Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.09.2007., 18:23   #1
ivan99cro
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Škrta posla....molim pomoc za konf. :)

Daklem kupujem svoj prvi komp (od vlastitog novca imam vec jedan 7 godina) i odlucio sam ga kupiti u ADM-u zato jer sam tvrdoglav i tamo ja hoću i niko mi nis ne more. Molim dobre duše koje ovdje vise svaki dan (a i ja zapravo visim u zadnjih 2mjeseca)da pomognu u slaganju (vise kombiniranju konfe)konfiguracije za mene koju sam predocio ovako:
Budžet max 6500kn niti jedna lipe više jer jednostavno nemam (cigani u studentskom ne isplacuju vise samo manje )

Treba mi TIHA konfa, ne ono frikovski tiha ali kada sam sam u sobi u 3 ujutro a starci na 5 metara imaju sobu ne zelim kako iz napajanja puse ventilator (a valjda ste dobili sliku kaj ocu rec,i ne nemam za vodeno i ta sranja)
Netreba mi monitori,mis,tipkovnica,zvucnici.

Proc bi bio obavezno q6600 zato jer jos jednom ponavljam da sam gori od hercegovaca i zagoraca zajedno i tako sam JA odlucio (ozbiljno bez uvrede ikome) Matična bilo koja pozeljna gigabyteova, memorija min.2 gb, hard seagate 320gb minimalno, grafulja samo 8800 640mb niti jedna druga ne dolazi u obzir (ponavljamo prijasnje tocke(kojih zapravo nema :confused) posto su sve iste bitno mi je da ima sto vise godina garancije, napajanje obavezno kvalitetno i dostatno i sto je moguce tise (znaci fakat me na ovim feniksovim linkworld kineskim ili tajvanskim nervira kakou pusu (a i pocnu zujat kasnije).

Cooler za proc ista stvar ocu da bude super tih i da pristojno hladi
case obavezno thermaltake soprano vb1000bws jer mi se taj svidja makar znam da je antec p-nekoji super tih i da bi mi bolje doso ali samo ako netko ima ovog soprana i veli da stvara buku onda moze antec ali velim soprano mi se svidja i njega bih htio samo neznam koliko je bucan (na netu svi razlicito tumace buku,znam s***ano pitanje)
i naravno dvd toster bilo koji meni pase vase dobre zelje dobro dosle (trenutacno imam NEC i ok je).

Po racunalo se ide oko 15.10.cim lovica sjedne na racun jer sam jos jednom ponavljam djubre od covjeka i nedami se cekat crysis nego ocu imat pilu prije nego kaj on izade a da ga mogu igrat u lijepoj grafici :bang bang:
ako netko moze pomoc bio bih zahvalan ako prelazi budzet a onda cu se valjda morat strpit jos malo dok ne padnu cijene grafulja i proca.... ali velim fakat sam nestrpljiv.

I jos nesto imam ovaj maxadsl lan modem na starom kompu a cilj mi je uzet bezicni router ili kaj vec i dvije mrezne bezicen za u buducnosti blizoj dva kompa pa me zanima koja mi oprema treba i koju konkretno preporucate i prvenstveno najjeftiniju da stane u ovaj budzet po mogucnosti.....
inace ako mi jos mozete reci da li ce to radit kak spada ako je jedan komp blizu routera (ili kak se vec glavna zove) a drugi na katu nize u kuci...

PUNO HVALA SVIM JADNIM DUSAMA KOJIMA SE DADE ODGOVORIT OVOM JADNOM COVJEKU KOJI JE JEDVA DOCEKAO SVOJ PRVI (I OTPLACENI) KOMP.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 25.09.2007. u 23:56. Razlog: Dovedeno u donekle pregledno stanje.
ivan99cro je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2007., 19:40   #2
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
sve iz adm-a

CPU: Intel Core 2 Duo E4400, 827 kn

MBO: Gigabyte P35-DS3, 810 kn

RAM: 2*1024Mb ( 1Gb ) PC5300 Kingmax MARS , CL5, 499 kn

VGA: ASUS EN8800GTS, 320 gb, 2000 kn

HDD: SAMSUNG SpinPoint T166 320GB, 549 kn

PSU: CORSAIR 520W, HX, 719 kn

OPTIKA: Pioneer DVR-112DBK, 233 kn

CASE: THERMALTAKE Soprano VB1000BWS, 555 kn

HLADILO: Thermaltake BigTyp VX, 304 kn

UKUPNO: 6.502,06Kn

za Q6600 jednostavno nema mjesta, a i E4400 je dovoljan za sve današnje aplikacije a i kloka se odlično.
samsung umjesto seagatea jer je samsung tiši i hladniji

i thermaltakeovo ti kućište nebi preporučio jer su nekvalitetna i za te pare imas odlična chifteca kupit i anteca

što se tiče 8800 gts sa 320 ili 640 mb pogledaj ovdje:

http://forum.pcekspert.com/showthrea...399#post823399
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.09.2007., 19:51   #3
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor ivan99cro Pregled postova
Daklem kupujem svoj prvi komp (od vlastitog novca imam vec jedan 7 godina) i odlucio sam ga kupiti u ADM-u zato jer sam tvrdoglav i tamo ja hoću i niko mi nis ne more.
Molim dobre duše koje ovdje vise svaki dan (a i ja zapravo visim u zadnjih 2mjeseca)da pomognu u slaganju...
Pa tebi ne treba pomoć. Sve si sam složio.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 25.09.2007. u 23:57. Razlog: Nepotreban citat cijelog posta.
Kristijan_7 je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2007., 20:12   #4
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova

za Q6600 jednostavno nema mjesta, a i E4400 je dovoljan za sve današnje aplikacije a i kloka se odlično.
samsung umjesto seagatea jer je samsung tiši i hladniji

čovjek je rekao da želi Q6600 a pošto ga nema onda neka rađe uzme nešto malo slabije od Q6600, a ne odmah ići na 4400 jer se dobra kloka

pa nežele svi radit OC
marq20 je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2007., 20:31   #5
ivan99cro
Registered User
Moj komp

Ekipa zahvaljujem na odgovorima i savjetima,no imam malo zamjerki za ispravke:
Asus ne bih htio imat kao graficku,naci cu drugu sad sam zakljucio (kako sam pametan)da mi netreba 640mb na njoj,nego 320 dosta (valjda bude za crysis na full)
E4400 ne bih jer je slab u odnosu na q6600 a klokao bih ja odmah al sam smrad dat svoje pare i onda se za***avat s garancijom tj.negarancijom kada ga krenem novog klokat (mislim da ste shvatili)
i zaboravio sam napomenut da bih htio da memorija bude dual chanel a neznam jel ova jest i dal ova ploca podrzava
i najvaznija stavka u svemu ovome je dobar odabir super tihog napajanja i ventilatora a sad me zanima da li je i kuciste tiho ili moram uzet antec-a ja bih soprana vec sam rekao ali me zanima da li je on tih i da li ce radit u toj tisini s tim napajenjem i ventilatorom u takvom tihom nacinu,kvaliteta me ne zanima vec izgled,ZNACI tisina me case -a zanima....Unaprijed se nadam vasim odgovorima....
Staro 25.09.2007., 21:14   #6
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
klokanjem ne gubis garanciju, ako se bas nesto i desi (a nece jer nisam jos nikad cuo da je nekome izgorio komp od clockanja) na maticnoj imas jumper, kojim kratko spojis dva pina i vratis sve na default postavke tako da nitko nece znat da si klokao
drugi je problem ako to nisi nikad radio, a neda ti se za***avati, jer sta god pricali tu ima posla, pogotovo ako radis to prvi put, a nemas nikoga da ti pokaze sta i kako

dalje, svaka ploca koju kupujes u ducanu podrzava dual chanell

sto se tice graficke uzmi onu koja daje najvecu garanciju, na zalost na adm-ovom situ nema podataka o garancijama grafickih (ili ja ne vidim) pa ti ne preostaje nego nazvat i pitat, ne znam kakvih si imao problema sa asusom ali mislim da ti to tu ne bi trebalo igrat neku ulogu, opet s druge strane tvoja je lova pa kako hoces

sto se tice napajanja i kucista u to ne zelim ulazit, u zadnje vrijeme se na forumu spominje neko corsair napajanje kao jako kvalitetno i tiho pa je to valjda ovo (pogledaj jos po forumu), kuciste je tvoj izbor, uzmi ono koje ti se vise svidja, ali ih prvo odi pogledat u zivo da se ne bi iznenadio iznad 300-400kn bi sva trebala biti dosta kvalitetna, osim chiefteca koji ima 15kg prazan pa bi ti to valjda trebalo dosta reci o njegovoj kvaliteti
hash je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2007., 00:02   #7
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
320 dosta (valjda bude za crysis na full)
Ne bude dosta. Igranje DX10 Mesije na full s tom karticom možeš odma maknut liste želja. Jače kartice muku muče s tom igrom. Imaš po netu (a i tu po forumu) masu Crysis materijala, pa baci pogled.

Citiraj:
i najvaznija stavka u svemu ovome je dobar odabir super tihog napajanja i ventilatora a sad me zanima da li je i kuciste tiho ili moram uzet antec-a ja bih soprana vec sam rekao ali me zanima da li je on tih i da li ce radit u toj tisini s tim napajenjem i ventilatorom u takvom tihom nacinu,kvaliteta me ne zanima vec izgled,ZNACI tisina me case -a zanima.
Slična dilema je bila prije koja dan, pa ako kaj korisnoga izvučeš niko sretniji od tebe.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2007., 16:16   #8
ivan99cro
Registered User
Moj komp

puno hvala svima na odgovorima,lijepo je vidjet da si netko da truda odgovorit....
sad imam vecinu informacija pa se nadam skorasnjem zavrsetku slaganja (tj.testiranja),jos samo da crysis ide na full
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno