|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Pogledaj usput i ovo http://www.links.hr/index.php?option...kl=100.323.006 :clap:: Machineg |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Mislim da se s navedenim Philipsom nećeš razočarati.....ima kolega i super zadovoljan! Sve monitore dosad koje sam imao su bili philips (do 14" do 19") i ni jedan me nije razočarao, dok sam sjedio za puno samsunga i nijedan me nije oduševio....ali u ovaj koji ti je preporučio Hennessy nisam gledao, pa ti ni nemogu reći ništa o njemu!! Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Vec duze vrijeme trazim koju matricu ima i ispostavlja se da je TN ( http://www.prad.de/en/news/shownews625.html -koliko sam ja po nekoj logici zakljucio) a ja sam racunao na S-ips. Ne svidja mi se taj samsung ali tnx anyway hennessy. Jos cu malo lurkati,ali koliko sam zakljucio dvoumim se izmedu tog ili nec-a,nisam naisao na nekog treceg koji "obara" P.S. Sluzio bi za gledanje filmova,surfanje,igranje,ozbiljniji studentski rad,ma za sve ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: Sadgasm. 24.08.2006. u 16:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
@ Yrax mogu li samo priupitati zašto ti se nesviđa samsung koji sam ti predložio. Nesvidja ti se design ili tehničke karakteristike, ili jednostavno nevoliš samsung? Meni je philips isto superiška (makar se ne kužim u tehničke razlike) ali mi je 900 kn tumač ![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Taj samsung ima TN matricu(ne bas dobra matrica),a za skoro tu lovu mozes dobiti philips 200w6cs sa S-IPS matricom. Kako je krenulo cini mi se da kupujem nec,no pricekat cu jos dok kraja 9og da vidim oce li se sto novo pojaviti(i ocu li imati love za preziviti ako ga kupim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Trenutacno je sve na strani nec-a(osim cijene,ali dugorocno se i to preboli) i ne vjerujem da cu uzimati novog philipsa zbog matrice.Da ima S-IPS matricu sad bih ga kupio ,ali ne,morali su staviti PVA matricu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Kad smo kod Nec-a --- gdje je raspoloživ ? Inaće review: http://www.tomshardware.com/2006/06/...ays/page7.html Ovo me razoćaralo: http://www.tomshardware.com/2006/06/...ays/page9.html A i 1 frame skiping baš mi nije ludnica -.- http://www.tomshardware.com/2006/06/...ys/page10.html |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Mozes ga nabaviti kod Borga,no narucuje se tako da trebas pricekati 7-10 dana. A sad si i mene jos malo zafrknuo.Ja sam mislio da mu je jedini minus taj glossy odraz.MOzda pricekam jos par mjeseci do novijih monitora ,a mozda i ne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Jesi gledo philipsa, kak ti se cini kvaliteta slike?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Znam da dizem prastaru temu, ali da ne otvaram novu... Gledam kupiti ovaj Philips LCD (200WP7ES) pa me zanima koliko je visok monitor? Vidim da ima postolje s podesavanjem visine, a deklariran je 40,2cm visine s postoljem.. i sad ne znam je li to max. visina ili minimalna visina ili nesto izmedju? Zanimaju me brojke za max. visinu i min. visinu, pa bih bio zahvalan ako ovdje ima neki vlasnik doticnog monitora da mi to izmjeri. Inace, cini mi se vise nego solidan 20" Wide LCD... je li dostojan konkurent DELL2007WFp modelu?
![]() |
#17 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ovaj philips 200WP7ES je VRHUNSKI monitor, i nitko neće pogriješiti sa njegovom kupnjom. mene je oduševio, a inače sam picajzla za LCD-e... ali ovoga bih bez razmišljanja sebi uzeo. Jako kvalitetno i robusno kućište, može se jako visoko podignuti i skroz spustiti, PIVOT jako kvalitetan i čvrst, stalak težak nevjerojatno, nagib unatrag bolesni, sve super. kut gledanja, odličan za jedan LCD. svaka preporuka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 29.08.2007. u 00:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
hm... ima li glasa o tome da su poceli gurati TN matricu i u ovaj 20" model? Nadam se da ne
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
nemam pojma, znam da je to bio slucaj sa Philipsom 190P7ES sto sam vidio svojim ocima (a i cuo od drugih)....btw, taj philips 200WP7ES se navodno u prvim revizijama pojavljivao sa PVA matricom....dakle opet losije od S-IPS...zasto ne uzmes della? kod nas obicno dolazi sa S-IPS matricom (a i lako se da provjerit) |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
PHILIPS-a sam "otkrio" tragajuci za MVA/PVA matricom na 20" wide monitoru jer me je izuzetno nervirao losi vidljivi kut TN matrica kada se gleda odozdola (gledao u par ducana samsungove 205,206,225 i 226BW... i kod njih je izuzetno izrazen taj problem.. do razine neupotrebljivosti kada se gleda samo 15-ak cm ispod centra monitora sa udaljenosti od 3m)... sad ispada da ovi novi 200WP7ES imaju S-IPS.. tako da, kud ces bolje... ![]() Bas sam sad malo gledao po netu.. nigdje se ne spominje TN i 200WP7ES u istoj recenici... to je dobar znak ![]() Jedino mi je steta sto kod nas nema crnog... ali moze se nesto iskombinirati i sa srebrnim ![]() Eto, za sad mi je taj philips ozbiljna opcija za kupnju... vidjet cu jos malo...
![]() |
![]() |
#22 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
Ako sam gledao filmove na 19" CRT-u sa te udaljenosti, zasto ne bih to isto radio na 20" wide LCD-u? Slika ce biti samo veca. A naravno da necu citati forum s te udaljenosti, to bi jedva sokol uspio ![]() BTW, je li "dot-pitch" 1680x1050 20"WS usporediv s onim na 1280x1024 17" LCD-u (5:4)? BTW, ako jos nekoga iz Ri zanima ovaj monitor, ima ga nevjerovatno povoljno u NetCom-u (ako je vjerovati njihovom web-u, 2930kn!). Skočiti ću danas malo do njih da vidim ako ga imaju i u dućanu. LINK
![]() |
![]() |
#24 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
stalak mu je bolji nego kod della. TN ne ide u wp7es, nemoj se oko toga brinuti, internet je pun netočnih informacija. a i ljudi koji ne znaju što pričaju. ![]() ![]() p.s. Frend mi je imao taj philips tako da ovo sve govorim što sam vidio svojim očima, imao sma prilike duže raditi na njemu.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
e vidis, upravo se dvoumim izmedju toga philipsa i della 2007wfp, Vjerojatno necu pogrijesit stogod odaberem? Nekako isto malo vise naginjem dellu (ponajvise zbog crne boje) E da, posto monitor nebi koristio u pro svrhe a ipak mi je bitna kvaliteta prikaza slike dali mi se isplati uzet jedan od ta dva modela ili da dam 800-900 kn manje za model sa tn matricom? I jos dva noob pitanja:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Evo, jucer sam uzeo Philips 200WP7ES. Ona cijena u NetCom-u je bila neka njihova "happy hour" cijena, i ja sam naravno zakasnio na to ![]() Normalna cijena za taj monitor im je 3330kn. Malo sam gledao revizije monitora po ducanima, i sve sto sam nasao su bile revizije 00 znaci PVA matrice. No gledao sam sliku na tom monitoru i meni je ta slika ok. Vidljivi kut je fantastican tj. slika pri promjeni kuta gledanja dobije malo vecu svjetlinu i to je to... nikakvog znacajnog gubitka detalja slike nema. Barem ne nesto toliko da bi meni zasmetalo. Odlucio sam kupiti tamo gdje mi je najjeftinije i na kraju ga uzeo u TechnoMax-u u TowerCentru (3269kn). I kupio zadnji koji su imali, taj koji sam gledao na polici ![]() ![]() Kako sam imao nekog posla oko kuce, nisam stigao bas detaljno istestirati nego sam ga samo spojio (kasno navecer) i pokrenuo par filmova i igara. Ono sto sam primjetio je da bi boje mozda mogle biti malo zivlje, no to mi i ovako nije toliko bitno da bi me zapravo smetalo. Jedna stvar koja me je iznenadila je da monitor jako dobro interpolira neke nize rezolucije u igrama i da slika izgleda pristojno na njima, pogotovo kad je uključeno 2 ili 4xAA. To sam npr. primjetio za rezoluciju 1280x960. Moram ovih dana jos malo pogledati kako se monitor ponasa na 1440x900. Nadam se uspjesnom testiranju ![]() Ostrina je super (kao sto je i ocekivano), rezolucija 1680x1050 mi nije presitna i mogu je gledati bez bada sa 80cm udaljenosti. Eto, toliko o prvim dojmovima.. kroz par dana cu malo bolje istestirati. EDIT: Zaboravo sam spomenuti stalak koji je fantastican i moze se vrlo lako namjestiti. Masivan je, cvrst i ima lijep, cvrst osjecaj pri podizanju i zakretanju oko bilo koje osi. Takodjer ima pivot funkciju koja radi OK (iako je do zla boga cudno gledati u 20" Wide u vertikalnom polozaju ![]() ![]()
Pouzdan i pošten trgovac! (ima još puno novijih primjera, nisam ni pratio jel me još tko stavljao u temu.. slobodno pretražite novije postove na temi) StarCitizen refferal code: Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 30.08.2007. u 14:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Registered User
|
Citiraj:
2) dobra slika kod gledanja pri extremnijim kutevima, crna boja tada lagano dobija ljubicasti ton....kod della imas iza serijski broj i na kraju treba biti L za S-IPS matricu....kod philipsa v01 je S-IPS a v00 je PVA btw, to nisu minitori za "pro svrhu", za to postoje necovi skuplji modeli i sl...a ovi su sad dobra kupnja jer su nekad bili duplo skuplji od 20" wide s TN matricama....ja cu uzet della 100% |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|