|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Beepovi???
Kao prvo pročitao sam topic o beepovima, po tome mi napajanje nije u redu ali... Evo kakva je situacija: komp normalno sve ok radi i nekad kad ga resetiram pojave se beepovi pri podizanju (kratki isprekidani do besvjesti) i tako ga trebam jedno 10 puta resetirat da bi podigao sistem. Najčudnije u svemu tome je što nekad sve super radi, i resetiram ga i palim i gasim 5 puta zaredom i sve je ok. I odnesem ga na servis u eurotrade (tamo je kupljen prije 2 i pol god) i 3 dana bude kod njih i kažu mi sve je ok. Testirali su sve komponente i sve radi bez ikakvih beepova. Dođem kući upalim ga, radi ok resetiram ga 5 puta sve ok, i resetiram ga 6. put kad ono beep x10.. Nakon toga opet radio uredno (palio - gasio - resetirao)... Napajanje je je neko no name LC B400 ATX (max 400w).. Posudio sam od lege neko njegovo staro napajanje MS Pro 350 w i opet ista priča.. ne radi.. Konfiguracija je P4 3.2 Prescott, 2x 512 mb DDR 400, Ati Radeon 9600, SB Live.. Ako još išta znači zauzeto mi je 5 usb portova.. ne znam jel to vuče toliku struju ili šta... To mi se događa već mjesecima, pomoooć!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Neznaš koje je bolje tvoje ili 'legino ![]() Ubaci neko pristojno napajanje u konfu, vjerujem da će sve biti ok, kao što je npr. Fortron 350W PNF (~200kn). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Po ovome sta je domy_os napisao u Topicu izgleda da je problem u napajanju naravno ako se radi Award Biosu,reci jos koji je BIOS i provaj neko drugo napajanje umjesto toga noname i toga MS 350W neko jace napajanje pa onda vidi oce bit problema... EDIT:Razer me prestigao ![]() Zadnje izmijenjeno od: Joke. 06.09.2007. u 16:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
Čuj nitko ti ne može garantirati da je sigurno napajanje. Evo naprimjer, meni je također u manualu pisalo da uzastopni kratki beepovi znače da je PSU otišao, a na kraju se ispostavilo da ne radi ploča (samo se, za razliku od tvog kompa, moj nije htio nikako upaliti). Možeš sačekati još nečije savjete... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Evo kupio i stavio Fortron 350w i neće uopće upalit komp! Zatreperi lampica i odmah rikne! Vratio sam staro i uz jednu seriju beepova upalio je. Da zamjenim za fortron od 400w. Ljudi pomozite hitno mi je, trebam prodat komp danas! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
Ako nije ni PSU, onda može biti da je problem u matičnoj, kao što je meni slično bilo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ištekaj sve nepotrebne stvari s ploče, ostavi samo proc s njegovim coolerom, memoriju i grafu pa vidi što će biti... Ako se svaki puta upali bez problema, spajaj jednu po jednu komponentu dok ne utvrdiš u kojoj je problem. Kreneš od diska(ova), optike pa onda dalje tipkovnica, miš, monitor,...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
ej, kod mene je zezo HDD tako, HDD mi crko i stvaro kratki spoj, a maticna jedno vrijeme piscala (kratko vrijeme) i vise se nije ni palio PC, cak mi i izbacio osigurac u kuci! iskljucio HDD i sve ok! Ne mora znacit da ce te ti bepovi uvjek dovest do pravog puta!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|