|
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
rastegni se do Corsair VX450W ako možeš
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Silent killer
Datum registracije: May 2006
|
Ja sam nedavno uzeo Fortrona 400W u Vemulju i fakat sam prezadovoljan. Stavio sam ga u server koji mi radi preko noći pa mi je potrebno da je tih. Probao sam ga upaliti van kućišta da ga čujem i čuje se tek kad staviš uho na njega. http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...te=0&Sifra=752 EDIT: Čini se da gornji link ne radi...ovo ti je naziv 752 Power Supply FORTRON 400W, HQ, PFC, 2 x 12V, 12cm fan
![]() |
#5 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
Silent killer
Datum registracije: May 2006
|
Istina. Nisam pogledao model...ovo koje sam bio uzeo je PNF, ATX-400PNF mu je oznaka a na slici su isti. Što da kažem, meni je fakat tih (za razliku od moja ostala 3 koja imam, ThermalTake PurePower 600W, Chieftec 400W i Codegen 350).
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Fortron 400W PNF imaju u ADM-u, a u vemulju je PNF samo 350W. Za njega mogu reći da je tih, a dosta jeftin.
![]() |
#10 |
Moderator
|
od svega predloženog ti uzmeš dreq od napajanja ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ajme pa kud bas to.. imao sam blue storm od 550W i mijenjao ga ubrzo.. em je preglasno em mi se bas i nije pokazalo stabilno.. komp se rusio, resetirao... i uzeo chiefteca 400w, stavio silent bladea unutar i evo super radi...
![]() |
#14 | |
Moderator
|
Citiraj:
očito nikad nisi vidio CM extreme power 430W jer da jesi znao bi da imaju 120mm vent. I ne nisu glasna, naprotiv, dovoljno su tiha za 90% usera (onih 10% su FKT-ovci)
![]() |
![]() |
#16 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
I da bilo je orginal od coolermastera, bacio sam oko na njega. ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
CM eXtreme Power serija za EU tržište (mada ne vidim 430W među njima, no svaki koji sam vidio je bio sa 120mm ventom) http://www.coolermaster.com/products...&cateid=000030 ovo su sva napajanja iz eX serije http://www.coolermaster.com/products...&cateid=000030
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
samo bi htio napisati onima koji izbrijavaju da se napajanje cuje tek kad stavis uho na njega (naime to vidim cesto napisano) da ili imaju probleme sa usima ili im ostatak ventilatora/hdd-ova radi na full glasno pa zato ne cuju napajanje... velika je razlika izmedu tiho i necujno... po meni necujna napajanja su ili pasivna ili "fan swapana"; u sto sam se uvijerio kad sam zamjenio 2000rpm vent. za onaj od 1300 (za one koji neznaju, napajanja imaju regulaciju temperature/load-a pa time odreduju brzinu vrtnje ventilatora... tako da ovaj enermaxov defaulti se vrtio na oko 900rpm-a u idle-u dok je ovaj sto sam ja stavio ispod 500rpm-a u idle-u... a napajanje je jednako kao prije... hladno... no ja nemam prezahtjevnu konfu), jer svaki 12cm vent iznad 700rpm-a je cujan sa 1m udaljenosti! nisam se susreo sa VX-om, no raspitivao sam se prije po forumima ukljucujuci i corsairov i dosao sam do informacije da vent radi na nekih 800rpm-a sto u biti i je nekih 21db kako pise u specifikacijama |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Sta vi predlazete da ostavim chifteka sad...pa da kasnije uzmem nesto drugo... BTW..nisam ga jos ni spojio jel cekam kuciste sad cu ga stavi pa da vidim kako radi..jel mi se nije dalo stavljat ustaro kuciste napajanje pa ga opet vadit za 2 dana kad mogu sve odjednom...sad ste me malo prepali...al dobro da ste mi rekli na vrjeme...ide na TEST 2 dana pa da vidim iz prve ruke |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
H2TB
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
da se razumijemo, ne dvojim u tvoje znanje, ali ipak očito nisi sveznajuć... ono što sam napisao sam napisao iz iskustva rada u informatičkoj firmi, jer mi je prošlo puno tih 430W coolermastera kroz ruke (npr. danas samo 5 komada), pa znam o čemu pišem... napajanje izgleda jeftino, ima 8 cm vent, napravljeno je od aluminija koji izgleda kao jeftini lim. ali ok, ja očito nikad nisam vidio to napajanje... svašta. ![]() btw, ako je temelj tvog posprdnog tona prema meni neki link, onda to još nešto više govori... lijepo je puno čitati, ali ponekad ne možeš sve znati samo googlanjem. evo pa gledaj: http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...500&kateg=0613 Zadnje izmijenjeno od: Cali. 21.09.2007. u 20:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Fortron je glanc novi...chiftek je star po godine... fortron je nesto tisi od chifteka... al me brine to sto govorite da je napajanje smece...tj da se reseta comp i takve stvari..kakav je po kvalitet losiji od chifteka ili? FORTRON ILI CHIFTEK pitanje je sad ??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
[quote=ZMAJ;820111]samo bi htio napisati onima koji izbrijavaju da se napajanje cuje tek kad stavis uho na njega (naime to vidim cesto napisano) da ili imaju probleme sa usima ili im ostatak ventilatora/hdd-ova radi na full glasno pa zato ne cuju napajanje... velika je razlika izmedu tiho i necujno... Recimo da se donekle slažem sa tobom... no opet, ima tu puno aspekata za raspravu. Gledajući gole spece, imaš jednu sliku a istina je sasvim drugačija. Naravno da ima različitih poimanja tihog... Nisu svi Radar pa da čuju travu kako raste, neki zalutaju u nepoznato pred monitorom i izgube osjećaj za sluh, njuh, disanje i biceps na desnoj ruci, neki žive u više a neki u manje glasnom stanu, kvartu, ledo škrinji itd. No poanta je, kako je već jednom bilo rečeno, da moraš dostić određen level (ne u igri), da bi ti zvuk compa počeo stvarati probleme i još jednu hardversku opsesiju za moddove ili trošenje love (tzv. ulaganje). Tako da kad pređeš sa Codegena, Smartboxa i slične bagre (a najčešće pogone konfu koju su roditelji platili u Vemilu na rate) na tzv. zvjer od napajanja (Lc power), just joking (recimo OCZ Powerstream 600W), shvatiš da su ti komponente zaaakon ![]() Tada krećeš u nabavku tišeg napajanja, promjeniš vent, obložiš case izolacijom, biraš komponente sa pasivnim hlađenjem, izgubiš svaki smisao za estetiku i pokoji prst, pokušaš osmislit učinkovito hlađenje pomoću tri komada paljene žice i lavorom vode sa četiri i pola kockice leda, završavaš, zašrafaš case (ili ga obljepiš izolirkom da reduciraš... nešto), pališ komp, monitor, uzimaš daljinac i... ...otfrljiš muziku. Uf, koja digresija ![]() Ja osobno nisam patio na zvukove do prije godinu dana, dvije. Prije tog me držao period rezanja case-ova, ubacivanja hrpe 80mm ventova, neonki. Što je bio glasniji komp, činio mi se jači. - Čuj kak huči, sigurno vuče kaj ferguson, ne? -, a sad patim od škljocaja gumba za paljenje. To je tako. Relativno. Sorry na spamu, rekao bih (još) nešto pametno no nemam što. Eh, da. Bolje da si uzeo 350W PNF, no razbijenom konju sa poklonjenim zubima se ne gleda u testise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
LOL trgam se, to nije slika od tog napajanja. Wolv je u pravu Coolermaster eXtreme Power 430W ima 12cm vent i nikako se nemože reć da je smeće s jeftinim limom. Ajme stručnjaka, probaj koristit Google, i orginalne proizvođačeve stranice nekada, a ne napadat čovjeka koji tu na forumu trenutno zna ponajviše o raznoraznim napajanjima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
H2TB
|
Citiraj:
wanna be pc eksperti, možda bi vas prosvijetlilo da upišete u google "coolermaster 430W" i potražite slike ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
H2TB
|
Citiraj:
još jednom da naglasim: nisam napao wolverinea, već je on mene napao, te je napisao da pišem gluposti, a činjenice koje sam napisao stoje. isto tako sam napisao da wolverine zna znanje, ali u ovom konkretnom primjeru nije u pravu jer postoje 2 verzije extreme power napajanja, od kojih je ona sa 8cm coolerom jako glasna. isto tako, ta verzija prevladava na hr tržištu u 2007. godini, a ne 1997, što bi tutix znao da ima pojma o ičemu, osim uvlačenju "facama" na ovom forumu. nije mi poanta prepucavanje, već pomoći ljudima, a to što neki grade svoj ego napadanjem drugih je njihov problem (tutix ring a bell?) eto, ako sam nešto krivo rekao, dokažite mi suprotno činjenicama, a ne vrijeđanjem i idiotskim izjavama. hvala. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ajmo momci malo ipak pristojnije razgovarati i imati poštovanje jedni prema drugima. Nemojte se međusobno vrijeđati ili "nisko udarati". Nije lijepo u svakom slučaju čitati ovakve postove, pogotovo kada čovjek treba odlučiti između 2 napajanja, a hića mu je. Što ste do sada napisali, neka ostane tako, ali molio bih da ubuduće birate riječi ![]() Nije prvi puta da se desi da napajanje ima različite ventilatore, sjetimo se samo Chiefteca koji je svakakvih bilo. Ajmo odsad u lijepom, forum friendly tonu nastaviti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
sorry ali takvoga nii na CM stranicama pod eXstreme Power nema....možda je to neka OEM verzija jer svi eXtreme Power koje sam vidio su bili sa 120mm ventom i to PCAP verzije tj drito ovi se nađu u Linksu/HG-u http://links.hr/index.php?naziv=Napa...kl=052.715.055 ovo što si ti naveo je PMSR verzija koju praktički nigdje nisam vidio da se prodaje niti da se navodi na CM stranicama kako globalnim tako niti za EU tržište. Sada odakle ih Feniks izvlači Boga pitaj, ali to nije napajanje o kojem mi ovdje govorimo. Ovdje se prvenstveno pod CM 430W misli na RS-430-PCAP http://links.hr/index.php?naziv=Napa...kl=052.715.055 Isprobaj jednog i drugog p akoji ti se više svidi njega ostavi
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Ovako šta od starih članova foruma nisam očekivao ![]() Čovjek je lijepo rekao da radi kao serviser i da postoji takvo napajanje,pa nije lud da ha izmisli valjda? A vi ste ga napali ko da je ne znam šta napravio,stvarno svašta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Tutix, pobrisao sam ti post. Rekoh, što je napisano, je napisano i tako ostaje. Slobodno riješavajte nesuglasice preko PM-a, a ne više tu na forumu. Topic neće biti lockan ako nastavite u normalnome tonu, jer ipak je topic koristan za ubuduće, da se nekome ne zalomi da dobije taj CM sa 80mm ventom. @ Cali Ako imaš sa čime, poslikaj naljepnicu od toga CM-a sa 80mm ventom, da vidimo snagu na pojedinim rail-ovima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|