|
![]() |
#1 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() trebao bih OS koji je najmanje zahtjevan odnosno da se vrti na celeronu 900mhz, 128 rama i sl. bez problema ![]() ![]() btw. ofc. za rad se podrazumijeva surfanje webom, gledanje video snimaka sa jubitoa i sl., rad u (open)officu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Od Linuxa mozes probati DSL (damn small linux) ima svega 30-tak mb i sve potrebno za rad, a trosi izuzetno malo resursa (cca 30mb rama u idle-u) pa ako ti se svidi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Neki linux koji je na slabijem desktopu dakle ne zadnji build Gnomea ili KDEa uzimati u obzir molim... Možeš probati sa xubuntu ili sa nekom drugom distrom sa xfce gore - a ako si malo napradniji user možaš i sve sam optati i složiti, mada ti Celeron 900 nije problem niti za windowse XP ipak bi 128mb rama bilo malo tlaka s njima, al možeš probati win 2000 npr...
![]() |
#4 |
/
|
ma xp je ok gore (i pogasil sam sve nepotrebno) itd. ali se ipak nakon nekog vremena zaguši...kolko god ja to smanjil na najmanju moguću mjeru ![]() btw. @Crash009 - 30mega....svaka im cast ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
nemash se sto brinuti. mozda je taj pc slabashan pored c2d, ali nikako nije preslab za surfanje, office i slushanje muzike. pa gle sto je minimum za Damn Small Citiraj:
detaljnije o najcescim tipovima aplikacija http://www.ibm.com/developerworks/li...ux-memory.html kaz zavrshish s citanjem znat cesh sto tocno hocesh. samo OS je koristan ko puknut kondom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Kvragu pa surfao sam i slušao 'ziku još na Celeronu 300@450 ![]() Stavi XP i podesi ga u properites na "adjust for best performance" , samo uključi treću stavku od dna (use task...)
![]() |
#7 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
pa u čemu je problem, stavi onda gore win98? ili imaš po netu hrpu performance edition verzija "smanjenih" XP-a.. ja jednu takvu koristim upravo na celeronu 850, 128mb rama.. i windoze rade suepr, video i muzika radi super, surfanje također.. no problem predstavljaju novije apliklacije koje jedu nenormalno rama.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
/
|
@CatKiller to sam prvo napravil ![]() izgleda da je vise (odnosno najvise/sve) u aplikacijama koje se koriste... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
vozio sam ja jedno dve godine XP pro na Celeru 900 sa 256MB RAM-a na 20GB HDD-u ali iskreno mislim da bi neki linux tu najbolje pasao
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Oct 2004
|
******************************** Zadnje izmijenjeno od: tor. 21.09.2007. u 11:13. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Win2000 se da fino srediti da sauga <40mb u idle, watch my sig, onu 300mhz kantu, imam Win2k+Foobar+Office 97 (moze se puno stvari radit a nije neki Zdero). Probaj metnut neki stariji Mozillin browser, meni je najbolje pasal 0.7 (tad se jos niej ni firefox zvao a zaboravil sam naziv). Taj komp sam imao doma, sad je na viksi, jedino meni stekaju youtube filmici no to je zbog proca. Kaj se DSL-a tice, e to mozes ganjat na doslovce bilo cemu, ja sam ga isto imal na toj kanti no nikako nisam uspio natjerat net da proradi, zbog tih usteda je taj OS malo specifican pa treba znat. A ja nisam linuksas... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
|
|