Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.09.2007., 15:29   #1
zagi33
Registered User

Datum registracije: Sep 2007
Pitanja o konfiguraciji...

Kupujem novi komp pa bi trebal nekoliko savjeta...

1. PROCESOR:

Mislio sam Athlon64 X2 4400+...Pa da pitam jel dobar taj ili se isplati dat kojih parsto kuna vise za 5200+ posto on ima 2MB L2 Cache?!?

2. MATICNA:

Mislio sam uzet Gigabyte MA69G-S3H...Jel to u redu ili ima koja bolja za te novce...

3. GRAFICKA:

Tu sam se odlucio za Radeon X1950GT...
Sad neznam dal da uzmem Powercolorovu ili se isplati dat nes vise za Sapphireovu istu...

jos mislim uzet 2gb rama, disk 160gb i przilicu...
Komp ce sluzit za igranje vecinom...

I jos jedno pitanje...Nije da sam neki znalac i jos se sigurno necu upustat u to, ali...Ako cu jednog dana htjet to overclokirat, jel ce se dat i kolko?..
zagi33 je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 15:42   #2
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor zagi33 Pregled postova
Mislio sam Athlon64 X2 4400+...Pa da pitam jel dobar taj ili se isplati dat kojih parsto kuna vise za 5200+ posto on ima 2MB L2 Cache?!?
Količina cachea ne igra ulogu. Kupovanje procesora s većom količinom cachea ne bude rezultiralo osjetno boljim performansama, tj. ne budeš opće videl ili osjetil taj dodatni MB. Eventualno u nekim situacijama izvučeš 1 FPS više u igrama ili koju sekundu u popularnim testovima, ali uglavnom ništ vrijedno dodatnog troška.

Citiraj:
Mislio sam uzet Gigabyte MA69G-S3H...Jel to u redu ili ima koja bolja za te novce...
Ploča je vredu, a ako je kojim slučajem nema na lageru, onda moreš razmisliti o modelima s nForce 4 Ultra ili nForce 550 chipsetima.

Citiraj:
Tu sam se odlucio za Radeon X1950GT...
Sad neznam dal da uzmem Powercolorovu ili se isplati dat nes vise za Sapphireovu istu...
Otkad je SRV populaciji otkril par detalja, diljem foruma se naveliko i naširoko spominje kak PowerColor ne stavlja senzore za temperaturu na svoje GT modele. Ako te to ne smeta, onda zemi PowerColor. U suprotnome dodaj kolko treba za Sapphire i gotovo.

Citiraj:
I jos jedno pitanje...Nije da sam neki znalac i jos se sigurno necu upustat u to, ali...Ako cu jednog dana htjet to overclokirat, jel ce se dat i kolko?..
Niko ti nemre reći kolko se bu kartica clockala. Kupiš, tj. naletiš na neki sfušani model i ne bude se dal ni za 1MHz dignuti radni takt, makar se prethodno diljem ovih prostora hvalil na veliko. S druge strane moreš kupiti neki primjerak koji bude išel bolje nego bilo kaj dosad. Čista stvar sreće.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.09.2007., 18:23   #3
zagi33
Registered User

Datum registracije: Sep 2007
Fala puno...
Izgleda da cu onda tak i kupit...
zagi33 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor