|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
povratak na xp sa viste problem hitno
dobro i ja sam među onima kojima se vista ni najmanje ne dopada pa bih se sada htio vratiti na xp ali ne znam kako a vratio sam se na xp radi toga što kada sam stavio vistu home edition sve me koči sporo otvara stranice itd.itd.dakle problem je u tome što se sada ne mogu vratiti na xp pa pitam kako da to izvedem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ubaciš boot CD od XP-a, bootaš s njega, formatiraš particiju di ti je Vista i snimiš XP? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako imaš boot meni prilikom paljenja kompa (najčešće imaš tipku posebno za to, tipa F12), onda koristi njega. Ako nemaš, onda uđi u BIOS i stavi pod primary boot: CD-ROM, secondary: HDD. Ako je sa CD-om sve u redu, trebalo bi te pitati "Press any key to boot from CD" i onda stisneš buton (bilo koji) i pojavit će ti se instalacija XP-a. Nakon prvog restarta (nakon što su se fajlovi za instalaciju prekopirali) više ne trebaš stiskati kod "Press any key to boot...." jer je onda važno da se instalacija pokrene sa HDD-a (a ako stisneš buton, ponovno ideš u krug). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Pa bogte valjda prvo u BIOSu treba upaliti bootanje sa CD/DVD drivea ili stiskaj Escape kad upališ komp sa tipkom da ti da matična "on the fly boot selector screen" i tamo odabereš cd sa xpima... I da nemoj samo formatirati particiju ne obriši c: u setupu od xpa (pazi da ne ubiješ d ili ostale sa podacima ili da ne ubiješ krivi drive) i onda napravi npovu c particiju i na nju instaliraj... Edit: Vidim Vuco me preteko... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|