|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
vježba iz c jezika i php,html,ajax,css
Trebao bi vježbe iz ovih programskih jezika tj. zadatke za provjeru znanja da vidim kolko sam toga stvarno naučio tak da krenem dalje... hvala unaprijed ![]()
![]() |
#2 |
Lunatic
Datum registracije: Feb 2006
|
A da si sam nešto zadaš? Npr. Napravi CMS, ili još bolje pomaži ljudima na forumima, to ti je dobra provjera koliko zapravo znaš! Ali evo imaš tu kvizove! http://www.w3schools.com |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
C
pozdrav. tek sam poceo uciti o programiranju u c-u.... uglavnom, kao i uvijek na pocetku daju vam primjer hello, ili tako nesto. onda to spremis i to je kao neki pocetak. onda traze da odes na start i otvoris run i da preko toga otvoris taj file koji si sremio "hello". file mi je recimo spremljen u local disc c, documents and settings, ime prezime, c-code, ch01, hello... is sada upisem u run: cd C:/documents and settings/ime prezime/c-code/ch01/hello..... i on ga ne otvori... s time da sam pazio na mala i velika slova, tu mozda nisam. ugl, neko molim vas netko kaze zasto to ne otvori, sto put sam provjerio i ne zeli... hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Mislim da se ti malo previse zuris s programiranjem... Prvo bi trebao nauciti neke osnove rada na racunalu, kako se programi pokrecu, kako sve to funkcionira i tako... A onda krenuti na programiranje... Jedino, ako ti to treba za skolu onda nemas drugog izbora... Kao prvo, dok ti napises program i sejvas ga dobijes jednu datoteku oblika "imeprograma.c"... To je obicna tekstualna datoteka u kojoj se nalazi ono sto si ti napisao i nju nikako ne mozes pokrenuti. Da bi imao sto pokrenuti ti moras kompajlirati i buildati svoj program. Tim ces dobiti jednu "imeprograma.exe" datoteku i nju mozes pokrenuti... A sad... Pokretanje programa preko run-a na ovaj nacin mi je besmisleno... Lakse je otic pomocu Windows Explorera u zeljeni direktorij i dvokliknuti na "imeprograma.exe"... Jedini problem kod takvog pokretanja je sto ce ti se prozor otvoriti na sekundu i odmah zatvoriti (ako nisi poduzeo odredjene mjere protiv toga)... Zato te obicno u tutorialima prvo uce pokrenuti program preko cmd prompta... Dakle, ides na Start > Run te tu napises "cmd" (bez navodnika) i lupis enter... Sada u dobivenom promptu odes do lokacije svojeg programa i pokrenes ga tako sto napises "imeprograma.exe"... I nisi rekao u cemu pises te programe? Svaki normalni moderni editor za pisanje programa ima mogucnost kompajliranja i pokretanja tih programa iz sebe... Tako da nema potrebe za izvodjenjem ovakvih kerefeka... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|