Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 25.07.2009., 18:53   #1
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Omegle.com - upoznajte strance

Pozz...

Citiraj:
Omegle is a brand-new service for meeting new friends. When you use Omegle, we pick another user at random and let you have a one-on-one chat with each other. Chats are completely anonymous, although there is nothing to stop you from revealing personal details if you would like.

www.omegle.com

Fora sajt, pogotovo kad mi je dosadno... Fora je brzo razgovarat sa ljudima diljem svijeta.
IcyTexx je offline  
Staro 26.07.2009., 01:45   #2
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
ae dobro...

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.07.2009., 02:02   #3
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Kaj?
Meni to izgleda ko dobra ideja... Samo ignorirajte svakog petog jer ima luđaka...
IcyTexx je offline  
Staro 26.07.2009., 02:03   #4
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
90% čini bezobrazna mlađarija, razni perverznjaci i muški predstavljeni kao ženske

inače je dobar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Kaj?
Meni to izgleda ko dobra ideja... Samo ignorirajte svakog petog jer ima luđaka...
da svakog drugog...
svebee je offline  
Staro 26.07.2009., 02:17   #5
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
ICQ, MSN, Facebook, MySpace, Twitter, blog, chat, mobiteli u svim varijantama, YouTube i milijun sličnih načina (možda ne u početku tak zamišljenih, ali su se polako i sigurno sveli na to) da se ljudi ne moraju maknuti van kuće/sobe/stana, a da "imaju masu prijatelja" i da se s njima redovito "čuju". Sad još i Omegle, pa jedno stotinjak derivata toga i antisocijalizaciji/asocijalnom ponašanju nema kraja. Ovisnosti o pojedinim servisima i društvenim mrežama da i ne spominjem. Kad se ljudi i za neko čudo božje nađu vani; Fejs, Spejs, Tjub i ostatak veselog društva su im 90% razgovora.
McG je offline  
Staro 26.07.2009., 02:20   #6
intel freak
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2009
nitko se ne zelis sa mnom razgovarati na korejskem
intel freak je offline  
Staro 26.07.2009., 02:21   #7
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Ja to uopce nisam shvatio da trazim frendove preko toga...
Vise me zanimaju vijesti iz drugih drzava... Samo treba ulovit nekog kome se da pricat.
IcyTexx je offline  
Staro 26.07.2009., 02:26   #8
McG
-------

Servis kojemu je svrha da upoznaš nove prijatelje ti nisi shvatil ko pronalaženje frendova?
Citiraj:
Omegle is a brand-new service for meeting new friends.
Vijesti iz svijeta imaš diljem neta i TV-a kolko te volja, ne treba ti neko na drugom kraju svijeta da ti prepričava kaj mu se dogodilo na putu do posla ili kolka je bila kolona na naplatnim kućicama.
McG je offline  
Staro 26.07.2009., 07:34   #9
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Car! Gušt za pročitat ujutro ( @ McG-ovo iznošenje realnosti )
Juggernaut je offline  
Staro 26.07.2009., 10:57   #10
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
ICQ, MSN, Facebook, MySpace, Twitter, blog, chat, mobiteli u svim varijantama, YouTube i milijun sličnih načina (možda ne u početku tak zamišljenih, ali su se polako i sigurno sveli na to) da se ljudi ne moraju maknuti van kuće/sobe/stana, a da "imaju masu prijatelja" i da se s njima redovito "čuju". Sad još i Omegle, pa jedno stotinjak derivata toga i antisocijalizaciji/asocijalnom ponašanju nema kraja. Ovisnosti o pojedinim servisima i društvenim mrežama da i ne spominjem. Kad se ljudi i za neko čudo božje nađu vani; Fejs, Spejs, Tjub i ostatak veselog društva su im 90% razgovora.
Inace se cesto slazem s tobom, ali sada ne mogu.
Ti spominjes neke od mogucnosti koristenja ovih servisa, ali nisu jedini. Ne moramo biti ekstremni - nabrojani drustveni servisi se mogu itekako kvalitetno koristiti, samo korisnik to mora htjet.
FriendFeed koristim za linkove svih mojih prijatelja, poznanika i njihovih prijatelja za tocno odredjene sadrzaje - eseje i kolumne koje citaju pa shareaju, vijesti do kojih ja nisam dosao, nove knjige koje su izasle, novi filmovi koje zelim pogledati jer mi ga je nteko od njih preporucio.
Facebook koristim kao servis gdje promoviram svoju radijsku emisiju, updateam je novim informacijama, skupljam inpute ljudi koji je slusaju. Neke prijatelje sam upoznao u inozemstvu i ovako jos drzimo tu i tamo kontakt kada oni dodju ovdje ili ja negdje vani idem. Takodjer, ako se bivsi "razredi" dogovaraju za neke mitinge, lakse je preko "fejsa".
Skajp koristim umjesto telefona jer mi je jefitiniji za komunikaciju.

I sa svim tim, cesto sam vani, pricam s ljudima, nisam, vidi vraga, nedrustven. Stvar je u ljudima koji koriste te servise, i iako sam siguran da si na te ljude mislio, htio sam skrenuti paznju da zbog toga ne treba biti nihilist nego se truditi iskoristiti potencijale servisa koji su nam dostupni.

A to sto ekipa kao "mislav89 ili tako nesto" (koja nota bene u topicu o recesiji sa svojih 16 godina izjavljuje kako ga kriza pogadaja i kako nakon procesora vise nece nista neko vrijeme kupiti - a ima dual core na 3ghz) koristi fejs ili druge servise kako bi postali drustveno retardirani, to je problem, ali ne samog servisa.

disclaimer: "mislav89" je koristen kao primjer, svaka slicnost sa stvarnom osobom je slucajna
Oglas

Oglas
Staro 26.07.2009., 11:07   #11
hrc0
Premium

hrc0's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
glupost. pita m or f. kazes da si musko odma diskonekt. sta oni samo zenske traze na tom chatu?
Staro 26.07.2009., 11:14   #12
svebee
/

Citiraj:
Autor hrc0 Pregled postova
glupost. pita m or f. kazes da si musko odma diskonekt. sta oni samo zenske traze na tom chatu?
Citiraj:
Autor svebee Pregled postova
...90% čini bezobrazna mlađarija, razni perverznjaci i muški predstavljeni kao ženske...
svebee je offline  
Staro 26.07.2009., 11:26   #13
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Fora sajt, pogotovo kad mi je dosadno... Fora je brzo razgovarat sa ljudima diljem svijeta.
dete drago.. kad ti je dosadno odi van razgovarat s ljudima.... lovi cure IRL....

imal buš više koristi

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline  
Staro 26.07.2009., 11:39   #14
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
boldani potpis na ovo
Halos je offline  
Staro 26.07.2009., 12:10   #15
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Toalna glupost! Pogotovo kad se danas sva dogadanja i price svode na LiČnu knjigu (fejsbuk) to treba smece ukinit!
Staro 26.07.2009., 12:42   #16
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:

Neo-ST je offline  
Staro 26.07.2009., 13:51   #17
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
dete drago.. kad ti je dosadno odi van razgovarat s ljudima.... lovi cure IRL....

imal buš više koristi

Ma nemaš brige... Sve se to dešava.
Nije da visim na Omegleu, Faceu itd. Upravo suprotno.
IcyTexx je offline  
Staro 26.07.2009., 14:34   #18
McG
-------

Citiraj:
Autor Botlorn Pregled postova
Inace se cesto slazem s tobom, ali sada ne mogu.
Ti spominjes neke od mogucnosti koristenja ovih servisa, ali nisu jedini. Ne moramo biti ekstremni - nabrojani drustveni servisi se mogu itekako kvalitetno koristiti, samo korisnik to mora htjet.
Daleko od toga da se ti ili neko drugi treba slagati s menom, ali znaš i sam da si jedan od rijetkih koji se koriste dostupnim servisima na način na koji su prvotno i zamišljeni. Nažalost ljudi poput tebe su u manjini i da više ljudi koristi MySpace i Facebook za promociju ove ili one vrste, ja ne bi riječ rekel na ovoj temi. Ali to nije slučaj i dobra većina ima Fejs, Spejs i ostatak samo zato jer ih imaju svi njihovi frendovi, a oni ih pak imaju zato jer su čuli/vidli da je to super i da to "svi imaju". Sve u svemu jedan lijepi začarani krug.

Pa se onda svi ti frendovi (iz istog kvarta ili grada, da stvar bude bolja) i poznanici međusobno (i mahnito) dodaju pod prijatelje i kontakte diljem Facebooka, prek MySpacea, ICQ-a, Twittera i sve sile kloniranih servisa. Na kraju se kod takvih korisnika društvenih mreža i popularnih servisa sve svodi na to da non-stop (da ne velim opsesivno) čitaju/nadopunjavaju svoje i tuđe profile, tj. profile ljudi koje imaju kao prijatelje/kontakte, mijenjaju statuse, pišu totalno besmislene postove ili pak u krajnju ruku imaju otvorene profile koji su krcati stvarima iz njihovih privatnih života, galerijama punim slika s kojekakvih pijanki, a maloljetnice koje se slikaju u svakojakim pozama i izdanjima da ne i ne spominjem.

Kak sam i rekel sve je to počelo i zamišljeno kao odlična i nadasve korisna stvar, ali ljudi poput tebe su rijetki, ljude poput tebe "guši" pomodna većina koja ni ne shvaća kaj je u stvari Facebook i čemu služi MySpace ili zbog čega je dobro (pogotovo ako je riječ o bendu) imati otvoren račun na YouTubeu. Takva većina je "prostituizirala" sve te popularne društvene mreže i servise i od njih napravila apsolutnu glupost i kaos. Svaka čast tebi i svim sličnima koji sve to koristite kak spada, ali ova ogromna većina ljudi koji iz dana u dan uništavaju sam smisao društvenih mreža, je razlog zbog kojeg ja ne vidim ama baš nikakav smisao u sve tome.

Jedina društvena mreža koju koristim i koja meni ima smisla je Last.fm i to čisto iz razloga jer se za razliku od Facebooka, MySpacea i sl., ne svodi i ne bazira isključivo na postanju. Zamišljen je da na temelju odslušane muzike generira playliste i predlaže muziku i u tom pogledu funkcionira odlično. Korisnik ne treba imati prijatelje, ne treba postati kaj je taj dan jel, ne treba uploadati slike i ko zna kaj još da bi cijela stvar imala smisla. Dosta je da sluša muziku i to je to. Istinabog, baš ko i Facebook, Last.fm ima grupe, postanja, ovo-ono, ali to je sve u čist desetom planu, jer muzika dolazi na prvo mjesto.

Kaj se tiče većine koju sam spomenul u prijašnjim rečenicma, tj. većine koja se za razliku do tebe ne zna sliužiti društvenim mrežama i svim pogodnostima koje one pružaju, njihove profile/račune bi obrisal (jer ne koriste ničemu) ili bi takve korisnike natjeral da plaćaju mjesečnu naknadnu (ne treba bi neka cifra, tek tolko da plaćaju za svoje gluposti) ako žele zadržati račun/profil. Razlog plaćanja - zagađuju net, tj. cyber prostor svojim spamom koji zanima isključivo njih. Sve u svemu ima 101 način da se društvene mreže počiste od razno-raznih sranja i gluposti.
McG je offline  
Staro 26.07.2009., 14:35   #19
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Smece, zesce... stvarno mi je vise muka od ovih community sajtova...

'Talk to strangers!', omg...
khm je offline  
Staro 26.07.2009., 14:38   #20
svebee
/

Citiraj:
galerijama punim slika s kojekakvih pijanki, a maloljetnice koje se slikaju u svakojakim pozama i izdanjima da ne i ne spominjem.
de pa nisi fora ak nema 100 komada (ak ne i više) od jedne subote u galeriji ili da nemaš 50-ak slika slikanih na krevetu il kupaoni, u tangama (za ljepši spol)

inače da, potpis na post naravno
svebee je offline  
Staro 26.07.2009., 14:50   #21
McG
-------

Naravno sva ta "događanja" se Fejsa i ostataka se onda prepirčavaju po subotnjima kavama, a ženske (koje se naslikavaju ko da je riječ o FHM-u) se kasnije nalaze uvrijeđene kad se po gradu proširi vijest (od strane onih koje imaju kao "prijatelje") da su qrvice, da su lake, da su spavale s pol grada i tome slično.
McG je offline  
Staro 26.07.2009., 15:58   #22
Shadowww
^_-
Moj komp

Shadowww's Avatar

Ne koristim ni facebook, ni myspace ni twitter ni last.fm ni išta slično, no ovo mi se čini kao ok koncept. Malo random chata. Zaš ne?

Nego, stvar koja se meni gadi je očiti trend pljuvanja po tim social mrežama. Kao fol, svi koji koriste internet u svrhe upoznavanja/komunikacije s ljudima nemaju real life, frendove itd, boo hoo. Glupost prve klase. Više mi se gade ti ljudi koji pljuju po tom nego nekakvi pojedinci koji navodno narušavaju kvalitetu odeđenog servisa. To je skroz ok, jer kako kaže stara narodna: "u svakom žitu ima kukolja".

Živjeli.

Shadowww je offline  
Staro 26.07.2009., 16:31   #23
McG
-------

Trend pljuvanja? Neko (ja ili neko čist deseti) veli da mu Facebook i sl. nema smisla u obliku u kakvom su sad, tj. u obliku do kakvog su došli i to je trend pljuvanja? Možda i je trend pljuvanja kad se rade reportaže za kojekakve nikud-nikam TV kuće, pa onda svi fino ispranih mozgova krenu srati po nečem o čemu nemaju pojma. Takvih trendova pljuvanja imaš kolko te volja, počevši od igranja na kompu/konzolama, do "ovisnosti" o netu, pa do famoznog Facebooka. Ovisno o tome kakav prilog se traži (od strane TV kuće koja ili ima svoj profil na nekoj od društvenih mreža ili pak njezini zaposlenici imaju svoje profile u svrhu reklamiranja TV kuće, ali naravno to se ne spominje u prilogu), "danas" se pljuje po svemu kaj ljudi ne kuže i to najčešće pljuju oni koji gutaju sve do jedne prethodno pomno isplanirane i servirane "vijesti". Ali kakav je onda trend kad te svako malo neko pita dal imaš Facebook i sl., pa kad im odgovoriš da nemaš - dobiš finu etiketu da nisi normalan, jer to eto svi imaju i svi su na Fejsu. Pa zakaj ne bi i ti imal, jer njima nema smisla kak neko još nema profil na Fejsu. Trend pljuvanja veliš.
McG je offline  
Staro 26.07.2009., 16:43   #24
Botlorn
Premium
Moj komp

@mcg:
kuzim te je, vidim ja u sta se to pretvara.
Ali ODBIJAM ikada ikome reci kako su ti servisi smece, jer vjerujem u njihovu korisnost (naravno, ne svih, rijetki su oni zbilja korisni). To sto ekipa brije na vikend postanje slika i krcenja cyberspacea pizdarijama, njihova stvar. Ja se trudim izbjec to smece, iako postaje sve teze, ali ne zelim "4chanovcima" i slicnim pokretima i individualnim izdrk***** dati prostora u mojem mentalnom prostoru.

Ako me ikad itko na televiziji pita, reci cu da su komp. igre super, internet genijalan servis. Na prvu. Na drugu, ako treba ici dublje, obrazlozit cu nedostatke i prednosti. Mene nervira ekipa od 18 godina koja misli da je vrhunac internetskog intelektualizma citat vijesti na anandtechu a ne na fudzili pa sere po pomodnim "fejsbucima" a istovremeno imaju ili skriveni akaunt neki "balTazar" ili bi dali sve da su mogli bit l33t i sudjelovati u pocecima BB-ova, ni neznajuci da je bio isto smece kao i ovo danas, samo u manjem obimu...

Sto se ovog tice, zavrsio u minutu na cetu s nekim iz Taiwana koji mi je objasnjavao politicku pozadinu njihove (ne)ovisnosti o Kini, ali je lose znao eng. i sporo pisao pa sam ga otpilio
Staro 26.07.2009., 16:53   #25
svebee
/

Citiraj:
Autor Shadowww Pregled postova
no ovo mi se čini kao ok koncept. Malo random chata. Zaš ne?
koncept je ok, ali ćeš se pošteno namučit naći nekog normalnog (*barem ja jesam)

Citiraj:
Više mi se gade ti ljudi koji pljuju po tom nego nekakvi pojedinci koji navodno narušavaju kvalitetu odeđenog servisa. To je skroz ok, jer kako kaže stara narodna: "u svakom žitu ima kukolja".
problem je što to (više) nisu pojedinci već čitava gomila, i sve ih je više. i da, što se tiče omegle.com - svakako narušavaju kvalitetu jer to nije servis za traženje horny cura koje traže sex preko kamere i sl. bedarije.
ili ja jednostavno ne mogu naći normalne ljude?

i sve su to ok servisi/koncepti, ako ih koriste "normalni" ljudi na "normalan" način nije do servisa, do ljudi je.

EDIT: evo sad jedan dečko, 17, iz indonezije, žali se da svaki put dobije "Disconnect" kada veli da je iz indonezije...diskriminacije kolko oćeš, svih vrsta.

Zadnje izmijenjeno od: svebee. 26.07.2009. u 17:37.
svebee je offline  
Staro 26.07.2009., 16:53   #26
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Da, najgori je dio što dobiješ etiketu. Naravno kad veliš recimo mlađem burazu da ugasi smeće to, onda ispadaš lud, jer doslovno on ispada lud ako nema fejs, a svi njegovi imaju.

A da ne velim, kako je to brutalno loše trošenje vremena. Meni je recimo i ovo sad trošenje vremena, jer vani je tako ljepo vrijeme, da je grijeh ostat u kući. A koliko ih je samo na fejsu sad. (ili slicnom servisu, spejsu etc., boli me za imena).

edit: evo sa korejkom razgovaram, nezna baš engleski...ovaj koncept nije loš. Ali opet mi se ovakve stvari nesviđaju.
Halos je offline  
Staro 26.07.2009., 17:13   #27
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor khm Pregled postova
Smece, zesce... stvarno mi je vise muka od ovih community sajtova...

'Talk to strangers!', omg...
rece jedan khm na jednom forumu..

Citiraj:
Autor Halos Pregled postova
....

A da ne velim, kako je to brutalno loše trošenje vremena. Meni je recimo i ovo sad trošenje vremena, jer vani je tako ljepo vrijeme, da je grijeh ostat u kući. A koliko ih je samo na fejsu sad. (ili slicnom servisu, spejsu etc., boli me za imena).
svakakve argumente razumijem, ali trosenje vremena ne... nekome je mozda sve osim jela, wc-a i spavanja, trosenje vremena. tebi je forumasenje trosenje vremena jer je vani lijepo vrijeme, nekog boli kita za vrijeme.. npr. moj stari je cijeli dan u tamnoj komori i ni nezna kakvo je vani vrijeme (i opet naravno netko misli da je to uzaludno trosenje vremena - moja stara ).. meni bi ovo recimo bilo ok, da nije stvar u onom vise puta quotanom, sto je svebee rekao.. pricajuci tako s ljudima, mozes cut stvari koje na tv-u nebi nikad cuo o nekoj zemlji, o necemu.. samo, opet taj svebee... zasto je morao bit u pravu?

job security - example
rodney je offline  
Staro 26.07.2009., 17:58   #28
Shadowww
^_-
Moj komp

Shadowww's Avatar

Rekao sm trend pljuvanja jer na masi hrvatskih foruma to vidim. Uvijek ima neš što se nađe popularno među masom, te se uvijek tu nađu pojedinci koji će to fino popljuvat, jer oni se kakti, ne slažu sa masom, oni su kul i izvat toka. To je već preraslo u sociološki fenomen.

Što se tiče konkretno facebooka, kad se za njega vidim tolko kačite, da, znam o čemu se radi. Sestra (15 god) ga koristi svakodnevno. Ispljuvak narcisoidnosti u njezinom slučaju.

No ti koristi facebook onako kako tebi odgovara. Imaš određen servis na raspolaganju. Sam odluči dali ćeš to koristit ili nećeš. Te kako ćeš to koristit. Jer facebook je usluga.
Facebook nije hrpa balvih teenagera, niti hrpa seksualnih manijaka, niti nezam što već. Tako ga se najčešće prikazuje, no to je samo djelić (doduše očito svima najzanimljiviji) njegove realnosti.

Osobno, kao što rekoh u prethodnom postu jednostavno nemam potrebe za tak nečim, meni je čist dovoljan i savršeno mi odgovara IRC. Razgovor sa grupom ljudi koji dijele iste interese. Srećom da mi nitko ne napada IRC, no razlog tomu je vjerojatno zato što je taj servis (koji je btw. stariji od svih skupa ovih prethodno u threadu nabrojenih) debelo ispod radara svim attention whore / hoću internet generaciji pojedinaca.

Shadowww je offline  
Staro 26.07.2009., 18:12   #29
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
KOja rasprava..I kak vas se samo da toliko tipkat

Inace to o cemu se ovdje raspravlja je isto kao i sve u zivotu, ako je u normalnim granicama, onda je ok, ako se pretjeruje ili koristi u svrhe za koje nije, onda to vise nije normalno.
Ja se koristim i faceom i Msnom i Skypom, ali samo u normalne svrhe ui mislim da tu nema nista lose.
Citiraj:
Rekao sm trend pljuvanja jer na masi hrvatskih foruma to vidim. Uvijek ima neš što se nađe popularno među masom, te se uvijek tu nađu pojedinci koji će to fino popljuvat, jer oni se kakti, ne slažu sa masom, oni su kul i izvat toka. To je već preraslo u sociološki fenomen.
Ovo je vec svakodnevna pojava, tzv alternativci, a oni pak samo lupaju kontru onome sto svi vole/prakticiraju..
srale7 je offline  
Staro 26.07.2009., 19:04   #30
McG
-------

Citiraj:
Ali ODBIJAM ikada ikome reci kako su ti servisi smece, jer vjerujem u njihovu korisnost (naravno, ne svih, rijetki su oni zbilja korisni).
Kak sam i rekel, započeli su kao odlična ideja i da ima više ljudi poput tebe, ko zna možda bi i ja imal profil na Facebooku.
Citiraj:
Čisto da ne bi bilo zabune, ja nisam nikakav alternativac ili kvazi-kontraš koji uvijek radi i priča sve suprotno od drugih. Ovo je prvi i posljednji (jer kak to obično i ide, pitanje je vremena kad bude izbila svađa izazvana od strane nadobudnih bisera koji su se našli prozvani u nekom dijelu ove teme) put da je iznosim svoje mišljenje o danas popularnim društvenim mrežama. Daleko od toga da sam jedan od onih koji samo čekaju da ih se pita nekaj na tu temu, pa da mogu imati izljeve pameti i intelektualnog preseravanja.

Na pitanje "imaš Fejs" ili slično, velim nemam i to je to. Ispadnem čudak, ali ko da mi to igra neku ulogu u životu. Istu stvar radim kad se na neku foru u razgovoru dođe do muzike, filmova ili bilo čega sličnog di se na svjetlo iznose vlastiti afiniteti i ukus. Nažalost i iz toga nerijetko ispadnu svađe i bezvezna prepiranja, pa rađe velim da slušam/gledam neku glupost od žanra, nego da velim istinu i da onda ulazim u rasprave oko toga dal to kaj je meni dobro valja ili ne, dal to odobrava okolina i tak dalje i tak bliže.
Citiraj:
Facebook nije hrpa balvih teenagera, niti hrpa seksualnih manijaka, niti nezam što već. Tako ga se najčešće prikazuje, no to je samo djelić (doduše očito svima najzanimljiviji) njegove realnosti.
Naravno da nije, ali (opet) nažalost takvi su ga najviše prigrlili i takvoj populaciji je najzanimljiviji, a to bome znaju i oni koji su ga plasirali u svijet. Šteta da nema više ljudi poput Botlorna, jer bi onda svaka društvena mreža bila milina i pol. Ovak priznali to ili ne, ostaje činjenica da se iz dana u dan sve više ljudi "priključuje" na društvene mreže čisto reda-radi ili radi toga jer im to nameće (direktno ili indirektno) društvo u kojem se kreću, tj. žive.
Citiraj:
Srećom da mi nitko ne napada IRC, no razlog tomu je vjerojatno zato što je taj servis (koji je btw. stariji od svih skupa ovih prethodno u threadu nabrojenih) debelo ispod radara svim attention whore / hoću internet generaciji pojedinaca.
Pa niko ne napada ni jednu društvenu mrežu, servis ili bilo koji drugi način današnje moderne komunikacije. Daleko od toga da se napada, ja (a valjda i ostali) samo velim kolko su sve te mreže ispopularizirane od strane onih koji najmanje imaju pojma o stvarnoj koristi i namjeni toga kaj zdušno brane ili preporučuju onima koji se još nisu počeli koristiti s tim.

Kaj se tiče IRC-a, ako se na varam i taj servis se (pogotovo kod danas megapopularnih privatnih torrenta) zna itekak zloupotrijebiti za razno-razne svađe, prepirke, podmetanja i ko zna kaj sve. Istinabog sve se to sankcionira, ali kak god da bilo uvijek se nađe budale koji syebu (ili bar probaju, jer nemaju pametnijeg posla) ovaj ili onaj servis. Sve u svemu, kolko god sve današnje društvene mreže i sevisi bili kaj odlične ideje, kaj korisni za one koji se znaju služiti njima, oni koji ih upotrebljavaju za sasvim bleasve i glupe namjene im IMHO daju nagativan predznak.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.07.2009. u 19:18.
McG je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno