|
![]() |
#1 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
(riješeno) Novi komp, bipovi kod dizanja Windowsa
E ovaku ljudi, kupio sma novi komp prije nekih mjesec dana..... Neki dan sam naletio na temu u vezi beepova kod dizanja windowsa.... Pazite sad ovo, kad mi s epali komp čujem 3 beepa, ovako se to čuje: "PIII" , "PI" , "PIIIIIIII" i sve je u redu ali me jedino ta sitnica zabrinjava....... a kad restartam komp čujem "PI", "PIIIIIIII" Ne znam malo mi je to sumnjivo pa dajte neke prijedloge.... ![]() EDIT: konfiguraciju možete vidjeti u sigu ili pod "moj komp"
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Neznam kaj ti znači ovo nemam hladnjak ali možda ti se ploča javlja da joj je neki od ventilatora prespor ili kao imaš zamjenjen NB sa pasivnim a bio je ventić gore ili sl... Dakle pogledaj si dal imaš kakva upozorenja upaljena u biosu...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
ma nek te ne brine to što piše da nemam hladnjak, imam stock............ali nemam neki hladnjak sa kojim bih mogao dobro klokat proc..... inače gdje se nalazi to u biosu, molim preciznije ...... ![]()
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
PC Health, tu isključi bilo kakav FAN monitoring.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
Pa domy ti si legenda ![]() Gledajte ovo, situacija je u biosu ovakva: cpu warning temperature [70 °c/158 F] cpu fan fail warning [enabled] system fan1 fail warning [disabled] system fan2 fail warning [disabled] power fan warning [disabled] smart fan control method [disabled] Ja sam taj cpu fan fail warning stavio "disabled" i sve je ok, čuje se samo jedan beep kod loada........e sad da li preporučate da to ovako ostavim isključeno ili bolje da to ostane uključeno ![]()
««-´`-´`·..·´`-´`-»» Zadnje izmijenjeno od: Z-man. 03.09.2007. u 23:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Čekaj, stavio si na enabled i ne pišti više? Nema mi logike... Danas sam se tek sjetio da meni obično zapišti kad je na enabled jer se Freezer ne pokrene odmah nego tek nakon par sekundi, a na disabled je sve OK.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
Ma sorry krivo sam napiso, stavio sam na "disabled" i ne pišti više...........na enabled pišti baš kao što si rekao jer se hladnjak upali par sekundi kasnije........ ma sve je ok... kak ti imaš, da pišti ili ne ![]()
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Nemam ništa uključeno, samo sam CPU Warning Temperature stavio na 70°C kao i ti (što je prema Core Tempu 0.94 negdje oko 60-65°C odnosno max) i uključio SmartFAN da mi Freezer ne rula stalno na 2700 rpm. Sa SmartFAN-om se u idle vrti oko 700 rpm, a u loadu oko 1500 rpm.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
|
hvala na pomoći........ ![]()
|
|
Oglas