|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Chieftec 550W modding
Danas sam se odlučio pozabaviti za moddanjem chiefteca, tj. samo promjenom venta u njemu(mislio sam da je preglasan, ali sam uspostavio da se radi o cooleru na grafičkoj kartici). pa krenimo redom napajanje je ovo: Chieftec 550W GPS-550AB-A i ima yate loon vent (koji izgleda baš i nije tako tih jer je xilence red wing ipak tiši) Napajanje ima tri 12V raila i na svakom je moguće maksimalno davati 18A, tj. maksimalna snaga na 12V railu je 360W, dok je na 5V vodu 180W (slika je malo mutna) ![]() u idleu napajanje na 12V daje 12.05V, a na 5V daje 4.98V (mjereno mulitmetrom, to je sa YL ventom) u loadu(pokrenuo sam OCCT i benchmark u ATT) 12V=11.97V, 5V=4.97V krećem u akciju ![]() rastavio sam napajanje, izvadio YL vent koji spojen na 2 pinski konektor i namontirao Xilence-a od 12V koji je što se mene tiče tih i na tih 12V pa ga nije potrebno stavljati na 7V ili 5V izgled napajanje iznutra: ![]() Napajanje je dosta teško što je pohvalno. Gotovi chieftec: ![]() Vent sam spojio na molex, a jedan dio žice koja je malo pritisnuta od kučišta napajanja sam dodatno izolirao kako ne bi kansije bilo problema i evo cijelo napajanje: ![]() mjerenja nakon promjene venta: idle 12.05V, 4.97V load (koji je ovoga puta uključivao 3d mark 06') 12V=11.94V, 5V=4.97 Nadam se da sam ovim malim osvrtom na mijenjanje venta barem neke ohrabrio da svoja glasna, a dobra napajanja malo moddaju. Cijeli postupak netraje više od 30min |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Još da ga obojaš u crno i izgledat će kao Xilence Red Wing napajanje ![]() Grije li se napajanje značajnije nego prije? BTW nekako mi relativno pusto izgleda iznutra...Očekivao sam da će biti malo više nakrcano ![]() Il' se meni samo čini, ili je moj Enermax gušće naseljen: ![]() BTW moje napajanje je 180W slabije od tvojeg.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Hmmm ne znam, jednostavno, očekivao sam više toga u 550W napajanju ![]() Veće heatsinkove, više kondenzatora, itd. ![]() ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
nebi rekao da se napajanje više grije, čak mi se čini da ovaj xilence jače puše od YL-a, a i ovo napajanje je dosta jako po specifikacijama tako da teško da ga moj komp može razgaziti kako treba (možda kad unutra stavim HD 2900XT ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() http://www.silentpcreview.com/article753-page3.html |
|
![]() |
![]() |