i sl., ne svodi i ne bazira isključivo na postanju. Zamišljen je da na temelju odslušane muzike generira playliste i predlaže muziku i u tom pogledu funkcionira odlično. Korisnik ne treba imati prijatelje, ne treba postati kaj je taj dan jel, ne treba uploadati slike i ko zna kaj još da bi cijela stvar imala smisla. Dosta je da sluša muziku i to je to. Istinabog, baš ko i Facebook, Last.fm ima grupe, postanja, ovo-ono, ali to je sve u čist desetom planu, jer muzika dolazi na prvo mjesto. Kaj se tiče većine koju sam spomenul u prijašnjim rečenicma, tj. većine koja se za razliku do tebe ne zna sliužiti društvenim mrežama i svim pogodnostima koje one pružaju, njihove profile/račune bi obrisal (jer ne koriste ničemu) ili bi takve korisnike natjeral da plaćaju mjesečnu naknadnu (ne treba bi neka cifra, tek tolko da plaćaju za svoje gluposti) ako žele zadržati račun/profil. Razlog plaćanja - zagađuju net, tj. cyber prostor svojim spamom koji zanima isključivo njih. Sve u svemu ima 101 način da se društvene mreže počiste od razno-raznih sranja i gluposti. |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Smece, zesce... stvarno mi je vise muka od ovih community sajtova... 'Talk to strangers!', omg... |
![]() |
![]() |
#20 | |
/
|
Citiraj:
![]() ![]() inače da, potpis na post naravno ![]() |
|
![]() |
![]() |
#21 |
-------
|
Naravno sva ta "događanja" se Fejsa i ostataka se onda prepirčavaju po subotnjima kavama, a ženske (koje se naslikavaju ko da je riječ o FHM-u) se kasnije nalaze uvrijeđene kad se po gradu proširi vijest (od strane onih koje imaju kao "prijatelje") da su qrvice, da su lake, da su spavale s pol grada i tome slično. ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
^_-
|
Ne koristim ni facebook, ni myspace ni twitter ni last.fm ni išta slično, no ovo mi se čini kao ok koncept. Malo random chata. Zaš ne? Nego, stvar koja se meni gadi je očiti trend pljuvanja po tim social mrežama. Kao fol, svi koji koriste internet u svrhe upoznavanja/komunikacije s ljudima nemaju real life, frendove itd, boo hoo. Glupost prve klase. Više mi se gade ti ljudi koji pljuju po tom nego nekakvi pojedinci koji navodno narušavaju kvalitetu odeđenog servisa. To je skroz ok, jer kako kaže stara narodna: "u svakom žitu ima kukolja". Živjeli.
#23 |
-------
|
Trend pljuvanja? Neko (ja ili neko čist deseti) veli da mu Facebook i sl. nema smisla u obliku u kakvom su sad, tj. u obliku do kakvog su došli i to je trend pljuvanja? Možda i je trend pljuvanja kad se rade reportaže za kojekakve nikud-nikam TV kuće, pa onda svi fino ispranih mozgova krenu srati po nečem o čemu nemaju pojma. Takvih trendova pljuvanja imaš kolko te volja, počevši od igranja na kompu/konzolama, do "ovisnosti" o netu, pa do famoznog Facebooka. Ovisno o tome kakav prilog se traži (od strane TV kuće koja ili ima svoj profil na nekoj od društvenih mreža ili pak njezini zaposlenici imaju svoje profile u svrhu reklamiranja TV kuće, ali naravno to se ne spominje u prilogu), "danas" se pljuje po svemu kaj ljudi ne kuže i to najčešće pljuju oni koji gutaju sve do jedne prethodno pomno isplanirane i servirane "vijesti". Ali kakav je onda trend kad te svako malo neko pita dal imaš Facebook i sl., pa kad im odgovoriš da nemaš - dobiš finu etiketu da nisi normalan ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
@mcg: kuzim te je, vidim ja u sta se to pretvara. Ali ODBIJAM ikada ikome reci kako su ti servisi smece, jer vjerujem u njihovu korisnost (naravno, ne svih, rijetki su oni zbilja korisni). To sto ekipa brije na vikend postanje slika i krcenja cyberspacea pizdarijama, njihova stvar. Ja se trudim izbjec to smece, iako postaje sve teze, ali ne zelim "4chanovcima" i slicnim pokretima i individualnim izdrk***** dati prostora u mojem mentalnom prostoru. Ako me ikad itko na televiziji pita, reci cu da su komp. igre super, internet genijalan servis. Na prvu. Na drugu, ako treba ici dublje, obrazlozit cu nedostatke i prednosti. Mene nervira ekipa od 18 godina koja misli da je vrhunac internetskog intelektualizma citat vijesti na anandtechu a ne na fudzili pa sere po pomodnim "fejsbucima" a istovremeno imaju ili skriveni akaunt neki "balTazar" ili bi dali sve da su mogli bit l33t i sudjelovati u pocecima BB-ova, ni neznajuci da je bio isto smece kao i ovo danas, samo u manjem obimu... Sto se ovog tice, zavrsio u minutu na cetu s nekim iz Taiwana koji mi je objasnjavao politicku pozadinu njihove (ne)ovisnosti o Kini, ali je lose znao eng. i sporo pisao pa sam ga otpilio ![]()
#25 | |
/
|
koncept je ok, ali ćeš se pošteno namučit naći nekog normalnog ![]() Citiraj:
![]() ili ja jednostavno ne mogu naći normalne ljude? i sve su to ok servisi/koncepti, ako ih koriste "normalni" ljudi na "normalan" način ![]() EDIT: evo sad jedan dečko, 17, iz indonezije, žali se da svaki put dobije "Disconnect" kada veli da je iz indonezije...diskriminacije kolko oćeš, svih vrsta. Zadnje izmijenjeno od: svebee. 26.07.2009. u 17:37. |
|
![]() |
![]() |
#26 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Da, najgori je dio što dobiješ etiketu. Naravno kad veliš recimo mlađem burazu da ugasi smeće to, onda ispadaš lud, jer doslovno on ispada lud ako nema fejs, a svi njegovi imaju. A da ne velim, kako je to brutalno loše trošenje vremena. Meni je recimo i ovo sad trošenje vremena, jer vani je tako ljepo vrijeme, da je grijeh ostat u kući. A koliko ih je samo na fejsu sad. (ili slicnom servisu, spejsu etc., boli me za imena). edit: evo sa korejkom razgovaram, nezna baš engleski...ovaj koncept nije loš. Ali opet mi se ovakve stvari nesviđaju.
#27 | ||
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#28 |
^_-
|
Rekao sm trend pljuvanja jer na masi hrvatskih foruma to vidim. Uvijek ima neš što se nađe popularno među masom, te se uvijek tu nađu pojedinci koji će to fino popljuvat, jer oni se kakti, ne slažu sa masom, oni su kul i izvat toka. To je već preraslo u sociološki fenomen. Što se tiče konkretno facebooka, kad se za njega vidim tolko kačite, da, znam o čemu se radi. Sestra (15 god) ga koristi svakodnevno. Ispljuvak narcisoidnosti u njezinom slučaju. No ti koristi facebook onako kako tebi odgovara. Imaš određen servis na raspolaganju. Sam odluči dali ćeš to koristit ili nećeš. Te kako ćeš to koristit. Jer facebook je usluga. Facebook nije hrpa balvih teenagera, niti hrpa seksualnih manijaka, niti nezam što već. Tako ga se najčešće prikazuje, no to je samo djelić (doduše očito svima najzanimljiviji) njegove realnosti. Osobno, kao što rekoh u prethodnom postu jednostavno nemam potrebe za tak nečim, meni je čist dovoljan i savršeno mi odgovara IRC. Razgovor sa grupom ljudi koji dijele iste interese. Srećom da mi nitko ne napada IRC, no razlog tomu je vjerojatno zato što je taj servis (koji je btw. stariji od svih skupa ovih prethodno u threadu nabrojenih) debelo ispod radara svim attention whore / hoću internet generaciji pojedinaca.
#29 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
KOja rasprava..I kak vas se samo da toliko tipkat ![]() Inace to o cemu se ovdje raspravlja je isto kao i sve u zivotu, ako je u normalnim granicama, onda je ok, ako se pretjeruje ili koristi u svrhe za koje nije, onda to vise nije normalno. Ja se koristim i faceom i Msnom i Skypom, ali samo u normalne svrhe ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#30 | ||||
-------
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Na pitanje "imaš Fejs" ili slično, velim nemam i to je to. Ispadnem čudak, ali ko da mi to igra neku ulogu u životu. Istu stvar radim kad se na neku foru u razgovoru dođe do muzike, filmova ili bilo čega sličnog di se na svjetlo iznose vlastiti afiniteti i ukus. Nažalost i iz toga nerijetko ispadnu svađe i bezvezna prepiranja, pa rađe velim da slušam/gledam neku glupost od žanra, nego da velim istinu i da onda ulazim u rasprave oko toga dal to kaj je meni dobro valja ili ne, dal to odobrava okolina i tak dalje i tak bliže. Citiraj:
Citiraj:
Kaj se tiče IRC-a, ako se na varam i taj servis se (pogotovo kod danas megapopularnih privatnih torrenta) zna itekak zloupotrijebiti za razno-razne svađe, prepirke, podmetanja i ko zna kaj sve. Istinabog sve se to sankcionira, ali kak god da bilo uvijek se nađe budale koji syebu (ili bar probaju, jer nemaju pametnijeg posla) ovaj ili onaj servis. Sve u svemu, kolko god sve današnje društvene mreže i sevisi bili kaj odlične ideje, kaj korisni za one koji se znaju služiti njima, oni koji ih upotrebljavaju za sasvim bleasve i glupe namjene im IMHO daju nagativan predznak. Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.07.2009. u 19:18. |
||||
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|