|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Moja kanta :-)
Evo vam moj rad bile su već dvije slike dok je još bilo u fazi izrade. Utrošeno je 6 mj. rada i još ima dosta planova. Komentirajte i ako ima nekih pitanja pitajte. http://www.imagesforme.com/show.php/5204_1.JPG.html http://www.imagesforme.com/show.php/5203_P6020090.JPG.html http://www.imagesforme.com/show.php/5202_P6020089.JPG.html http://www.imagesforme.com/show.php/5201_P5310040.JPG.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
hustla
Datum registracije: Nov 2006
|
jako zanimljivo,ali mogo si malo unutrasnjost slikati,i napisati vise detalja znaci koji alat si koristio,kako si spajao pleksi,uocio sam na bocnoj stranici neku sliku,dal je to gravirano ili neka naljepnica itd...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Evo koristio sam plexy debljine 4mm rezao sam ubodnom pilom osim napajanja koje je rezano na laseru bočna stranica je isto tako gravirana na laseru ove zaobljene djelove sam savijao s vrućim zrakom. Stranice su spajane sa aluminijskim kockicama i vijcima. Blokovi za vodeno su izrađeni od bakra. evo još slika http://www.imagesforme.com/show.php/5388_P4230013.JPG.html http://www.imagesforme.com/show.php/5387_P3240008.JPG.html http://www.imagesforme.com/show.php/5390_IMG0648.JPG.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Jel to kompletno kućište napajanja zamijenjeno pleksijem? Neću tvrdit 100% al mislim da to nije zdravo. Inače, daj sredi te kablove, nađi neke bužire pa provuci kroz njih jerbo je ovo katastrofa, pogotovo zato jer je kućište komplet prozirno.
![]() |
#6 |
Premium
|
Znam za kablove nisam još i došo do njih ima još dosta posla. I da kučište napajanja je cjelo od plexya zašto misliš da to nije zdravo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Neću sad tvrdit decidirano, al mislim da metalno kućište ima svrhu.. Nešto stila elektromagnetska zaštita, štajaznam. Čitao nekad davno tu na forumu, ne sjećam se više. Možda neko drugi zna više.
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Khm a kako onda kompovi rade u drvenim caseoviima... ![]() Nema brige ako i ima neke interferencije u blizini koja može poremetiti rad sustava teško da će je zaustavit ikakav lim na caseu, btw ja sam vrtio komponente vani razbacane po stolu kad sam testirao stvari u više navrata doma, a moja kuća u zagorju je jedno 50ak m od veeeeelikog dalekovoda... ![]()
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ima jedna zeleno-žuta žica (uzemljenje) koja je bila zategnuta na lim al mislim da nema straha. Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 17.01.2008. u 01:29. Razlog: koristi EDIT tipku... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Znam ja dobro što je Faradeyev kavez ali on te štiti samo od električne struje i statičkih naboja... EM zračenje prolazi uredno kroz njega (ako ga ne zaustavi sama debljina materijala koji je tamo ako je puni naravno), a najbolji primjer za to ti je da ti u autu ili zgradi (željezna konstrukcija srmature i ostalo) rade mobiteli, TVi itd, istina može se malo poremetit signal ali on svakako prolazi, i to tim više što je energija veća i signal "koncentriraniji" tako da teoretski npr. mobitel bez problema može "ozračiti" sadržaj casea... Istina je da će to raditi "simptome" samo ako dođe do interferencije, a kako običen iste nema onda niko to niti ne gleda... ![]()
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 17.01.2008. u 17:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Nisam stručnjak za ovo,no mislim da ovisi o kakvoj izvedbi Faraday-a govorimo. Upravo se isti koristi i za izolaciju kojekakvih uređaja od utjecaja vanjskih EM polja(npr MR uređaji u bolnicama...).Inače takvi aparati ne bi mogli uopće raditi u realnim uvjetima bez kaveza. OT je. |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Ja nisam otvorio temu Faradeyev kavez nego moja kanta pa komentirajte moj rad a sad ja mislim da nije štetno za moj komp i za mene jer smo ja i on još uvjek živi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
moram priznat da je kuciste zanimljivo napravljeno definitivno pitanje jedno hoces radit neki kavez za hardove ili ce onaj jadnik i dalje lezat na podu? sve u svemu dobro si to rijesio... btw jel namjeravas neki ventilator postavit na bocnu stranicu i to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
HDD ima svoj nosać na kojem su i blokovi za hlađenje dođu ti sa svake strane. a što se tiče venta ne mislim ništa stavljati jer mi netreba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
5+ svaka cast
Gigabyte P35-DS3L,Intel Core 2 Duo E4500 @2.20GHz,CPU Cooler ARCTIC-COOLING Freezer 7 Pro,HDD HITACHI 320GB 16MB cache,2x 1 GB, KINGMAX 800 MHz,HIS ATI RADEON HD3850, 256MB DDR3, 256bit,Power Suply 430W, COOLERMASTER eXtreme power,120mm vent,Chieftec mediumtower LCX-01SL-SL-B,GENIUS SW-5.1 Home Theater,Logitech Elite Keyboard,Logitech MX518&G5 mouse,Steelseries qck+ mouse surface |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Odlično! Bez obzira na kablove kućište je mrak!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Silent member
Datum registracije: Jun 2007
|
nice job... samo moras srediti te kablove... btw kakvo je to napananje ?
![]() |
#21 |
Premium
|
MS 400W niš posebno |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Posto imas isto to kuciste, jesi stavljal dodatni cooler na bocnu stranicu? ...ja trazim taj 92mm sa plavim ledicama, al nigdje nema...u hgspotu imaju samo na papiru to, u praksi ne...samo obicne 92mm svi imaju.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
ma...jesam jedno vrjeme drzao 92mm, ali mi se komp onda jos vise grijao, pa sam ga maknuo i zamjenio sam sve ventove sto dođu sa kucistem jer su preglasni |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
Al dobro, imam tek 2 tjedna staro kuciste i sve u njemu...mozda s vremenom ovi postanu glasniji ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Da, pri tim okretajima je dosta tih... meni se vrti na oko 1100 okretaja u idle, malo se poveca u igrama, al onda ionak imam slusalice, pa mi je svejedno...pretpostavljam i da si ove ventove kucista mjenjal i zbog toga sto imaju molexe.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
dobro je ovo kučište |
![]() |
![]() |
|
|