|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Net over Wifi pitanje...
evo ovako... imamo mrezu wireless nas 5-6... svako ima buffalo/linksys DD-WRT router.... i sad... ja na svom kompu imam dsl spojen lanom gigaset se555 i jos jedan lan na kojem mi je buffalo router koji je spojen na wireless glavnu tocku... i to sve sljaka i wireless i lan... i sad ja zelim tu svoju internet konekciju dijelit s ostalima... probavao sam internet connection shareing i napravim da "kao" radi... mislim da moom kompu ip 192.168.0.1 i kaze da drugi stave AUTO ili isto taj tip 0.xx i moj komp 192.168.0.1 za gateway/dns... to sve sam napravio ali... glavni router koji je u nasem slucaju 192.168.0.10 nemoze na net tj njemu stavim gateway i dns isto kao i svima jel tak??? mislim na moj komp 192.168.0.1... mreza radi ali net nece... tj... na routeru koji je kod mene spojen lanom na komp njemu radi ping gooogle.com.... ali na glavnom routeru na koji je ovaj moj spojen nece... neznam kako da namjestim te gatewaye na routerima??? ili neke te staticke route ili sta ja znam?? ? ![]() i onda ja probam napraviti bridge i stavim svoj dsl u isti subnet i nastimam ipiove i lan radi svi mogu doci do mog gigaseta njegovog onog login web sranja... ali oni nemogu na net nikako ?????????? molio bi nekoga ako mi moze reci kako da to rijesim... hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
evo Wingate rjesio moj problem... ali ipak bi volio da to nekak "hardwerski" rjesim... edit: wingate radi i otvara mi stranice ali mi se onda kolju kompovi... neradi BORG chat... itd... Zadnje izmijenjeno od: slis. 15.09.2007. u 13:19. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
na DNS adrese ne stavljas svoj komp, nego adrese od DNS servera od svog operatera ili OpenDNS adrese...
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Koja je adresa za Gateway postavljena u Linksys AP - u i Buffalo Client Bridge? U samom SE555 upisani DNS - ovi (isprobaj nove na .204 i .205) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
u pravilu bi svugdje gateway trebo stavit na 192.168.0.11 osim na gigasetu, a DNS-ove, kako je Nikky preporucio, ove nove od T-Coma svugdje ubacit EDIT: a sad sam skuzio da ti je SE555 odvojen... ovo gore nije tocno onda... neznam, ja to tak nebi slozio
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
upisan je na svima gateway 192.168.0.11 a gigaseta ja mogu ubost direkt u buffala... nije problem... ali opet net nece na glavnom apu... jel ima ko kakvu ideju??? kako to rjesit??? nemam mogucnost spojit gigaset na glavni ap samo na moj komp ili moj router buffalo... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|