|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Hi-Fi 2.1 do 6000kn
Evo ovako... Kao što možda znate, imam dvoje z5500 spojene na komp... Zvučnici su stvarno super za komp, i još dva kompleta, trese full, nema šta... No, jučer mi se razletio jedan sub... ![]() ![]() Kao i svi normalni ljudi, i ja sam došao pameti, pa shvatio da je 12 zvučnika u sobi previše ne tolko zbog drečanja već mi je prenatrpano i loše raspoređeno... (dva suba ne smatram previše, ali satelita je pun kufer ![]() Kada mi ovaj komplet stigne s reklamacije, planiram prodati oba Z5500 sistema i uzeti neki hi-fi 2.1... E sad, zašto 2.1? Budući da mi je monitor okrenut tako da 5.1 nikako ne mogu srediti kak spada, jedino 2.1 setup mi odgovara a da bi to bilo složeno kak priliči.... Drugo, slušam samo muziku na zvučnicima i mislim da mi je 5.1 stoga beskoristan.... Sad, dalje... Iako sam se opametio da ne štancam dalje z5500 sisteme u sobu ![]() ![]() Priznajem, nikad nisam čuo hi-fi subi možda je ovo šta slijedi previše, ali neka, zato ste vi tu.... E ovako sad, zapeo sam nekako za mission, i njihov sub M6AS, 350W.... Možda je to previše, možda ne, ali baš mi nekako izgleda taman... ![]() ![]() E sad, ne razumijem se baš u to, pa bih trebao neku preporuku za još dva missionova zvučnika koji bi snagom recimo pasali uz sub, i neko pojačalo za to a da bi to bilo do 6k kuna.... Možda uz ovaj sub trebaju neki skuplji zvučnici šta ne izlazi za 6k kuna, ali zato vas molim za pomoć jer neam blage veze o tome.... Ne znam da li to izlazi za te pare, budući da sam nafrljio takav sub, ali otvoren sam za sve kritike i savjete budući da sam totalni njub u hi-fi svijetu... To ne mislim uzeti uskoro, nego kad skupim razliku do 6k kuna nakon šta vidim šta ću dobiti za Z-ove.... Molim vas da mi date bilo kakve savjete šta se toga tiče, jer sam otvoren za sve prijedloge.... Mission mi se čini nekak dobar, ako ne i najbolji, a dali toliko vrijedi ili dali se može šta bolje kupiti za te pare, to vi znate najbolje... Htio bih da sva tri zvučnika budu od istog prizvođača i da.... Jedini uvjet uz to da sub trga, je da sve bude u crnoj boji... Trešnja, bukva i ostale boje me ne zanimaju.... ![]() Hvala svima unaprijed... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Ne mogu ti ništa drugi reći nego LOL. Obavezno crni, i obavezno od istog proizvođača? I hifi da lupa? Ti ne tražiš to, ti tražiš razglas, a mislim da ti je netko ovih dana baš i preporučio takvo što. A niti si naveo veličinu prostorije, vrstu glazbe, i primarni izvor. A i da jesi, više mi se čini da benčmarkaš zvučnike, jer je očito najbitnije da "lupa i trese" i da "spušta" što niže. Otkud znaš da su missioni OK? Meni su gotovo svi preporučivali missione ali mi se na 4 različita pojačala uopće nisu svidjela i zar sam ih trebao uzeti samo zato jer drugi tvrde da su dobri? Pogledaj što Peavey i Marshall nude ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Šta je smiješno u tome da moraju biti crni... Mislim, neću staviit u sobu trešnju ako niti jedan djelić u njoj nije te boje, mislim... I zašto hi-fi ne bi mogo lupati... Prvenstveno ga uzimam zbog kvalitete, ali ako za 6k kuna nije moguće složiti nešto šta lupa bolje nego z5500 onda neka ide u k*** sa kvalitetom zvuka... znam neke ljude koji su zadovoljni missionom, ali velim, samo sam ih stavio za primjer, nisam rekao da moraju biti baš oni... Vrsta glazbe nije određena, sve dakle... Prostorija je 6x4m, a izvor zvuka je isključivo komp... (s Xi-Fi EM ako to išta znači)... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Za taj sub mission sam vidio na cice forumu da je bomba. Nažalost dosta teško da možeš ispasti sa svime za 6000kn jer ti je samo sub 3350kn za keš u vemilu. Moj savjet ti je za frontove barem mission M32 koji bi uz taj navedeni sub trebao raditi bomba. Kad bi imao para za samostojeće npr. M 34 vjerujem da bi priča bila još bolja. Fora je da ti sad fali para za pojačalo ili reciver. Glupo je uz tak nekaj uzeti najjeftinijeg sonya ili yamahu nego barem nešto u klasi 2000-3000kn. Mada bi to čisto fino radilo i sa jeftinim pojačalom ali ne bi izvukao iz tih zvučnika maksimum. I meni se jako sviđaju ti missioni i spremam se u kupnju seta za kučno kino s njima. Frontovi bi bili M34, centar i za satelite M30. Sub bi trebao biti isti koji ti želiš ali on će malo pričekati jer mi je to trenutno sve skupa malo pre skupo. Više informacija možeš naći na cice forumu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Dalje nastavljam jer sam dobre volje i spreman za sutrašnju berbu a ajnšpric mi daje inspiraciju. Dakle, što je smiješno u tome što ne smiju biti crni? Stavimo primjer: slušaš 2 para različitih zvučnika, i jedni ti se više svide ali nema u crnom finišu, dok drugih ima, ali imaju tvom uhu neugodan zvuk. Izabrao bi crne? Ako i idemo na vizualni dojam, ako sam dobro upamtio sa slika koje si uploadao sa svojim z5500 nisam primjetio da je stol crni? Ili je? A što se tiče izbora i tvog "best buya", mislim da ti na to pitanje sa informacijom "za sve vrste glazbe" nitko ne može dati odgovor, jer ako ćeš kupit zvučnike po preporuci nekog više ili manje upućenog na forumu ili poznanika/prijatelja onda ih nemoj ni kupovati. Istina, kod frenda je zvuk uvijek bolji, ne zato jer je bolji nego zato jer je drugačiji, no ipak, zvučnik u toj klasi se kupuje prema osobnim afinitetima i doživljaju. Ili jednostavnije, poslušaj sve što možeš u klasi koju si možeš priuštiti i onda izaberi, a naslijepo "crni missioni i crni sub koji isto mora biti mission" nema smisla. Onda nisi trebao niti otvarati thread, jer ti ja mogu preporučiti crne focale i crni sub, a ti opet ne znaš kako zvuče? I da pogodim, sve to ćeš još tjerat nekim receiverom jer jedino tasko možeš "dobit" više od 100 watta? Odi u grad, poslušaj gdjegod što možeš, gnjavi trgovce, i na kraju odluči što želiš, jer očekivanje da "lupa" glansije od logitecha ne vode nikamo osim ka ovom RCF razglasu koji ti je wolwerine preporučio, koji ima još jednu bitnu osobinu, a to je crna boja koja "paše" u sobu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
...khm...home-made ''RCF''.... u biti kutija je izvorno Dynacordova (dizajn) ali su unutra RCF driveri ![]()
![]() |
#10 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
@juan; slazem se. @wolverine; lol! vodis djete na krivi put! ![]() @geniusboy; hm...javi cjenu, moze i pokverenih(ak ti ne sloze) jer meni treba samo control centar i daljinac! ![]() dakle...tesko da ce mu dati da poslusa bas sve kaj zeli...a gnjavljenje prodavaca je teror...u komteh-u su ljubazni ali onaj visoki tip malo shere. u audiconema-art-u je tip sheronja prve klase, tip me popljuvo jer sam dosao pitati za neku akciju za yamahin reciever(za koju nije niti znao) oni kao taj low end ne spajaju da se cuje itd-itd...kao da je bitno jel low end, pa valjda zelim cut i kak low end radi...ipak ja placam. u dobrom zvuku su prodavaci malo ljeni-neljubazni jer su mi prek kujca spojili JBL-a na harman kardona(ahhh...sweet, ali opet pre-malo muzike za te pare) itd...bio sam u jos hrpu ducana i pretezito je svugdje slicno. cak u dosta ducana nisam ni pitao da mi spoje, nek sam samo pogledao(na cjene ![]() kaj se tice marki itd...tu ti nitko nebi smio nista preporuciti jer je tvoj sluh drugaciji od nasih...dakle mjuza koja bi se meni svidla ne znaci da bi se i tebi. low end recieveri od yamahe i sony-a su totalno smece i od toga bjezi, ne mozes dobiti puno basa na prednjim zvucnicima...nikako!!! treba ti sub, jer je to namjenjeno za kucna kina...makar ima rulje koja za to nezna do one minute kad upali stvar. skuplji modeli recievera su vec ok. denona sam cuo, jako dobar! probaj. kao i stereo pojacala...denon, dobar! probaj. btw, skup. marantz-a mi je pohvalio tip u provoxu ali ja ga nisam cuo. probaj sam. posto volis nabijanje, imas 2 opcije(po meni). dobar sub i 2 mala prednja sa nekim mid-end recieverom ili 2 velika stupa sa malo boljim (stereo)pojacalom. probaj obe opcije...primjerice, 4000kn za stupove i 2000kn za pojacalo...a meni poklonis jedan set Z-a. ![]() pozz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Si razmotrio opciju da sam nešto sastaviš? Moglo bi te doći dosta jeftinije i mogao bi ih uz malo truda napraviti baš onakve kakve želiš. Kupiš drivere, pojačalo, ako treba i skretnice, medijapan ili drvo, vide i alat i napravi ih po svome. Pošto voliš bas, možeš si uzeti i neki auto sub velike snage i ok kvalitete ili profi sub visoke kvalitete i super osjetljivoti ili hi-fi sub pa u custom (naravno da treba paziti na parametre svih zvučnika, a ne ih ubaciti u nešto u čemu nemogu da rade normalno) kutiju i ko bog. Ima da drma ![]() Meni je ovaj moj sistem super. Glasniji od Z-2300 i u nekim segmentima kvalitetniji. Jedino mi je sub velik, ali nema veze... Mislim, ja bi na tvom mjestu stvarno dobro razmotrio kućnu izradu.
![]() |
#15 | |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
i jos ako nije bas uradi-sam tip covjeka...trebat ce mu dosta vremena da se naoruza znanjem za takvo nesto. btw, jel itko zna koliko kosta m2 mdf-a, deb. 12mm? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
[SW]'V^idO
|
Naravno da će koštati, ali manje nego da kupuje novi. Jest da je rezultat lošiji izgledom, ali barem si ponosan na sebe jer si sam napravio. Kad sam rekao menijapan ili drvo mislio sam reći da je manje-više svejedno. Pošto je menijapan prešana kartonska i drvena prašina, nije baš isto, lakše se rascvjeta, ali ako si oprezan nebi trebalo. Prednost drva je u teksturi, a ako oš lijepu drvenu teksturu na medijapanu moraš još plačlati za furnir.
![]() |
#20 |
[SW]'V^idO
|
Je tko spomenuo ivericu? ![]() ![]() Drvo i iverica nisu isto. Mislio sam na pravo puno drvo. Mnogi ga ljudi koriste za kutije... Iverica je hvala bogu smeće za kutije ![]()
![]() |
#22 |
[SW]'V^idO
|
Ma je, ali to je kao da kažeš da radiš kutiju za zvučnike od kartona (svi bi rekli ovome je zgorila zavojnica u mozgu), a ustvari je to MDF ![]()
![]() |
#25 |
[SW]'V^idO
|
Da, ovo je stvarno otišlo u žešći OT. Geniuse, vrati nas na pravi put nekim dobrim pitanjem ![]() @syss: Na koga misliš ![]() @geniusboy: Uglavnom, imaš par opcija: - ostavi kako je - izmodaj si jedan Z, ali s tim će jedino na izgledu dobit (možda), a izgubit ćeš pare - kupi neki Hi-fi komplet, ali za te pare malo teže ako je kvalitetan sub uključen, eventualno polovne komponente - ako si baš zapeo za glasnoću, kupi si neki povoljniji razglas, ali to isto teško za toliko para - napravi si sam svoj sistem po želji.
![]() |
#26 |
Premium
|
Evo ovako, da zaključim ovu temu... Za sada prodajem sve šta imam... Čekam drugi komplet da dođe s reklamacije i ako dobijem novi prodajem odmah.... Sve ovisi o prilivu sredstava, ali imam uglavnom dvije opcije... Ili ću si opet nabaviti jedne Z5500 i ostati na njima s parama u džepu ili budem skupil još preko 6k i išo na pošteni hi-fi... Budem videl, nisu mi zvučnici sve u životu, pa ko zna di će mi trebati lova... Ugl, ak ću uzimati hi-fi svakako vam javim šta mislim uzeti pa raspalite s kritikama.... ![]() Hvala svima na pomoći... ![]()
Macbook Pro Unibody 15.4", 2.4GHz, 4GB DDR3, 9400M+9600GT, 250GB iPhone 4 16GB Logitech Z5500, G-Drive Mobile 500GB, Canon LBP-3010, Logitech HUB Premium, Apple Magic Mouse, Apple Remote, Apple Airport Express, Terratec Cinergy DT USB XS Diversity, Tucano Second Skin Samsung LE-32 B530 P7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Stereo zvučnici WHARFEDALE PRO Diamond 8.2 Studio Pro Active - 3380kn subwoofer WHARFEDALE HIFI SW 150 - 2230kn i taman ti ostane nešto novaca za kablove. Ako te ovaj sistem ne zadovolji... ...po kvaliteti zvuka - diži kredu od 30ak somova kn. ...po glasnoći - onda hitro doktoru!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
ides ![]() |
![]() |
![]() |
|
|