|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Umrežavanje dva kompa preko wirelessa...
Dakle, pitanje je nešto složenije no što sam naslov kaže. Imam 2 kompa u 2 stana. Stanovi su jedan do drugog. E sad problem je u tome što drugi stan ima flat (brat živi u njemu), a ja nemam flat. Obojica imamo wireless rutere. Sad je pitanje jel moguće kak umrežiti ta dva kompa prek dva rutera, tak da su umreženi a i da ja mogu na burazov net. Moj wireless sa kompa hvata moj ruter, ali ne i burazov, ali ruteri su samo preko zida, tak da sam mislio jel moguće kak da se ruteri međusobno nekak umreže (a da nije kabelom) pa da to sve tak šljaka jer su ruteri zapravo jako blizu, ali svejedno moj komp ne lovi burazov ruter... Please pomagajte. To bi mi puno značilo... Hvala na svakoj pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
I ja imam gotovo identičan problem tako da bi neko riješenje bilo stvarno od velike pomoći! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
najbolje izbusi zid i proteraj lan kabl. spoji kabl u bratov ruter te drugi kraj u svoj komp. Nema potrebe komplicirati. Ako nemozes izbusiti zid onda izbusi rupu u okviru prozora, malu naravno da ti tek prode kabel i spoji. Lan kabel je jako jeftin a ustedio bi ti zahebancije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
E pa jbg... To sam rješenje i sam znao... Ali to ne dolazi u obzir zbog staraca.. Zato sam i pitao jel netko zna kak to riješiti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Opis situacije je ok, al nebi škodilo da si naveo modele routera (tvoga pogotovo). Podesi IP svog router - a u 192.168.1.2 (pretpostavljam da je bratov router na 192.168.1.1). Podesi svoj router u Wireless Client mode ili Wireless Distribution System mode, ovisno koji mod rada podržava tvoj router. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
E pa jbg, ako tvoj komp nevidi bratov ruter nebude ga ni tvoj ruter . A da bi ista podesio mora postojati taj preduvjet. A kod tebe nije zadovoljen. dakle wireless nedolazi u obzir. Jer jedini nacin da ti wireless profunkcionira je da gurnes antenu van i da ostvaris vidljivost. A to nemozes jer neces busiti. a kada bi vec busio onda ti je bolje lan kabel. Brze, sigurnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Kupi si wireless karticu - kosta manje od 100kn. Na kompu koji ide na net sheraj internet vezu i stavi barem wep password. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Ljudi ne čitate pažljivo, rekao je da su ruteri blizu (navodno ih dijeli jedan zid). Kompjuter mu je dalje i ne hvata bratov router a svoj da. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Bravo Nikky... Upravo je ta situacija... Ruter u mom stanu je Siemens Gigaset SE 555 i zapravo ne služi ničemu. Bratov ruter je Thomson SpeedTouch 780 i on služi za telefonsku liniju i za spajanje na net. Znači on je spojen u telefonsku liniju, a u njega je uštekan telefon i wirelessom se spaja na komp. Jel za to vrijedi onda onaj tvoj opis ili nekaj drugo? Hvala Nikky... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Burazova defaultna IP adresa rutera je 192.168.1.254 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ovako,... Stavio sam IP svog rutera 192.168.1.253 i uključio WDS i tam je našao nekog (piše WebStar) i njega sam dodao na listu, no međutim i dalje ne mogu na internet. Kako da to podesim? Jel trebam kod brata shareati konekciju ili šta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
To si našao nečiji bežični kabelski router (imaju ih od nedavno). Pogledaj na bratovom ruteru (ST780) jeli WiFi uključen i koji je SSID. Ako nije mjenjan onda piše i na naljepnici odispod (primjer:SpeedTouch123456). Ako si SE555 podesio kao WDS, stavio Gateway na 192.168.1.254 i DNS - ove od Iskona (vidi Sticky). U ST780 moraš dozvoliti spajanje SE555 (po defaultu je). Na "svojim" komp. stavi Gateway 192.168.1.253 i DNS - ove od Iskona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Nikky... Sorry kaj te gnjavim ali nikak da to proradi... Dakle, kaj će mi WiFi i SSID? Zatim, na svom SE555 sam uključio WDS (to je dovoljnoi samo uključiti ili treba još nekaj?). I zatim bi trebao na svom kompu u konekciji stavit Gateway 192.168.1.253 (ip mog rutera), a DNS-ove od Amisa (Buraz koristi Amis), IP sam, stavio 192.168.1.4... Ak je to tak, sve sam tak napravio i ništa od interneta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Odi kod buraza, otvori web konfig od ST780 i u njemu vidi da li se SE555 spaja na njega. SSID je ime po kojem prepoznaješ ap ili ruter bežične. Sad moram ići, kasnim već, potraži malo po netu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Nikky, hvala ti na pomoći, ali očito ništa od tog načina... Mislim, ak ti se bude dalo, kad uhvatiš vremena da još jednom kažeš korak po korak kaj bi trebao napraviti pa da probam... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
ovako, odi u Hgspot!! Kupi USb wireless adapter i garantiram ti da ces moci ici na burazov net!!! meni ide kod kuce, a signal mora probiti dvije deke ( 2 kata )!! Znaci da ce tebi ici ko od sale!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Mislim da za sada netreba niš kupovati. Napisao si Zg, nađi nekog gore ko se dobro kuži u adsl i mreže i bude ti to složio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
imas usb adaptera vec od 150 kn!! to ti je ja mislim najjdenostavnia opcija!! I najbrze rijesava problem!!! A net ce ti raditi 100%!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Meni je usb adapter zamrzavao stari komp nakon par minuta korištenja wirelessa. Onda sam kupio najobičniju PCI karticu i od onda nikakvih problema s time. Signal ide kroz 2 zida stare gradnje (60cm svaki) + 5m prostora. Signal je stalno na low ili very low, ali za surfanje i download sasvim dovoljno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|