Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.09.2007., 22:28   #1
Fatal
kenova?
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Smile Antena - savjet

Situacija je ovakva: trebala bi mi antena za starce. U kući u kojoj su oni postojeca antena lose hvata signal (kuca je u dolini a antena je najprimitivnija moguca) pa me zanima kakav tip antene bi mi mogli preporuciti?

Raspitao sam se malo te postoje eksterne antene sa pojacalom pa me zanima koliko su bolje, tj. dali bolje hvataju signal ?Takodjer, koji jos parametri su bitni u odabiru antene? Broj rebara i sl. ?

Satelitske mi nemojte preporucavat, samo me zanimaju "obicne".

Eto ovo je samo privremeno rjesenje dok se ne uspostavi MAX-tv no to ce jos puuno pricekat s obzirom da stari zeli imati sto je moguce manje posla sa T-sheetom...
Fatal je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2007., 22:43   #2
Vejita
Hurr durr
Moj komp

Vejita's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Definitivno stavi pojacalo (cca 150/200 kn naravno bolje (ja imam malo bolje ))ali to ti je samo za jednu antenu, znaci oni spliteri ti tu ne rade.A za max-tv koliko cujem a i vidim da je to šit.

' alt='' border=0>
Vejita je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.09.2007., 22:52   #3
Fatal
kenova?
Moj komp

@Vejita: hvala na savjetu, tako sam i mislio.
Mozda jos netko ima nesto za rec, predlozit?
Staro 15.09.2007., 23:09   #4
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
ja imam neki komplet rotamax (riblja kost, pojacalo, motor i daljinski)
slika 5, bash odlicna. stvar se proizvodi u hr.
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2007., 23:11   #5
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
u tvom slučaju mislim da je najbolje riješenje satelitska. Jednokratno platiš htv-u 150 kn(plus normalna mjesečna pretplata) i imaš zauvjek otključane sve hrt programe sa bezprijekornom kvalitetom slike.
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2007., 23:12   #6
Vejita
Hurr durr
Moj komp

Vejita's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
ja imam neki komplet rotamax (riblja kost, pojacalo, motor i daljinski)
slika 5, bash odlicna. stvar se proizvodi u hr.
Imam i ja nekaj slicno/isto (druga marka ) ali nije jos spojeno jer mi treba 1 colna cijev (navodno vodovodna koju neznam di da nađem )

Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
u tvom slučaju mislim da je najbolje riješenje satelitska. Jednokratno platiš htv-u 150 kn(plus normalna mjesečna pretplata) i imaš zauvjek otključane sve hrt programe sa bezprijekornom kvalitetom slike.
Ili kablovska ( ovisi di je/su mu starci )

' alt='' border=0>
Vejita je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2007., 23:18   #7
Fatal
kenova?
Moj komp

O kablovskoj nema ni govora, nema je u krugu od par stotina kilometara...

Sto se tice satelitske, mislite na onu "staru analognu" satelitsku antenu. Da li to uopce vise postoji?
Staro 15.09.2007., 23:25   #8
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
ma kakva analogna. digitalnu uzmeš sa risiverom, komplet možda za nekih 600kn i imaš sve kaj ti treba.
Zapravo neznam jel za htv treba risiver sa čitačem kartica, ako da onda će investicija bit malo skuplja. Raspitaj se malo, proguglaj po sat forumima i tak
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2007., 23:32   #9
Fatal
kenova?
Moj komp

i cekaj, pored toga moram dati hrt-u 150 kn za satelitsko koristenje njihovih programa? Naravno ukoliko ih zelim...Evo malo se udaljavam od teme ali mozes(te) li mi rec za taj nekakav osnovni paket digitalne koliko razlicitih programa imam na dispoziciji? One kartica i takve "sheme" me ne zanimaju.
Staro 16.09.2007., 00:03   #10
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
ma koji satelit, kak su ti vec rekli, uzmes obicnu Riblju kost i pojacalo, gedas da je sve to malo kvalitetnije i mislim da neces imat problema, btw, kakva je bila dosad antena (da nije mozda onaj shit od kucnih sta se na TV stave?)

bobe je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.09.2007., 00:14   #11
Fatal
kenova?
Moj komp

Da, ali gle sad malo razmisljam:trosak bi bio nekih 800 kn(tako mi je darkijas rekao, nisam provjeravo cijene) za digitalnu satelitsku sa kojom bi imo barem 20 razlicitih programa ....valjda

S druge strane, riblja kost+pojacalo(kvalitetnije) je pretpostavljam 150-200 kn barem a dobijam 4 programa, mogucnost da talijani ometaju sliku (pogotovo ljeti kad imam osjecaj da pojacaju signal)

Tako da, ako prva opcija ne prelazi hilju vjerujem da bi starci isli na tu varijantu, cini mi se isplativija.

E da, trenutna antena je najlosija moguca eksterna (uzeta u getrou za neku smijesnu cijenu).
Staro 16.09.2007., 00:19   #12
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
pa tako sam i ja mislio, sada imam nekih 700 programa gledam Hrt 1 i 2 te RTL ponekad, jedino meni zbog turista treba...al opet, ako mislis da ce ti satelitska koristit, ni to nije los izbor, pogotovo sto ove digitalne imaju odlicnu sliku, tj prijem opcenito

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2007., 00:58   #13
Fatal
kenova?
Moj komp

da, mislim da ce ipak digitala bit zadnji izbor, ako nista prijem slike ce bit...satelitski Ipak mi se ovo cini bolji izbor za njih(a ni ja necu imat nista protiv), pomalo, ali sigurno ulaze u pozne godine pa bi im moglo doc do rasta apetita za tv programima...Sve u svemu, hvala svima na savjetima
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno