|
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
ja mislim da ti to ovisi di drzhish komp - ak ga drzhish na podu bolje je da je napajanje gore da ne skuplja prashinu i sl. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
znači to je do prašine? mislio sam više na aspekt grijanja, tj. ako je napajanje dolje a topliji zrak ide gore, to bi onda bilo povoljnije za temperaturu u kućištu. ili baljezgam? ![]() e još nešto, da li se oko napajanja treba ostaviti dosta "zraka" ili se komponente tipa HDD i optika mogu dodirivati ili pak biti jako blizu napajanju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
i ja sam na trenutak to pomislio ali nisam siguran dizhe li se nesht posebno zrak zagrijan napajanjem...kaj se komponenti tiche probaj ih razmjestit tak da ti se u kuchishtu pojavi "air tunnel" - stavi na prednji dio kuchishta vent koji che upuhivati zrak iz okoline,a na strazhnji dio stavi vent koji che ispuhivati zrak iz kompa...to je umjetno napravljen protok zraka.komponente razmjesti tak da se one nalaze u tom "air tunnelu" i ostavi razmak izmedju njih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako je napajanje dolje (hladniji zrak oko njega) -> manje se grije -> slabije se čuje (ako ima vent sa regulacijom) -> izbacuje se hladni zrak iz kučišta (što može biti loše ako se gore onda nema neki ventilator na vrhu kučišta) Ako je napajanje gore (topliji zrak u njegovoj blizini) -> više se grije -> bučniji rad (ako ima vent sa regulacijom) -> izbacuje topli zrak iz kučišta i time pomaže da case bude hladniji. Sve moš stavit di oćeš, glavno da se ne spriječi dotok zraka ventilatoru u napajanju. Samo pazi, ako se napajanje jako grije (npr. stari Tagani od 330W npr. mislim), automatski ti je i to što je blizu njega toplije. Kombinacije je puno, a onda ovisno o kučištu i njegovom rasporedu i mogućnosti postavljanja ventilatora te o samom napajanju (jel se grije ili ne, jel bučan dok je pod load-om ili ne) vidiš koja je solucija bolja . |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
baci si u google ATX standard . po standardu bi napajanje trebalo biti gore. ak se nevaram kod btx standarda je napajanje dole...
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Vidio sam ovaj photoshop i mislim se kako da ga realiziram. ova veća slika je naopako kućište i kopkaju me ove rupe za ventilaciju. neznam jesu li to čisto rupe za protok zraka ili je to napajanje okrenuto prema dolje... no opet po utičnici bi napajanje trebalo bit jako blizu grafičke pa sad nisam pametan da li je uopće moguće realizirat ovako nešto. još me muči ova "brava" po sredini nemogu dokučit čemu služi. ![]() još da mi je nać ovakvog lima... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|