|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Sony 40W4000 Firmware
Budući da imam problem sa navedenim televizorom i Raspberry Pi HDMI CEC (nakon gašenja i paljenja TVa HDMI CEC ne radi), potražio sam malo firmware nadogradnje za TV ali čini se da je to skoro nemoguća misija Najsvježije sam naletio na firmware 4.11 iz 2010 godine ali nigdje nema informacija ima li što novijeg od toga...Uglavnom, ima li tko kakvih informacija u vezi tog TVa i firmwarea ili možda kontakt u Sony servisima da saznam koji je najnoviji firmware i eventualno dobijem samu nadogradnju? TV je izvan garancijskog roka a ako ne treba, ne bi teglio TV na servis kad se nadogradnja jednostavno izvede (sve što trebam je prokleti ZIP ). Može i na PM, thanks!
|
|
|
#2 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Evo, da ne puštam temu ovako otvorenu, problem riješen. Veoma uljudan Sony serviser u Rijeci provjerio mi je zadnji firmware i rekao je da je 4.12/4.13. Nisam ga pitao da mi to šalje jer na netu postoji verzija 4.11, što je dovoljno blizu Evo link za FW 4.11.Postupak nadogradnje je: Formatirati Memory Stick karticu u Sony fotoaparatu ili na kompu sa Sony Memory Stick Formatterom. Preporučujem full format, ne quick. Kopirati "se3_proto1" folder iz FW ZIPa na karticu. Televizor postaviti na HDMI input i ugasiti sa tipkom na vrhu. Utor za karticu je pored CI slota, piše "Service only". Nakon umetanja kartice, upaliti TV, opet sa tipkom. Pričekati, nakon cca 1 minutu dolje desno će pisati "UPDATE" ili slično. Nakon toga TV se sam gasi i LEDice blinkaju nekih 2-3 minute. Nakon što sve 3 (crvena, zelena, narančasta) LEDice konstantno gore, update je gotov. Ugasiti TV (tipka), maknuti karticu i upaliti. 4.11 je rješio HDMI CEC problem zbog kojeg sam i krenuo u avanturu ![]()
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|