|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Instalacija WM 5 i WM 6
KUHINJA WM6 Tutorijal je namijenjen uređajima koji podržavaju WM platforme i nije za amatere jer lako možete potpuno onesposobiti uređaj: Skinuli smo WM6 platformu ![]() sa jezikom po želji (univerzalni unlocked je WWE) te željeni uređaj..i idemo reinstalirati sustav...Potrebno je naglasiti da će vam se svi podaci izgubiti zato je poželjno napraviti backup i treba pripaziti za koji uređaj se skida platforma (zbog drivera).Odabrali smo platformu,ušli smo u BootLoader mode i pojavljuje nam se klasičan ekran ![]() ![]() vrši se provjera da li je platforma kompatibilna sa našim uređajem...postoji vjerojatnost da platforma neće biti kompatibilna (CountryCode_ERROR_ID)..no pokrenite fajl "NoError_ID_Upgrade i stvar će biti riješena). ![]() pojaviti će nam se informacije o trenutnoj platformi i platformi na koju radimo upgrade ![]() kliknimo na update ![]() nakon 20-ak minuta instalacija je završila i uređaj dižemo klasičnim hard resetom ![]() instalacija je gotova. NAPOMENA : NEMOJTE ni u kom slučaju isključivati USB kabel ili ActiveSync vezu! Ukoliko vam se prekine USB veza iz bilo kojeg razloga uređaj se smatra nebootabilnim (malfunction) i potrebno je poslati uređaj ovlaštenom servisu (cijena popravka uređaja ove vrste,ukoliko uspije, je oko 700 kuna za HTC uređaje..,ukoliko niti serviser ne uspije,kupite novi uređaj).Ukoliko propisno ne pratite poruke na displeju uređaja postoji mogučnost da "zaglavite" u bootloader modu ili jednostavno overloadate uređaj( klasičan " set 14 0 " sa Mittyem u pravilu rješava stvar, a ako ne riješi stvar ili neznate dalje onda ovlašteni serviser ;-) ) Također morate izvaditi SD karticu ( SIM može biti prisutan). DODATAK ZA ONE KOJI ZAGLAVE U BOOTLOADER MODU : 1. U Active Syncu isključite USB mode 2. Pokrenite Mitty 3. U port settings Mitty uključite USB mode 5. USB > 6. set 14 0 > USB>set 14 0 HTCST ÚÈHTCEUSB> utipkajte "task 28" USB>task 28 DOC_format_HW+ DOCInfoTableinitHW+ Binary0:dwSize=80000 BINFS0:dwSize=0 FAT0:dwSize=1000000 FAT1:dwSize=2BA0000 All:dwSize=3C20000 USB> utipkajte "task 0" USB>task 0 USB> save>close>exit 7...činiti će se da uređaj ne radi (umro) no ostavite neko vrijeme 8. Bootlader 1.01 SELECT se pojavljuje 9. Hard reset - 0 10. Ponovite flash ;-) DODATAK 2 UKOLIKO vam PC ne želi više prepoznati uređaj izvadite bateriju i ostavite je nekoliko minuta vani.Stavite bateriju i Windows CE USB će opet biti prepoznat. DODATAK 3 PAZITE KOJU platformu skidate...ima ih koje su pune raznih "dodataka" koji imaju jedini cilj onesposobiti vaš uređaj kako bi morali kupiti novi... autor tutorijala ne snosi nikakvu odgovornost prilikom uništenja uređaja ili neke greške kod implementacije instalacije...pa ko voli..nek izvoli... slijedeći put instaliramo LINUX XANADOX
Zadnje izmijenjeno od: tin.. 06.05.2007. u 03:03. Razlog: caps lock... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
a jel znas kak ide postupak za PPC koji je G4? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
NAPOMENA:slijedeće radnje su isključivo za napredne korisnike i tweakere. kao prvo,moram napomenuti da slijedećim postupkom gubite sve podatke na uređaju,jer se radi o radnji sličnoj formatiranju diska kod kompjutera(!!)...dakle,ako želite reformatirati DOC u svom HTC uređaju koji vam krepava ili je krepao,umjesto slanja uređaja u servis probajte ovaj postupak: 1. kao prvo na računalu isključite Activesync 2. UREĐAJ : maknite SIM i SD kartice iz uređaja te pritiskom na kombinaciju tipki(backlight+power+reset,tj. ili ovisno o vašem uređaju) stavite uređaj u tzv. bootloader mod pa ga onda spojite USB-om na PC 3. PC :Na kompjuteru ćemo pokrenuti mali programčić zvan mitty1.42.exe 4.zatim u mitty-u odaberite USB pod "Port" settings 5. pritisnite Enter 6. USB> (ovdje utipkajte naredbu točno ovako : task 28 55aa 7. sada pritisnite Enter te pričekajte par sekundi...pojaviti će se slijedeća poruka: ....Storage format start Write Nand Success dwBlockToWrite = 13 Storage start block: 462 Storage Total block: 474 Total Bad Block in CE: 0 NeedToEraseBlockStart: 475 Storage format succes.... zatvorite mitty 8. eto.Pošto je naš uređaj reformatiran,nemamo nijedan ROM u njegovom DOC-u ,pa sad možete staviti novi ROM po svojoj želji a ja vam preporučam neki od vanilija ROM-ova ili originalni WWE shiped rom. Zadnje izmijenjeno od: tin.. 27.02.2009. u 20:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
ne kuzim kakva je to kuhinja. nije li to obican upgrade na wm6? mene zanima kako modati rom od sasmung-a i710/i718 ,ubaciti mu razni software i vratiti rom u njega. Ili da li vec postoji nekakav modani rom pa da ustedim vrijeme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Odličan tutorijal, samo možda nabacit koji link odakle skinut WM6.... Koje su razlike instalacije na g4 i g3 mob.... I na kraju što me najviše zanima kako saznati dali je mob g3 ili g4 ( u mom slučaju MDA Vario ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Kupio sam samsung i780, ali mi je windows na svedskom jeziku! Jeli mi moze ko objasniti kako da promjenim windows na svome mobitelu? Cak ne znam ni koji mi je windows ali predpostavljam da je WM6! Jeli moze taj gore tutorijal mi pomoci? i odakle da skinem windows mobile na engleskom? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|