|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Škrta posla....molim pomoc za konf. :)
Daklem kupujem svoj prvi komp (od vlastitog novca ![]() Budžet max 6500kn niti jedna lipe više jer jednostavno nemam (cigani u studentskom ne isplacuju vise samo manje ![]() Treba mi TIHA konfa, ne ono frikovski tiha ali kada sam sam u sobi u 3 ujutro a starci na 5 metara imaju sobu ne zelim kako iz napajanja puse ventilator (a valjda ste dobili sliku kaj ocu rec,i ne nemam za vodeno i ta sranja) Netreba mi monitori,mis,tipkovnica,zvucnici. Proc bi bio obavezno q6600 zato jer jos jednom ponavljam da sam gori od hercegovaca i zagoraca zajedno i tako sam JA odlucio (ozbiljno bez uvrede ikome ![]() ![]() Cooler za proc ista stvar ocu da bude super tih i da pristojno hladi case obavezno thermaltake soprano vb1000bws jer mi se taj svidja makar znam da je antec p-nekoji super tih i da bi mi bolje doso ali samo ako netko ima ovog soprana i veli da stvara buku onda moze antec ali velim soprano mi se svidja i njega bih htio samo neznam koliko je bucan (na netu svi razlicito tumace buku,znam s***ano pitanje) i naravno dvd toster bilo koji meni pase vase dobre zelje dobro dosle (trenutacno imam NEC i ok je). Po racunalo se ide oko 15.10.cim lovica sjedne na racun jer sam jos jednom ponavljam djubre od covjeka i nedami se cekat crysis nego ocu imat pilu prije nego kaj on izade a da ga mogu igrat u lijepoj grafici :bang bang: ako netko moze pomoc bio bih zahvalan ako prelazi budzet a onda cu se valjda morat strpit jos malo dok ne padnu cijene grafulja i proca.... ali velim fakat sam nestrpljiv. I jos nesto imam ovaj maxadsl lan modem na starom kompu a cilj mi je uzet bezicni router ili kaj vec i dvije mrezne bezicen za u buducnosti blizoj dva kompa pa me zanima koja mi oprema treba i koju konkretno preporucate i prvenstveno najjeftiniju da stane u ovaj budzet po mogucnosti..... inace ako mi jos mozete reci da li ce to radit kak spada ako je jedan komp blizu routera (ili kak se vec glavna zove) a drugi na katu nize u kuci... PUNO HVALA SVIM JADNIM DUSAMA KOJIMA SE DADE ODGOVORIT OVOM JADNOM COVJEKU KOJI JE JEDVA DOCEKAO SVOJ PRVI (I OTPLACENI) KOMP. ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 25.09.2007. u 23:56. Razlog: Dovedeno u donekle pregledno stanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
sve iz adm-a CPU: Intel Core 2 Duo E4400, 827 kn MBO: Gigabyte P35-DS3, 810 kn RAM: 2*1024Mb ( 1Gb ) PC5300 Kingmax MARS , CL5, 499 kn VGA: ASUS EN8800GTS, 320 gb, 2000 kn HDD: SAMSUNG SpinPoint T166 320GB, 549 kn PSU: CORSAIR 520W, HX, 719 kn OPTIKA: Pioneer DVR-112DBK, 233 kn CASE: THERMALTAKE Soprano VB1000BWS, 555 kn HLADILO: Thermaltake BigTyp VX, 304 kn UKUPNO: 6.502,06Kn za Q6600 jednostavno nema mjesta, a i E4400 je dovoljan za sve današnje aplikacije a i kloka se odlično. samsung umjesto seagatea jer je samsung tiši i hladniji i thermaltakeovo ti kućište nebi preporučio jer su nekvalitetna i za te pare imas odlična chifteca kupit i anteca što se tiče 8800 gts sa 320 ili 640 mb pogledaj ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthrea...399#post823399 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 25.09.2007. u 23:57. Razlog: Nepotreban citat cijelog posta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
čovjek je rekao da želi Q6600 a pošto ga nema onda neka rađe uzme nešto malo slabije od Q6600, a ne odmah ići na 4400 jer se dobra kloka ![]() pa nežele svi radit OC |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ekipa zahvaljujem na odgovorima i savjetima,no imam malo zamjerki za ispravke: Asus ne bih htio imat kao graficku,naci cu drugu sad sam zakljucio (kako sam pametan ![]() E4400 ne bih jer je slab u odnosu na q6600 a klokao bih ja odmah al sam smrad dat svoje pare i onda se za***avat s garancijom tj.negarancijom kada ga krenem novog klokat (mislim da ste shvatili) i zaboravio sam napomenut da bih htio da memorija bude dual chanel a neznam jel ova jest i dal ova ploca podrzava i najvaznija stavka u svemu ovome je dobar odabir super tihog napajanja i ventilatora a sad me zanima da li je i kuciste tiho ili moram uzet antec-a ja bih soprana vec sam rekao ali me zanima da li je on tih i da li ce radit u toj tisini s tim napajenjem i ventilatorom u takvom tihom nacinu,kvaliteta me ne zanima vec izgled,ZNACI tisina me case -a zanima....Unaprijed se nadam vasim odgovorima.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
klokanjem ne gubis garanciju, ako se bas nesto i desi (a nece jer nisam jos nikad cuo da je nekome izgorio komp od clockanja) na maticnoj imas jumper, kojim kratko spojis dva pina i vratis sve na default postavke tako da nitko nece znat da si klokao ![]() drugi je problem ako to nisi nikad radio, a neda ti se za***avati, jer sta god pricali tu ima posla, pogotovo ako radis to prvi put, a nemas nikoga da ti pokaze sta i kako dalje, svaka ploca koju kupujes u ducanu podrzava dual chanell sto se tice graficke uzmi onu koja daje najvecu garanciju, na zalost na adm-ovom situ nema podataka o garancijama grafickih (ili ja ne vidim) pa ti ne preostaje nego nazvat i pitat, ne znam kakvih si imao problema sa asusom ali mislim da ti to tu ne bi trebalo igrat neku ulogu, opet s druge strane tvoja je lova pa kako hoces sto se tice napajanja i kucista u to ne zelim ulazit, u zadnje vrijeme se na forumu spominje neko corsair napajanje kao jako kvalitetno i tiho pa je to valjda ovo (pogledaj jos po forumu), kuciste je tvoj izbor, uzmi ono koje ti se vise svidja, ali ih prvo odi pogledat u zivo da se ne bi iznenadio ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne bude dosta. Igranje DX10 Mesije na full s tom karticom možeš odma maknut liste želja. Jače kartice muku muče s tom igrom. Imaš po netu (a i tu po forumu) masu Crysis materijala, pa baci pogled. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
puno hvala svima na odgovorima,lijepo je vidjet da si netko da truda odgovorit.... sad imam vecinu informacija pa se nadam skorasnjem zavrsetku slaganja (tj.testiranja),jos samo da crysis ide na full ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|