Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.08.2006., 20:58   #1
Sadgasm
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Philips 200WP7ES Brilliance

Kupujem novi monitor ,ciljam na 20" widescreen pa me zanima kakav je ovaj u odnosu na Nec-ov 20WGX2.Razlika je negdje 1000 kuna.

Tnx.: hello2 :

Sadgasm je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2006., 18:37   #2
Hennessy
Premium
Moj komp

Hennessy's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Pogledaj usput i ovo http://www.links.hr/index.php?option...kl=100.323.006
:clap:: Machineg
Hennessy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.08.2006., 18:48   #3
Imitator
Banned

Imitator's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Mislim da se s navedenim Philipsom nećeš razočarati.....ima kolega i super zadovoljan!

Sve monitore dosad koje sam imao su bili philips (do 14" do 19") i ni jedan me nije razočarao, dok sam sjedio za puno samsunga i nijedan me nije oduševio....ali u ovaj koji ti je preporučio Hennessy nisam gledao, pa ti ni nemogu reći ništa o njemu!!

Pozdrav!
Imitator je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2006., 19:54   #4
Sadgasm
Premium
Moj komp

Vec duze vrijeme trazim koju matricu ima i ispostavlja se da je TN ( http://www.prad.de/en/news/shownews625.html -koliko sam ja po nekoj logici zakljucio) a ja sam racunao na S-ips.

Ne svidja mi se taj samsung ali tnx anyway hennessy.

Jos cu malo lurkati,ali koliko sam zakljucio dvoumim se izmedu tog ili nec-a,nisam naisao na nekog treceg koji "obara"

P.S. Sluzio bi za gledanje filmova,surfanje,igranje,ozbiljniji studentski rad,ma za sve
Staro 24.08.2006., 10:01   #5
Sadgasm
Premium
Moj komp

Dobio sam odgovor od autronica u vezi matrice

Koliko sam skuzio verzija 00 ima PVA,a 01 ima IPS matricu.Koja je bolja?
Racunao sam na S-IPS,tj nisam znao da ima samo IPS.Moze mi netko rasvjetliti situaciju. Tnx

EDIT1 :Kod nas ce zasad biti samo 00 verzije.

Zadnje izmijenjeno od: Sadgasm. 24.08.2006. u 16:50.
Staro 25.08.2006., 00:43   #6
Hennessy
Premium
Moj komp

Hennessy's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
@ Yrax mogu li samo priupitati zašto ti se nesviđa samsung koji sam ti predložio. Nesvidja ti se design ili tehničke karakteristike, ili jednostavno nevoliš samsung?
Meni je philips isto superiška (makar se ne kužim u tehničke razlike) ali mi je 900 kn tumač
pozz
Hennessy je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2006., 09:44   #7
Sadgasm
Premium
Moj komp

Taj samsung ima TN matricu(ne bas dobra matrica),a za skoro tu lovu mozes dobiti philips 200w6cs sa S-IPS matricom.

Kako je krenulo cini mi se da kupujem nec,no pricekat cu jos dok kraja 9og da vidim oce li se sto novo pojaviti(i ocu li imati love za preziviti ako ga kupim )
Staro 29.08.2006., 10:00   #8
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Puff ... izgleda dobro, a i cijena je OK ....

Težak izbor, a i sam ga namjeravam uzeti, ili Neca .... ili Philips ...

Ako se odlučiš, daj se molim te javi tu, pa da čujem utiske
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2006., 19:21   #9
Sadgasm
Premium
Moj komp

Trenutacno je sve na strani nec-a(osim cijene,ali dugorocno se i to preboli) i ne vjerujem da cu uzimati novog philipsa zbog matrice.Da ima S-IPS matricu sad bih ga kupio ,ali ne,morali su staviti PVA matricu
Staro 30.08.2006., 08:53   #10
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Kad smo kod Nec-a --- gdje je raspoloživ ?

Inaće review:

http://www.tomshardware.com/2006/06/...ays/page7.html

Ovo me razoćaralo:

http://www.tomshardware.com/2006/06/...ays/page9.html

A i 1 frame skiping baš mi nije ludnica -.-

http://www.tomshardware.com/2006/06/...ys/page10.html
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.08.2006., 12:44   #11
Sadgasm
Premium
Moj komp

Mozes ga nabaviti kod Borga,no narucuje se tako da trebas pricekati 7-10 dana.

A sad si i mene jos malo zafrknuo.Ja sam mislio da mu je jedini minus taj glossy odraz.MOzda pricekam jos par mjeseci do novijih monitora ,a mozda i ne
Staro 31.08.2006., 08:36   #12
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Ma kad nema normalne recenzije za Philips monitore.

Čine se kao kvalitetna alternativa, ali naći review je Olimpijska disciplina ><
Staro 02.09.2006., 12:17   #13
Sadgasm
Premium
Moj komp

Od svih rivjuova koje sam procita jedino tom's H sere po njemu i to dosta,valjda nisu dovoljno platili za reklamu .

Inace pojavio se u hgspotu na cjeniku.
Staro 04.09.2006., 15:40   #14
Jurko
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Jesi gledo philipsa, kak ti se cini kvaliteta slike??
Jurko je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2006., 20:52   #15
Sadgasm
Premium
Moj komp

Nisam nazalost gledao niti jednog jer sam u Vz-u a tu nema bas velik(nikakav???) izbor za gledanje.

Ako sam u krivu neka me netko ispravi.
Staro 28.08.2007., 23:56   #16
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Znam da dizem prastaru temu, ali da ne otvaram novu...

Gledam kupiti ovaj Philips LCD (200WP7ES) pa me zanima koliko je visok monitor? Vidim da ima postolje s podesavanjem visine, a deklariran je 40,2cm visine s postoljem.. i sad ne znam je li to max. visina ili minimalna visina ili nesto izmedju? Zanimaju me brojke za max. visinu i min. visinu, pa bih bio zahvalan ako ovdje ima neki vlasnik doticnog monitora da mi to izmjeri.

Inace, cini mi se vise nego solidan 20" Wide LCD... je li dostojan konkurent DELL2007WFp modelu?
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2007., 00:24   #17
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
ovaj philips 200WP7ES je VRHUNSKI monitor,

i nitko neće pogriješiti sa njegovom kupnjom.

mene je oduševio, a inače sam picajzla za LCD-e... ali ovoga bih bez razmišljanja sebi uzeo.
Jako kvalitetno i robusno kućište, može se jako visoko podignuti i skroz spustiti, PIVOT jako kvalitetan i čvrst, stalak težak nevjerojatno, nagib unatrag bolesni, sve super.

kut gledanja, odličan za jedan LCD.

svaka preporuka.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2007., 00:34   #18
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor JC Denton Pregled postova
Znam da dizem prastaru temu, ali da ne otvaram novu...

Gledam kupiti ovaj Philips LCD (200WP7ES) pa me zanima koliko je visok monitor? Vidim da ima postolje s podesavanjem visine, a deklariran je 40,2cm visine s postoljem.. i sad ne znam je li to max. visina ili minimalna visina ili nesto izmedju? Zanimaju me brojke za max. visinu i min. visinu, pa bih bio zahvalan ako ovdje ima neki vlasnik doticnog monitora da mi to izmjeri.

Inace, cini mi se vise nego solidan 20" Wide LCD... je li dostojan konkurent DELL2007WFp modelu?
je, oba koriste istu matricu (LG-Philips S-IPS (LM201W01) )...dell je nesto ljepsi od srebrnog philipsa...steta sto kod nas nema crnog philipsa...doduse malo sam skeptican prema philipsu jer su i oni poceli muljat sa matricama pa su tako poceli izbacivati 19" model 190P7ES sa TN matricom a prije toga je dolazio sa S-IPS matricom (a cijena ostala ista)...doduse, S-IPS matricu prepoznas po kutevima gledanja i jos nekim sitnicama.....

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 29.08.2007. u 00:49.
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2007., 08:44   #19
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
je, oba koriste istu matricu (LG-Philips S-IPS (LM201W01) )...dell je nesto ljepsi od srebrnog philipsa...steta sto kod nas nema crnog philipsa...doduse malo sam skeptican prema philipsu jer su i oni poceli muljat sa matricama pa su tako poceli izbacivati 19" model 190P7ES sa TN matricom a prije toga je dolazio sa S-IPS matricom (a cijena ostala ista)...doduse, S-IPS matricu prepoznas po kutevima gledanja i jos nekim sitnicama.....

hm... ima li glasa o tome da su poceli gurati TN matricu i u ovaj 20" model? Nadam se da ne
Staro 29.08.2007., 09:03   #20
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
hm... ima li glasa o tome da su poceli gurati TN matricu i u ovaj 20" model? Nadam se da ne
nemam pojma, znam da je to bio slucaj sa Philipsom 190P7ES sto sam vidio svojim ocima (a i cuo od drugih)....btw, taj philips 200WP7ES se navodno u prvim revizijama pojavljivao sa PVA matricom....dakle opet losije od S-IPS...zasto ne uzmes della? kod nas obicno dolazi sa S-IPS matricom (a i lako se da provjerit)
Staro 29.08.2007., 09:23   #21
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
nemam pojma, znam da je to bio slucaj sa Philipsom 190P7ES sto sam vidio svojim ocima (a i cuo od drugih)....btw, taj philips 200WP7ES se navodno u prvim revizijama pojavljivao sa PVA matricom....dakle opet losije od S-IPS...zasto ne uzmes della? kod nas obicno dolazi sa S-IPS matricom (a i lako se da provjerit)
Ne znam gdje u Ri nabavit Dell-a po nekoj normalnoj cijeni... 3200-3300kn mi je max. sto dajem za monitor, a dell se po toj cijeni moze naci jedino u ZG, dok sam PHILIPS nasao tu u par ducana. Isto tako, cini mi se da PHILIPS ima bolji stalak od DELL-a (sto mozda i nije toliko bitno buduci da nije u pitanju TN matrica).

PHILIPS-a sam "otkrio" tragajuci za MVA/PVA matricom na 20" wide monitoru jer me je izuzetno nervirao losi vidljivi kut TN matrica kada se gleda odozdola (gledao u par ducana samsungove 205,206,225 i 226BW... i kod njih je izuzetno izrazen taj problem.. do razine neupotrebljivosti kada se gleda samo 15-ak cm ispod centra monitora sa udaljenosti od 3m)... sad ispada da ovi novi 200WP7ES imaju S-IPS.. tako da, kud ces bolje...

Bas sam sad malo gledao po netu.. nigdje se ne spominje TN i 200WP7ES u istoj recenici... to je dobar znak

Jedino mi je steta sto kod nas nema crnog... ali moze se nesto iskombinirati i sa srebrnim

Eto, za sad mi je taj philips ozbiljna opcija za kupnju... vidjet cu jos malo...
Staro 29.08.2007., 10:31   #22
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Ne znam gdje u Ri nabavit Dell-a po nekoj normalnoj cijeni... 3200-3300kn mi je max. sto dajem za monitor, a dell se po toj cijeni moze naci jedino u ZG, dok sam PHILIPS nasao tu u par ducana. Isto tako, cini mi se da PHILIPS ima bolji stalak od DELL-a (sto mozda i nije toliko bitno buduci da nije u pitanju TN matrica).

PHILIPS-a sam "otkrio" tragajuci za MVA/PVA matricom na 20" wide monitoru jer me je izuzetno nervirao losi vidljivi kut TN matrica kada se gleda odozdola (gledao u par ducana samsungove 205,206,225 i 226BW... i kod njih je izuzetno izrazen taj problem.. do razine neupotrebljivosti kada se gleda samo 15-ak cm ispod centra monitora sa udaljenosti od 3m)... sad ispada da ovi novi 200WP7ES imaju S-IPS.. tako da, kud ces bolje...

Bas sam sad malo gledao po netu.. nigdje se ne spominje TN i 200WP7ES u istoj recenici... to je dobar znak

Jedino mi je steta sto kod nas nema crnog... ali moze se nesto iskombinirati i sa srebrnim

Eto, za sad mi je taj philips ozbiljna opcija za kupnju... vidjet cu jos malo...
tesko da ces 20" wide gledati sa udaljenosti od 3m....a ja bih na tvom mjestu otisao u zagreb i uzeo della...u Kodeksu
Staro 29.08.2007., 11:25   #23
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
tesko da ces 20" wide gledati sa udaljenosti od 3m....a ja bih na tvom mjestu otisao u zagreb i uzeo della...u Kodeksu

Ako sam gledao filmove na 19" CRT-u sa te udaljenosti, zasto ne bih to isto radio na 20" wide LCD-u? Slika ce biti samo veca. A naravno da necu citati forum s te udaljenosti, to bi jedva sokol uspio
BTW, je li "dot-pitch" 1680x1050 20"WS usporediv s onim na 1280x1024 17" LCD-u (5:4)?

BTW, ako jos nekoga iz Ri zanima ovaj monitor, ima ga nevjerovatno povoljno u NetCom-u (ako je vjerovati njihovom web-u, 2930kn!). Skočiti ću danas malo do njih da vidim ako ga imaju i u dućanu.

LINK
Staro 29.08.2007., 12:06   #24
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Isto tako, cini mi se da PHILIPS ima bolji stalak od DELL-a (sto mozda i nije toliko bitno buduci da nije u pitanju TN matrica).

e vidiš, upravo taj kut gledanja odozdola je fantastičan, i vjeruj mi, nema razlike u odnosu kad ga gledaš direktno izravna. nevjerojatno.

stalak mu je bolji nego kod della.

TN ne ide u wp7es, nemoj se oko toga brinuti, internet je pun netočnih informacija. a i ljudi koji ne znaju što pričaju. (ja nisam takav )

p.s. Frend mi je imao taj philips tako da ovo sve govorim što sam vidio svojim očima, imao sma prilike duže raditi na njemu..
Staro 29.08.2007., 12:45   #25
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
e vidiš, upravo taj kut gledanja odozdola je fantastičan, i vjeruj mi, nema razlike u odnosu kad ga gledaš direktno izravna. nevjerojatno.

TN ne ide u wp7es, nemoj se oko toga brinuti, internet je pun netočnih informacija. a i ljudi koji ne znaju što pričaju. (ja nisam takav )

p.s. Frend mi je imao taj philips tako da ovo sve govorim što sam vidio svojim očima, imao sma prilike duže raditi na njemu..
Mislim da ga sigurno kupujem ako ga nadjem po ovoj cijeni od 2930kn jer za tu cijenu ne mogu dobiti ništa slično.. još ću ga malo pogledati, ali vrlo vjerojatno sam nasao svoju kupnju
Staro 29.08.2007., 14:15   #26
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova

stalak bolji?...probao sam oba i ne vidim neku razliku u kvaliteti...btw, nitko nije napisao da TN guraju u taj philips...govorio sam o Philipsu 190P7ES...ali guraju PVa matricu koja nije ni blizu S-IPS matrici...i veca je vjerojatnost da ces kod nas dobiti philipsa iz naslova s PVA matricom nego della....doduse, tko je ikad vidio S-IPS odmah ce ga prepoznati....a postoje i neke oznake i "secret" meniji preko kojih se otkrije matrica...
Staro 29.08.2007., 19:20   #27
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

probao sam stalak na dell 24" i philips mi je ostavio bolji dojam..

sa philipsom tim se ne može pogriješiti...
Staro 30.08.2007., 00:36   #28
Fatal
kenova?
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
e vidis, upravo se dvoumim izmedju toga philipsa i della 2007wfp, Vjerojatno necu pogrijesit stogod odaberem? Nekako isto malo vise naginjem dellu (ponajvise zbog crne boje)

E da, posto monitor nebi koristio u pro svrhe a ipak mi je bitna kvaliteta prikaza slike dali mi se isplati uzet jedan od ta dva modela ili da dam 800-900 kn manje za model sa tn matricom?

I jos dva noob pitanja:
  • da li je s-ips matrica oku ugodnija od tn-a tj.da li je "zdravija" za oci?
  • kako prepoznati koji je koji tip matrice u ducanu (posto znam da uvjeti tamo i nisu bas mjerodavni)?
Fatal je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2007., 08:51   #29
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Evo, jucer sam uzeo Philips 200WP7ES. Ona cijena u NetCom-u je bila neka njihova "happy hour" cijena, i ja sam naravno zakasnio na to

Normalna cijena za taj monitor im je 3330kn. Malo sam gledao revizije monitora po ducanima, i sve sto sam nasao su bile revizije 00 znaci PVA matrice.

No gledao sam sliku na tom monitoru i meni je ta slika ok. Vidljivi kut je fantastican tj. slika pri promjeni kuta gledanja dobije malo vecu svjetlinu i to je to... nikakvog znacajnog gubitka detalja slike nema. Barem ne nesto toliko da bi meni zasmetalo.

Odlucio sam kupiti tamo gdje mi je najjeftinije i na kraju ga uzeo u TechnoMax-u u TowerCentru (3269kn). I kupio zadnji koji su imali, taj koji sam gledao na polici Nakon nesto vise od pola sata cekanja da oni nadju kljuc od skladista gdje im je ambalaza od monitora (no comment), dobio sam monitor i otpremio ga doma

Kako sam imao nekog posla oko kuce, nisam stigao bas detaljno istestirati nego sam ga samo spojio (kasno navecer) i pokrenuo par filmova i igara.
Ono sto sam primjetio je da bi boje mozda mogle biti malo zivlje, no to mi i ovako nije toliko bitno da bi me zapravo smetalo.
Jedna stvar koja me je iznenadila je da monitor jako dobro interpolira neke nize rezolucije u igrama i da slika izgleda pristojno na njima, pogotovo kad je uključeno 2 ili 4xAA. To sam npr. primjetio za rezoluciju 1280x960. Moram ovih dana jos malo pogledati kako se monitor ponasa na 1440x900. Nadam se uspjesnom testiranju
Ostrina je super (kao sto je i ocekivano), rezolucija 1680x1050 mi nije presitna i mogu je gledati bez bada sa 80cm udaljenosti.

Eto, toliko o prvim dojmovima.. kroz par dana cu malo bolje istestirati.

EDIT: Zaboravo sam spomenuti stalak koji je fantastican i moze se vrlo lako namjestiti. Masivan je, cvrst i ima lijep, cvrst osjecaj pri podizanju i zakretanju oko bilo koje osi. Takodjer ima pivot funkciju koja radi OK (iako je do zla boga cudno gledati u 20" Wide u vertikalnom polozaju ). Stalak se moze zakretati lijevo-desno 45° lijevo i desno te 45° prema gore i -5° prema dolje. Vertikalno podešavanje se može vršiti u rasponu od 130mm, a minimalna visina monitora je par milimetara preko 40cm. Bilo bi jos bolje da je cent kraći na minimalnoj visini.. to mu je jedina mana (ali samo u mom slucaju jer sam ga mislio mozda zgurat u jednu policu )

Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 30.08.2007. u 14:18.
Staro 30.08.2007., 11:32   #30
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor Fatal Error Pregled postova
e vidis, upravo se dvoumim izmedju toga philipsa i della 2007wfp, Vjerojatno necu pogrijesit stogod odaberem? Nekako isto malo vise naginjem dellu (ponajvise zbog crne boje)

E da, posto monitor nebi koristio u pro svrhe a ipak mi je bitna kvaliteta prikaza slike dali mi se isplati uzet jedan od ta dva modela ili da dam 800-900 kn manje za model sa tn matricom?

I jos dva noob pitanja:
  • da li je s-ips matrica oku ugodnija od tn-a tj.da li je "zdravija" za oci?
  • kako prepoznati koji je koji tip matrice u ducanu (posto znam da uvjeti tamo i nisu bas mjerodavni)?
1) je, ugodnija je za oci
2) dobra slika kod gledanja pri extremnijim kutevima, crna boja tada lagano dobija ljubicasti ton....kod della imas iza serijski broj i na kraju treba biti L za S-IPS matricu....kod philipsa v01 je S-IPS a v00 je PVA

btw, to nisu minitori za "pro svrhu", za to postoje necovi skuplji modeli i sl...a ovi su sad dobra kupnja jer su nekad bili duplo skuplji od 20" wide s TN matricama....ja cu uzet della 100%
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno