|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Internet alternativa!??
Hej ljudi, trebao bih pomoć!! Postajem već očajan jer su mi internet računi drastično veliki (po mojem viđenju) jer nerjetko prelaze i 400 kuna. Naime, koristim ISDN jer mi je to zadnji dostupni krik žičanog interneta, značo od adsl-a ni naznaka nema! Pošto mi internet treba za surfanje, i pošto puno vremena provodim na internetu, trebao bih pomoć oko izbora neke jeftinije alternative...? Molio bih bilo koga tko je malo upućem u nekakvu alternativu da ni predloži nešto i ako je u mogućnosti kaže koje su prednosti i nedostaci toga, jer se nadam da ipak postoji neka alternativa...pošto puno vremena provodim na internetu ovaj tip obračuna po vremenu provedenom na internetu je meni skup |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Ako si đak/student i imaš pristup netu preko CARNet-a, onda si pogledaj ovu opciju prek VIP-a: http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8723484&idnews=327833 Ili ovo bi te moglo zanimati (Vodafone Homebox): http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=26659048&idnews=363141 Zapravo, kolko sam shvatio, ti nemaš mogućnosti za ADSL preko fixne mreže, pa ti stoga ne preostaje ništa drugo nego od ovih solucija "zrakom". Ne znam točno pojedinosti o tim tehnologijama jer mi ne trebaju pa se nit ne bavim njima, al ti nemaš izbora pa ih malo prouči. Jedino još WiMax postoji, al nemam pojma di je to dostupno.... Btw, provjeri si još i dostupnost kabelskih operatera.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Pitanje ako si iz bjelovara kako nemas DSL mogucnost??! dobro ako si iz sela jasno mi je onda ti on napisao dobro imas mogucnost vip-a ali to je brzo sve to stoji ali ne sluzi za skidanje stvari sa neta jer trosi previse love 1 gb nakon onog pocetnog ti je oko 220kn tako da znas prije nego sto to uzmes... raspitaj se u t-scum i budi uporan mozda dobijes net ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
što se tiče WiMAX-a, za područje Bjelovarsko-Bilogorske županije koncesiju su dobili T-Com, WiMAX Telecom, OiV, te Optima - no koliko vidim nitko od njih jos ne nudi uslugu na tom području pa ti jedino preostaje da se raspitaš kada bi mogli poceti raditi...
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Pa da, dobro si zaključio, nisam baš iz grada, ali nekoliko kilometara od grada i pošto sam stvarno bio uporan oko dovođenja ADSL-a i to ne samo ja jer nas ima mnogo koji su zainteresirani, saznao sam (jedva) da moje mjesto nije niti u godišnjem planu za uređenje centrale i omogučivanje ADSL pristupa internetu. Mislim to je stvarno očajna situacija dok ti moraš moliti da ti se omogući pristup inetrnetu, koji ionako PLAČAŠ... Artistar - hvala na prijedlozima, razmotrit ću to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
user na kvadrat
Datum registracije: Feb 2007
|
pocni radit jednu veeeeeliku wireless antenu XD
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
za vas tamo najbolja situacija da netko digne 5mbita flat tko ima mogucnost dsl-a od prijatelja i svi se kacite na njega. Oprema vam i nije toliko skupa. Da uzimas novo proci ces ispod 1000kn. sa antenom i routerom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Znam za tu tj takvu alternativu, no najbliži dsl mi je bjelovar, što i nije neizvedivo jer frendovi su digli WiFi (Bjelovar WiFi udruga), no kako je, tj je li izvadivo da mi složimo kod sebe access point koji će biti povezan s gradom i koji će nam pustiti recimo 10-ak mbit ali samo na taj naš dio, jer ovima u gradu ne treba? I ono najvažnije, udaljenost je 10-ak kilometara, optička vidljivost je moguća, i koliko bi nas u grubo koštao takav poduhvat? Zadnje izmijenjeno od: Dngy. 01.10.2007. u 23:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
user na kvadrat
Datum registracije: Feb 2007
|
hmm malo po malo, ipak preskupo...recimo iznad par tisuca kn
![]() |
#10 |
Premium
|
hm, pa ok, logično je da se treba složiti neki komp za access point...ali koliko bi koštala antena i ne znam što bi još trebalo, jer ne znam kakva oprema bi išla...nije problem u startu izdvojiti do 2500k kuna, ipak to ne bi sam radio jer se u tom slučaju ne isplati... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Ma pazi, najmanji se problem dogovoriti s ekipom iz udruge jer smo frendovi, fora je u tome što mi trebamo kupiti opremu za mrežu koju ćemo spojiti s WIFI bjelovar...zanima me za sada samo financijska strana i prijedlozi oko iste, jer sve ovo tehnički će dečki obaviti iz udruge. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako dečki mogu složiti sat kantenu troškovi su dosta mali: 2 x sat. tanjur 2 x feed, kojeg mogu napraviti i sami ako imaju znanja, jedino moraju kupiti konektore 2 x nosač sat. tanjura 2 x komp (ako je na G standardu, onda će ti nekakvih 400 mhz biti sasvim dosta) 2 x pigtail 2 x wireless mrežna kartica Ovisno o tome gdje ćeš držati komp (ako nije u potrkovlju) onda ti trebaju i još 2 kutije u koje ćeš složiti računala. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|