|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Mišljenje?
Vec duze vrijeme gledam i pratim koji bi laptop uzeo. Svrha je samo kucna uporaba: internet, multimedija, malo office, photoshop i malo igranja (CS, WoW, Far cry i opcenito ne jako zahtjevne igre). Nakon pregledavanja različitih vodiča, recenzija i cijena, odlucio sam se za ASUS F5V-AP065: http://www.notebookshop.com.hr/product.asp?id=1987 Zanima me jeli taj laptop dobar za ono sto sam gore naveo te koja je razlika izmedju Core Duo i Core 2 duo procesora? (osim mozda vece brzine)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Far Cry nezahtjevna igra? Svašta. ![]() S Asusovom grafom se baš i nećeš naigrati. http://www.notebookcheck.net/Compari...rds.130.0.html http://www.notebookcheck.net/Mobile-...ist.844.0.html
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Ovaj Asus koji si naveo nije loša mašina uopće - na papiru. Činjenica jest da prije nego kupiš bilo koji laptop, odi ga pogledaj i popipaj da vidiš da li je to ono što želiš kupiti, da ne bi bilo razočaranja kada dođeš kući. Što se same grafičke tiče, coconut ti je poslao linkove na kojima možeš vidjeti koliko je 3DMarka ta ista grafička kartica dobila. Ja osobno nemam pojma hoće li ili neće moći vriti Far Cry, ali vjerujem da sa WOW-om ne bi trebao imati mnogo problema na nekoj od nižih rezolucija. Meni osobno radi kao podmazan na max rezoluciji 1280x800 i svim detaljima sa x1400 grafičkom. Da ti odgovorim na drugo pitanje - osnovna razlika između core duo i core 2 duo procesora je u tome što je prvi 32bitni procesor, dok je drugi 64bitni. Druga razlika je i u količini L2 Cache memorije koja utječe na brzinu obrade podataka procesora. Iako za kućnu uporabu ti to ne bi trebalo predstavljati neku glavobolju. Pozz maax
...these lines are dedicated to all the enthusiasts out there, to whom I can give an answer, whether a gamer's notebook exists, with these words: "If you want a computer for gaming, buy yourself a Gameboy or a Playstation..." |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Jasno da cu ga dobro dobro pogledat prije nego sto ga kupim(ako cu ga i kupit)... ali bas ga tamo ne mogu pokrenut i isprobat, bas zato i ispitujem okolo... Pogledao sam ove linkove... Na ovim linkovima vidim da je grafička u rangu s nvidijinom Go 7300, a ja nisam (u ovom cjenovnom rangu od oko 6k kuna) uspio naci nista bolje. Pa ako netko zna slucajno, prijedlozi su dobrodosli. Jel netko ima iskustva mozda: Kako se asus ponasa s Wi-Fijem? Sto je s AMDovim turion64 X2 procesorima? Jesu li oni u laptopima dobri, jel je velka razlika? Zadnje izmijenjeno od: Forum_user. 03.10.2007. u 00:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
AMD Turion procevi su nešto slabiji, malo se više griju i više struje troše u odnosu na ekvivalentnog Intela (cca. 10-15%). U 'Vodiču' ti je lijepo objašnjeno, pa se potrudi i pročitaj. Nije bezveze stavljen kao sticky na vrhu ovog podforuma.
![]() |
#6 |
Registered User
|
Nakon citanja onog vodica i puno jos vodica kroz kupnju jos mi je jedan laptop zapeo za oko: http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...rnije&id=16060 Sto mislite, jel bolje uzet intela pa slabiju grafu, ili AMD pa jacu grafu? Jel se taj AMD tolko puno grije ili se ipak moze koristit 5 - 6 sati bez gasenja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
taj asus ima dobar wifi.. po mom bolji i od hp-a.. iam tog asusa...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|