|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
problemi sa ubuntu
imam nekoliko problema. dobio sam laptop (SA KOJEG NEMAM PRISTUP INTERNETU) na kome je instaliran ubuntu. kada sam posao da formatiram hard disc i da na njega nabacim WinXP primjetio sam da taj laptom uopste nema floppy.Postoji li neki drugi nacin da ga formatiram- bez floppy. kada ubacim bootabilan cd winXP uopste nece da ga ocita. drugi problem je u programu TATEM koji se koristi za gledanje dvd, divx itd. kada ubacim film i pokusam ga pokrenuti u ovome programu kaze mi da mi fali nekih plug in-ova i da ne mogu pokrenuti film. citav program tatem sam skinuo sa interneta i pomocu USB ga prebacio na laptop. medjutim ili ne znam ili on nece da mi re-instalira taj program. ne znam sta da radim. nekoliko programa sam vec instalirao bez problema, ali taj nece. postoji li neki drugi program koji se za ubuntu koristi za gledanje dvd, divx?? molim pomozite |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
|
Mozda malo glupo (smijesno) pitanje jesi li namjestio da ide boot s CD-a u biosu? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
N00B
|
Uglavnom dok se pali komp. dok se podiže OS vidjet ces na ekranu da ti pise Press DEL i pritisci DEL dok ne udes u bios i pogledaj pod "Bios features setup" i namjestis first boot device da je CD-rom/DVD-rom i sejvas i restartas komp i trebalo bi se bootat s CD-a.... ako nisi svatio mozes pogledat i ovdje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58748 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|