Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.09.2007., 22:40   #1
Origjigji
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Question AMD konfiguracija - cpu, mbo, ram, case, evtl. VGA/HDD, do ca 2000 kn

ATI Mobility Radeon 9200 64 MB neintegrirana, 512 MB RAM, Centrino 1.5 GHz); ne planiram ići na jače od Sims 2 i Second Life (na nx7000 je SL išao kao usporeni snimak), možda Entropija i slične, do daljnjeg ne bih igrala više od 1x tjedno po sat-dva, pucačine preskačem. No u ovoj fazi, odnosno do Nove godine SL uopće nije hića, bitno da se da nadograditi poslije.
  • baze podataka (MS Access, SQL Server 2005, Filemaker Pro i sl.)
  • poslije, iza Uskrsa, možda i kasnije - jači naglasak na grafički zahtijevnije programe i igre (Second Life obavezno glatko), u perspektivi moguće 3D Studio, Maya... (ili alternative), ali i dalje bez pucačina i sl.
  • Konfiguracija: mora biti barem bolja od gore opisanih na Dell Inspiron 6000 ili HP nx7000.

Općenito - AMD, najbitnije mi je CPU, MBO, RAM, kućište... - periferiju uglavnom imam ili ću složiti nešto za prvu ruku i nadograditi poslije. Bilo bi super da je sve iz iste trgovine, ali uopće nije uvjet, jer si mogu složiti dostavu bilo iz Osk, ili iz Zg, pogotovo ako riješim ovu priču u narednih 5-10 dana. Dalje sam naznačila na što gledam, i što bih uzela sada i zašto, a što mi se čini kao kombinacija na koju zapravo ciljam. Ako ima koji bolji, argumentirani, prijedlog ili komentar za konfiguraciju u cjelini, koju komponentu, ili isplativo probijanje proračunske granice, ja sam za.

Ne mislim nešto posebno overclockati - osim eventualno nekih najjednostavnijih radnji - možda s nekom drugom konfiguracijom.
    Isto tako, cijenila bih da bude brza, tiha... nadam se da sam to omogucila izborom HDDa i kucista, a ukoliko hladjenje i ventilatore ne uspijem uklopiti sada, dajte preporuku za kasnije.
    -->
    Želim si složiti nešto što će trenutno možda i ličiti kao "za prvu ruku", ali u biti da je nadogradivo na nešto pristojno kasnije, kada mi jače performanse zaista budu i zatrebale.

Kao sto cete vidjeti, nisam bas posve neupucena, ali neka podrucja sam vise pratila, neka manje, a uvijek ima i onih koji su jos veci poznavatelji, na sto i racunam. Stoga pozdravljam preporuke tipa - "idealno bi bilo to, a zasada će biti OK i ovo", s time sto cu kod nadogradnje svakako gledati prema tada aktualnim informacijama i preporukama. (Obzirom da sam se nagledala konfi iz samoposluge i slično, gdje dijelovi nemaju ime, a sve u smiješnim kombinacijama i još 'boljim' cijenama, nastavljam praksu da sama biram ono što mogu, a računam na brainstorming i dokazano dobre ideje s PCE foruma.)

Namjena
    • do nabave laptopa:
      • uredski programi, internet, Adobe paket, slušanje glazbe, gledanje filmova, možda izrada kojeg videa i sl. - pouzdano znam da je sve ovo prolazilo na Dellu Inspiron 6000 (Intel Mobile 1.6 GHz, Intel GMA 915 128 MB integrirana, 1 GB RAM),
      • grafika: podržava Adobe kolekciju, kao i Blender, Inkscape, SketchUp i sl., evtl. još neke 3D programe (ne nužno na nivou Maye i slično); Adobe je sada aktualan, a 3D tipa 3D Studio i slično, najranije za 6 mjeseci (do tada ću moći razmišljati i o jačoj grafici).
      • od igara - pretežno strateške (menadžerske) igre i simulacije (do sada nije bilo ništa što nije moglo ići preko HP nx7000 - WSXGA+, ATI Mobility Radeon 9200 64 MB neintegrirana, 512 MB RAM, Centrino 1.5 GHz); ne planiram ići na jače od Sims 2 i Second Life (na nx7000 je SL išao kao usporeni snimak), možda Entropija i slične, do daljnjeg ne bih igrala više od 1x tjedno po sat-dva, pucačine preskačem. No u ovoj fazi, odnosno do Nove godine SL uopće nije hića, bitno da se da nadograditi poslije.
      • baze podataka (MS Access, SQL Server 2005, Filemaker Pro i sl.)
    • poslije, iza Uskrsa, možda i kasnije - jači naglasak na grafički zahtijevnije programe i igre (Second Life obavezno glatko), u perspektivi moguće 3D Studio, Maya... (ili alternative), ali i dalje bez pucačina i sl.
    Konfiguracija: mora biti barem bolja od gore opisanih na Dell Inspiron 6000 ili HP nx7000.

Općenito - AMD, najbitnije mi je CPU, MBO, RAM, kućište... - periferiju uglavnom imam ili ću složiti nešto za prvu ruku i nadograditi poslije. Bilo bi super da je sve iz iste trgovine, ali uopće nije uvjet, jer si mogu složiti dostavu bilo iz Osk, ili iz Zg, pogotovo ako riješim ovu priču u narednih 5-10 dana. Dalje sam naznačila na što gledam, i što bih uzela sada i zašto, a što mi se čini kao kombinacija na koju zapravo ciljam. Ako ima koji bolji, argumentirani, prijedlog ili komentar za konfiguraciju u cjelini, koju komponentu, ili isplativo probijanje proračunske granice, ja sam za.

Ne mislim nešto posebno overclockati - osim eventualno nekih najjednostavnijih radnji - možda s nekom drugom konfiguracijom.
    Isto tako, cijenila bih da bude brza, tiha... nadam se da sam to omogucila izborom HDDa i kucista, a ukoliko hladjenje i ventilatore ne uspijem uklopiti sada, dajte preporuku za kasnije.
    Origjigji je offline   Reply With Quote
    Staro 18.09.2007., 22:45   #2
    Origjigji
    Registered User
    Moj komp

(nastavak) CPU, RAM

CPU - dvojezgreni, box, manje grijanje, glede cachea preferiram 1 MB, ali za sve bitnije mi je efektivno nego deklarirano

* ciljam na AMD Athlon 64 x2 4000+ Brisbane, 65nm, npr.

AMD Athlon 64 X2 4000+ , socket AM2, BOX !, 65nm, 1024Kb cache, Brisbane, 2.1GHz = 503 kn (ADM)

* nadam se da je ovo gore serija ADA ili ADO, prihvaćam i seriju BE (pogotovo mi se svidja potrosnja od 45W)
    * zašto ne 3600+ ili 4200+ - između ostaloga, jer mislim da ipak nešto dobijem za tih 70 kn extra, ali više od 500-560 kn radije bih uložila u RAM ili koju drugu komponentu, pretpostavljam da ću tako ukupno dobiti više nego da gađam 4400+ i slično
    * zašto ne Intel? Osim cijene, eto, puklo me da si napokon uzmem AMD (dosad sam sve imala na Intelima, od Celerona do Centrina), pogotovo zbog toga što naginjem prema grafici. Ako dokazano bolja i povoljnija kombinacija bude za Intel (kojeg cu ionako imati uzmem li MB Pro), razmotrit ću
    * bitno mi je da omogucuje da memorija ide na 800 Mhz, stoga sam svoj zahtjev spremna korigirati u pravcu AMDa koji zadovoljava taj uvjet
    * kod nadogradnje, mislim da ću prvo dizati RAM, grafičku, hlađenje, ventilaciju i sl., a tek onda CPU

RAM - naravno, što više to bolje, ali ni sada ni ubuduće ne planiram ići više nego što mi trebati u tom trenutku i narednih 6 mjeseci

* pretpostavljam, idealno bi bilo 2 x 2GB, ili barem 2 GB
    * za sada, nađoh:

DIMM DDR2 1 GB 800 MHz Kingmax Mars, 240pin , doživotno jamstvo, x1 = 217,22 kn, a x2 = 435,00 kn (Brrax)

* vidjeh preporuke za Kingmax PC-5300 1 GB, 667 Mhz (Ve-mil), ali mi se ovo čini kao isti model, i ne vidim svrhe 667 clockati na 800 Mhz kada je ovo već na 800 Mhz
    * ideja je uzeti 1 GB, a ako ostane mjesta u proračunu, dodati još 1 isti keks i upariti, a poslije oba po potrebi zamijeniti s 2x 2 GB modelima (ili nekom boljom/bržom kombinacijom)
    Oglas

Oglas
    Oglasni prostor

Staro 18.09.2007., 22:46   #3
    Origjigji
    Registered User
    Moj komp

Question (nastavak) MBO

MBO - e, tu sam totalno prozujala... čak i kad naznačim elemente koje trebam, izbor je još uvijek prevelik, a i na papiru mi ništa ne znači. Zato ću navesti trenutne kriterije, a ako treba dopuniti, korigirati, vičite od čega da bježim, koje bi preporučili itd.

* svejedno mi je da li je mATX ili ATX (reklo bi se da bi mATX u ATX kucistu pomoglo boljoj ventilaciji... ili ne, ako su komponente nagurane) - bitno mi je da je ostalo OK
    * s. AMD2
    * SATA
    * G-LAN
    * DVI, TV-out
    * zvuk - može integrirani (dakako, što kvalitetniji - nekada pojam bješe SoundStorm, a sada barem neki dostojan nasljednik; vidim da ima 7.1, dolby i slično) - u planu mi je za koji mjesec za rad s glazbom uzeti iskljucivo eksternu zvučnu karticu (odmah imam i za lap i za desktop)
    * grafika - može integrirana, plus svakako utor za min. 1 dodatnu grafičku (PCIE); svakako PCI Express x1 i x16, a SLI/Crossfire/bez ovisi o preporuci
    o za sada koristim monitor 17" (CRT), ADI, s rezolucijom tipa UXGA/SXGA - radio je bez problema i na neintegriranoj grafici od 8 MB, nadogradnja bi išla u pravcu novijih 19-22'' LCD WUXGA (LG, Samsung, Apple Cinema)
    o zbog grafičkih programa i uopće današnjeg softwarea, i sudeći po "doživljajima" s goreopisanim grafama računam da je minimum minimuma 128 MB za integriranu, ako ne i 256 MB, pogotovo s obzirom na planiranu nadogradnju; ako je novi monitor preambiciozan za bilo koju integriranu, molim preporuku što je optimalno obzirom na sadašnji monitor i navedeni software, a koju neintegriranu grafičku se preporučuje kada budem uzimala novi monitor
    o nikako Intel GMA (uz s. AM2 ne bi ni trebalo, lol), bolje ATI x1300 ili bolja, u svakom slučaju, kao što gore rekoh, mora biti jača od Intel GMA 915
    o SLI/Crossfire? Da, ako je moguće, i ima smisla i efekta za PCIE grafičke u rangu 400-1000 kn; inače radije sada neku kombinaciju bez toga (a po cijeni ili drugome bolju), pa poslije po potrebi namjenski "pravu" MBO i neintegriranu VGA,
    * RAID? Minimalno RAID 0
    * USB 2.0? Što više, to bolje
    * ostali konektori - što planiram uštekati
    o TV/FM/SAT karticu (zašto ne, ali ne u sljedećih 6 mjeseci)
    o FDD - više naginjem eksternom
    * još koja glazbena želja? možda modul za IrDA i/ili Bluetooth 2.0, nije uvjet (uzmem si Bluetooth preko USBa)
    * marka i cjenovni rang? vidim da se preporuke za MBO vrte oko Abit, Asus, Epox, Gigabyte i to na razini 500-650 kn... ako ima i niže, još bolje (ali ne po svaku cijenu) - anyway, opet: zanima me (a) optimalno s obzirom na potrebe (neovisno o cijeni), a potom i (b) isto pitanje, ali uz faktor cijene i memoriju 800 MHz
    * u ovom dijelu (kao i kod grafičkih) valjane sugestije su mi još možda najpotrebnije, obzirom da samo MBO Asusa iz preporučene serije M2N ima u poprilično varijanti, a dodam li tome još i druge...
    Staro 18.09.2007., 22:48   #4
    Origjigji
    Registered User
    Moj komp

(nastavak) VGA, kuciste

VGA - minimalno 128 MB, DDR2, DVI, TV-out

* kao što rekoh, za prvu ruku IMHO može integrirana (vidi pod MBO), minimalno na razini ATI x1300, 128 MB
    * za neintegrirane:
    o cijena do 500-600 kn, a ako ima smisla, razmislit ću o podizanju plafona
    o bitne su mi performanse a ne marka - dakle nVidija ili ATI, svejedno
    o nije prvenstveno za gaming, već za Adobe itd. (vidi kod namjene) - po meni bi rang ATI x1450 ili x1650 (ili dostojni noviji nasljednik) sasvim zadovoljio i za te aplikacije i za monitor tipa 17'' SXGA CRT, a moguće čak i u slučaju 19-22'' LCD WUXGA/WSXGA+
    o ovdje sam našla podatak da je ATIjeva serija HD 2xxx cijela malo problematična, tako da bih to preskočila, i radije u perspektivi išla ili na GeForce ili na ATi x1950 Pro i sl., npr. kroz nekoliko mjeseci, kada budem uzimala novi monitor (19-22''), pogotovo ako (potencijalna) integrirana zadovolji
    * preferiram aktivno hlađenje
    * rezolucija - 1600x1200 (WSXGA+), WUXGA ili bolja (najviše obzirom na monitor 19-22'')
    * HDMI? Do daljnjeg nebitan
    * SLI/Crossfire? ako postoji i ima efekta na grafama do 1000 kn
    * ovdje također nemam nekih prevelikih ideja glede modela...

Kućište - kakvo bi išlo uz ovo što sam navela?
    po meni:

* mATX ili ATX, ovisno o ploči
    * poželjno barem 1 USB konektor s prednje strane,
    * može biti vertikalno, ili tipa Media Centar (horizontalno), bitnija je dobra ventilacija i slično
    * LCD panel s prednje strane nije na odmet, znam da je korisno pratiti te podatke, ali mozda nije najnuznije - bude li tower, drzat cu pod stolom i necu svaki cas provjeravati
    * znam da je bolje uzimati odvojeno, ali za prvu ruku može i kućište s napajanjem, a ako je cijena tu negdje, može i odvojeno
    * nisam imuna na dobar dizajn - kada suzim izbor prema sadržaju i kvaliteti, unutar zadane cijene (ako nekoga zanima izbjegavam oštre linije, preferiram bijelu, plavu, srebrnu i slične boje (može i crna ako se ima što vidjeti)

Nasla sam neka zanimljiva, naznacit cu naknadno, ionako ovise o velicini MBO i slicno, ali pozdravljam preporuke.
    Staro 18.09.2007., 22:51   #5
    Origjigji
    Registered User
    Moj komp

Question (nastavak) HDD, proracun, postojeca i planirana periferija

HDD - poželjni su brzina, tišina, izdržljivost i kapacitet, a sve to uz dobar omjer GB/kn

* preferiram Samsung ili Hitachi
    * mogao bi odgovarati ovaj (ne znam šifru modela):

HDD SAMSUNG SpinPoint T166 320GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300 = 550 kn (ADM)

* prihvaćam i opciju 250 GB ako bi taj model bio pouzdaniji
    * za prvo vrijeme mogla bih se snaći bez HDDa (imam Kubuntu Live CD i 2 eksterna HDDa), tako da npr. u proracun mozda moze upasti VGA, ako bi bila bolja od integrirane na predlozenoj MBO

Po nekoj gruboj računici, nešto u tom smislu cpu-mbo-ram-case-vga/hdd... dalo bi se složiti za ca 2000-2500 kn. Cijene sam gledala prema www.nabava.net i www.brrax.hr (neuvršten, ali zna biti super povoljnog)

Periferija - orijentacije radi (obzirom na MBO, VGA, napajanje, itd.); minimizirala sam potrošnju:

* monitor - imam: ADI 17'' CRT SXGA => ciljam na 19-22'' LCD WUXGA/WSXGA+ s DVI, itd.
    * eksterni HDDi - 2x imam 3,5'' IDE, 160 GB + 8 GB
    * optika - DVD pržilica - imam, eksterna
    * printer - imam, Pixma iP3000 (USB 2.0) - slijedi Pixma iP4400
    * redovno priključujem i iPod, fotku, PC kameru (via USB 2.0)
    * mob (via Bluetooth)
    * tipkovnica - uzet ću neku za 15-20 kn, ujedno će koristiti i za laptop poslije, zapravo pucam na "iskrivljenu", ergonomsku (npr. Chicony, oko 150 kn)
    * miš - uzmem za 15-20 kn, a poslije optički do 100 kn
    * zvučnici - do 50-100 kn, u perspektivi priključenje na liniju
    * u perspektivi bi se još priključio projektor (možda, via VGA konektora), te eksterna zvučna, scanner, grafički tablet ili digitalna olovka... (sve via USB 2.0, ali ne nuzno istovremeno)
    * camcorder (ne u narednih 6 mjeseci!)

Toliko za sada i unaprijed hvala svima za trud i pomoc!!!
    Staro 18.09.2007., 23:16   #6
    hash
    Premium

Datum registracije: Nov 2005
    ako bas radis opasno u photoshopu il slicnim programima dobro bi dosao neki monitor sa boljom vjerodostojnosti boja, tj s-ips matricom (pricekaj jos nekog ko se bas kuzi u to) i na to ce ti otic hrpu love, pogotovo ako ciljas na dimenzije iznad 20''

procesor ok,
    ram uzmi 2 gige pa ako nece bit dosta uzmi jos 2, kingmax 800 je best buy defitnitvno
    hard, samsung t166 ok
    ploca gigabyte sa integriranom vga ali samo 2 PCI utora preporucivala se dosta na forumu
    napajanje, fortron pnf 350W oko 200kn mislim u vemilu
    kuciste, a to pogledaj kaj ti se svidja u ducanu pa pogledaj kakav je lim i dal idu kakvi ventovi s njim i tak, obicno su ok kucista od 300tinjak kn na dalje
    za camcorder ti treba firewire koji je integriran na ovoj gore ploci
    bluetooth kupi usb

Zadnje izmijenjeno od: hash. 18.09.2007. u 23:29.
    hash je offline   Reply With Quote
    Staro 26.09.2007., 20:12   #7
    Origjigji
    Registered User
    Moj komp

Koji AMD Brisbane, MBO, i kuciste, pitanje je sad?

Sto ucini par rijeci i nekoliko dana... Prvo, hvala puno na odgovoru, i to vrlo brzom, a k tome smo se oko nekih komponenti i odmah u startu slozili. Drugo, post mi je dodatno dao na razmisljanje, sto u smislu generalne koncepcije konfiguracije, ali i s obzirom na monitor, napajanje, itd., pa evo rezultata... Jos ne posve definitivnog, ali drasticno suzenog izbora u odnosu na otprije 7-14 dana.

Citiraj:
    Autor hash Pregled postova
    ako bas radis opasno u photoshopu il slicnim programima dobro bi dosao neki monitor sa boljom vjerodostojnosti boja, tj s-ips matricom (pricekaj jos nekog ko se bas kuzi u to) i na to ce ti otic hrpu love, pogotovo ako ciljas na dimenzije iznad 20''
    Hvala na prosvjetljujucim tragovima... Stvarno si pogodio u sridu - premda jos ne radim toliko u photoshopu, imala sam nekoliko krajnje bitnih situacija gdje mi je vjerodostojnost boja pogrizla zivce (otkada prijedjoh sa desktop CRT-a na TFT na lapu), tako da sam slijedom gornjih natuknica procackala po specijaliziranim forumima, i pronašla svoju metu:
    DELL 2007WFP

Imam u planu neke sheme da to isfinanciram, a ako ipak ostane na opciji "snadji se sama", onda je tu jos nekoliko mjeseci fore da istestiram tu varijantu, nabacim to kao zasebno pitanje na pravi forum(e), i eventualno napravim bolji odabir...

Citiraj:
    procesor ok,
    Tu mi je jedino mala dilema - da li uzeti
    Athlon 64 x2 4000+ Brisbane, ili BE-2350?
    Prvi je u prednosti ako gledam na cijenu i (navodno) OC (ako ipak pozelim), a drugi s obzirom na manju potrosnju (a time i zagrijavanje, rekla bih).
    Usput, je li cemu (obzirom na zeljenu konfu) hladnjak koji dolazi u boxu?

Citiraj:
    ram uzmi 2 gige pa ako nece bit dosta uzmi jos 2, kingmax 800 je best buy defitnitvno
    hard, samsung t166 ok
    napajanje, fortron pnf 350W oko 200kn mislim u vemilu
    RAM - da, nakon tjedna kopanja i muckanja, i ja sam sklonija uzeti 2 GB
    napajanje - nadjoh u ADMu fortron 350W PNF za 199,00 kn a fortron 400 W PNF za 288,00 kn - nije velika razlika u cijeni, ali ako mi je ovaj prvi dosta na tu konfiguraciju (prema nekim testovima, i jacu bi sasvim fino pokrio), tih 90-tak kn otislo bi u RAM, periferiju ili slicno

Citiraj:
    ploca gigabyte sa integriranom vga ali samo 2 PCI utora preporucivala se dosta na forumu
    Gigabyte GA-MA69G-S3H
    mislim da bi to bila ta, ima integriranu grafiku, ATIx1250 - ocekivala sam jacu, ali mogla bi posluziti (bolje nego ovo sto imam sada)
    Kao sto rekoh, dodavanje jace graficke, kao i SLI/Crossfire planiram kasnije. Ideja je bila: uzmi MBO s integriranom VGA -> dokupi graficku -> prodaj staru MBO i kupi novu s.AM2+/s.AM3 (ovisno koji je aktualan) i SLI/Crossfire -> kupi dodatnu VGA i upari s postojecom. Mislim da je jasno sto veze sto. U tom kontekstu, dvojba je - ATi ili NVidia, a shodno tome i koja odgovarajuca MBO (a ATI ova gore, a za NVidiju?).
    Prema informacijama s foruma, reklo bi se da NVidija ima prednost zbog doradjenosti drivera, manjeg zagrijavanja i sl., a neki testovi pokazuju da ATIjeve bolje iskoristavaju CPU. Kao sto rekoh, zanimat ce me neka u klasi ATI x1650 Pro ili evtl. ATI x1950 Pro (ekvivalent joj je NVIdia 7300?)

Citiraj:
    kuciste, a to pogledaj kaj ti se svidja u ducanu pa pogledaj kakav je lim i dal idu kakvi ventovi s njim i tak, obicno su ok kucista od 300tinjak kn na dalje
    za camcorder ti treba firewire koji je integriran na ovoj gore ploci
    bluetooth kupi usb
    Kuciste, kuciste, kuciste... to mi se cini jos najveca muka:
    kako je 99.99% sigurno da ga ne mislim modati, ipak ne bi skodilo da otprve lici na nesto...
    - barem sam skuzila da mi trebaju 12 cm ventilatori - bit ce dosta 2, jedan straga a po potrebi i jedan naprijed - koje bi ventove preporucili?

Bed je u tome sto, koliko vidim, kuciste ili ima dobru cijenu i izgled, ali je unutrasnjost i izvedba koma, ili je po svemu kako valja, ali bih ga morala prekriti necime, da ga ne vidim ni ja ni drugi.

Nadjoh par favorita s PSU i bez (mambo, opera, shinobi), ali su ih ljudi ovdje oprali upravo zbog lima i slicno.
    Razmisljala sam da li ipak uzeti neko kuciste s PSUom, pa ga maknuti i staviti taj Fortron? Mislim, pa nije PSU lijevan na kuciste... i oni su ga morali nekako staviti...
    Nadalje,
    - kod ovih do 350 kn ili lici na nesto, cijena OK, ali ljudi se zale na polozaj ventilatora, protocnost, ostre rubove, klimavu konstrukciju, itd. (Frontier, TT), ili je iznutra OK, a izvana bolje da ga sakrijem ili pokrijem necime (Aplus, Sharkoon, Chieftec).
    - kucista koja imaju i "brains" i "looks"... imaju i cijenu (Antec p182, npr.), a i s njima ljudi jos jace idu u neka modanja iznutra i izvana...
    A meni ne treba nuzno neki dizajn tipa formula 1 - em što ne tražim šarenilo, em volim zaobljene kuteve, a bila bih i sasvim zadovoljna i nekim jednobojnim i ravnim sa svih strana (uz min. 2 USB konektora i A/V sprijeda), s vratima ili bez, ali prihvatljivo organiziranim, tihim, protocnim i dostupnim iznutra, a izvana "rupicastim" na pravim mjestima. Ako bas moram, obzirom na zadani proracun i svoje želje, uzet cu taj Aplus ili slicno (navodno ima sve sto trazim, osim izgleda), ali voljela bih cuti jos koju opciju, i po mogucnosti naci neku sretniju opciju.

(Ako vidim da bi ovo povuklo raspravu samo za kuciste/VGA/MBO, postavit cu pitanje u odgovarajuci podforum.)

Pa sad... pucajte - ako ima tko sto dodati...

Zadnje izmijenjeno od: Origjigji. 26.09.2007. u 20:24. Razlog: Ispravak netocnog navoda, lol
    Oglas

Oglas
    Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
    Vi ne možete otvarati nove teme
    Vi ne možete pisati odgovore
    Vi ne možete uploadati priloge
    Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
    Smajlići su Uključeno