|
![]() |
#1 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() Dvoumim se izmedu ova 2 kucista. Konkretno razlike izmedu njih osim u prednjoj maski. 4. i 5. pod kucista chieftec Htio bih ovako veliko jer bih volio sto bolji protok zraka. Ono stavio bih 120mm ventove na 5-7V. No onda malo procitah ovdje na PCE njegove mane pa sam se zamislio. CP Negativno: kavez za HDD ima problema s sata diskovima, konektori jako prijanjaju na bocnu stranicu, kvaliteta prednjih maskica, upitna montaža nestandardnih 5.25" uređaja - htio bih montirati zalmanov potenciomerat ZM-MFC1, jel se moze nekako iskombinirati? Ako postoji neko bolje kuciste slobodno preporucite, nemora biti chieftec. Chiftec sam odabrao jer mi je ostavio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja ima navedeneo kuciste, i nisam uocio niti jedan od navedenih problema. U 5'25 slotu imam montiran vanjski rack od X-Fi zvucne i nije bilo nikakvih problema kod montaze. Sa montazom hardova isto nije bilo beda jer ionako sve nove maticne dolaze sa sata kablovima koji imaju prikljucke pod 90 stupnjeva, a i osim toga ja sam naprimjer da ful sakrijem kablove okrenuo hardove za 180 stupnjeva tako da mi prikljuci gledaju na drugu stranu. Ja sam zadovoljan sa kucistem, a kupio sam ga zato jer mi je ponestalo mjesta u starom dragon-u a i da si poboljsam hladjenje. Od ventova ti trebaju samo otraga ova 2x120mm, bocni ti stvarno ne trebaju. Ja sam ventove spojio na maticnu i maticna mi regulira vrtnju, i zaista su tihi. glacial se vrti na nekih 800-850 kretaja i on mi stoji iznad napajanja, a enermax se vrti na nekih 1150 okretaja i stoji iza proca. Hladjenje je odlicno. Jedino bi ti preporucio da si izmjeris tamo di ga mislis drzat jer je dosta veliko. 540 x 205 x 652mm. Pa ako si malo kratak sa prostorom uzmi LBX ili LCX, ja sam frendu slozio novi komp u LBX prije 4-5 dana.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Taj tvoj vanjski rack izgleda ovako nekako? moj potenciometar izgleda ovak Dakle puno je kraci pa neznam dali ce se moci namontirati, i jos naravno neznam dali cu ga trebati malo nabiti u kuciste, jer ce mu mozda vrata smetati. Sto se hddova tice sta ti nesmetaju ti kablovi ventilatoru koji puse po njima? Ako ga imas naravno. I koje su ti temp Hddova? Ventovi 120mm ti pusu obrnuto? ono uvaci zrak sa kraja kucista, baca na proc i onaj iznad napajanja izbacuje iz kucista? Kolika ti je temp CPUa? A drzat ga mislim na stolu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
yep tako izgleda rack, samo nije fatality nego obican platinum. Nemam ventove da mi pusu po hardovima jer nema potreba. Samo imam 2x120 da mi izvlace zrak van. I napred imam filter koji operem jednom mjesecno kad se napuni prasine. A ove bocne rupe kod hardova sam zatvorio. Ostavio sam otvorene samo one iznad proca i grafike. Temp su. idle proc je idle 38-40 stupnjeva maticna je oko 35 stupnjeva. Kad ga opteretim mislim da je oko 55, ali nisam siguran. Budem provjerio kad dojdem doma. A frendu sam slozio novu konfu u Chieftec LBX. Asus P5kC Q6600 Frezzer 7 pro Chieftec lbx Chieftec 550W Zalman 120mm i njemu je u idle proc na 28, a maticna na 34-35. DIgao sam mu samo sistem pa neznam kolika mu je temp pod opterecenjem. Ja ga isto imam na stolu, em vuce manje prasine nego na podu, em mi je nekako lakse fino slozit kablove otraga i povezat ih sa plastikom da mi manje skupljaju prasinu. Sad sam pogledao tog zalmana i on ide unutra bez beda. Ili mu stavis dva srafa i samo ga gurnes u vodilicu ili ga gurnes unutra i izvana sa srafom sa sirokom glavom stisnes.
![]() |
#5 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
@RAF ja ti imam ovaj ba-02 (cetvrti) i kučište je zakon, prostrano je, hladno, i jako ogromno ![]() što se tiče sata kablova najbolje je da si fino nabaviš kablove pod kutem 90 stupnjeva i onda nemas nikakvih problema. stvarno bi ga preporučio svakom ko hoće veliko kučište. btw, imam unutra 2x120mm zalmana koji pušu van, i 1x92 mm zalmana koji puše po hardovima, tako da temp hardovima neide preko 35-38C po najvećim vrućinama u sobi (čitaj ljeto ![]() stane ti negdje od 8-13 diskova, čak bi se dalo umjesto jednog 120mm venta stavit i drugo napajanje eventualno. što se tiče kučišta moji dojmovi su sve pohvale |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|