|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Sony 40W4000 Firmware
Budući da imam problem sa navedenim televizorom i Raspberry Pi HDMI CEC (nakon gašenja i paljenja TVa HDMI CEC ne radi), potražio sam malo firmware nadogradnje za TV ali čini se da je to skoro nemoguća misija ![]() Uglavnom, ima li tko kakvih informacija u vezi tog TVa i firmwarea ili možda kontakt u Sony servisima da saznam koji je najnoviji firmware i eventualno dobijem samu nadogradnju? TV je izvan garancijskog roka a ako ne treba, ne bi teglio TV na servis kad se nadogradnja jednostavno izvede (sve što trebam je prokleti ZIP ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Evo, da ne puštam temu ovako otvorenu, problem riješen. Veoma uljudan Sony serviser u Rijeci provjerio mi je zadnji firmware i rekao je da je 4.12/4.13. Nisam ga pitao da mi to šalje jer na netu postoji verzija 4.11, što je dovoljno blizu ![]() Postupak nadogradnje je: Formatirati Memory Stick karticu u Sony fotoaparatu ili na kompu sa Sony Memory Stick Formatterom. Preporučujem full format, ne quick. Kopirati "se3_proto1" folder iz FW ZIPa na karticu. Televizor postaviti na HDMI input i ugasiti sa tipkom na vrhu. Utor za karticu je pored CI slota, piše "Service only". Nakon umetanja kartice, upaliti TV, opet sa tipkom. Pričekati, nakon cca 1 minutu dolje desno će pisati "UPDATE" ili slično. Nakon toga TV se sam gasi i LEDice blinkaju nekih 2-3 minute. Nakon što sve 3 (crvena, zelena, narančasta) LEDice konstantno gore, update je gotov. Ugasiti TV (tipka), maknuti karticu i upaliti. 4.11 je rješio HDMI CEC problem zbog kojeg sam i krenuo u avanturu ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|