Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.10.2007., 17:16   #1
franky
Premium
Moj komp

franky's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
vježba iz c jezika i php,html,ajax,css

Trebao bi vježbe iz ovih programskih jezika tj. zadatke za provjeru znanja da vidim kolko sam toga stvarno naučio tak da krenem dalje... hvala unaprijed
Staro 07.10.2007., 23:05   #2
ejSid
Lunatic
Moj komp

ejSid's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
A da si sam nešto zadaš?
Npr. Napravi CMS, ili još bolje pomaži ljudima na forumima, to ti je dobra provjera koliko zapravo znaš!

Ali evo imaš tu kvizove!

http://www.w3schools.com
ejSid je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.10.2007., 21:12   #3
sahmat232
Registered User

Datum registracije: Oct 2007
C

pozdrav. tek sam poceo uciti o programiranju u c-u.... uglavnom, kao i uvijek na pocetku daju vam primjer hello, ili tako nesto. onda to spremis i to je kao neki pocetak. onda traze da odes na start i otvoris run i da preko toga otvoris taj file koji si sremio "hello". file mi je recimo spremljen u local disc c, documents and settings, ime prezime, c-code, ch01, hello... is sada upisem u run: cd C:/documents and settings/ime prezime/c-code/ch01/hello..... i on ga ne otvori... s time da sam pazio na mala i velika slova, tu mozda nisam. ugl, neko molim vas netko kaze zasto to ne otvori, sto put sam provjerio i ne zeli... hvala
sahmat232 je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2007., 22:43   #4
munst0r
Premium
Moj komp

munst0r's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor sahmat232 Pregled postova
pozdrav. tek sam poceo uciti o programiranju u c-u.... uglavnom, kao i uvijek na pocetku daju vam primjer hello, ili tako nesto. onda to spremis i to je kao neki pocetak. onda traze da odes na start i otvoris run i da preko toga otvoris taj file koji si sremio "hello". file mi je recimo spremljen u local disc c, documents and settings, ime prezime, c-code, ch01, hello... is sada upisem u run: cd C:/documents and settings/ime prezime/c-code/ch01/hello..... i on ga ne otvori... s time da sam pazio na mala i velika slova, tu mozda nisam. ugl, neko molim vas netko kaze zasto to ne otvori, sto put sam provjerio i ne zeli... hvala

Mislim da se ti malo previse zuris s programiranjem... Prvo bi trebao nauciti neke osnove rada na racunalu, kako se programi pokrecu, kako sve to funkcionira i tako... A onda krenuti na programiranje... Jedino, ako ti to treba za skolu onda nemas drugog izbora...

Kao prvo, dok ti napises program i sejvas ga dobijes jednu datoteku oblika "imeprograma.c"... To je obicna tekstualna datoteka u kojoj se nalazi ono sto si ti napisao i nju nikako ne mozes pokrenuti. Da bi imao sto pokrenuti ti moras kompajlirati i buildati svoj program. Tim ces dobiti jednu "imeprograma.exe" datoteku i nju mozes pokrenuti...

A sad... Pokretanje programa preko run-a na ovaj nacin mi je besmisleno... Lakse je otic pomocu Windows Explorera u zeljeni direktorij i dvokliknuti na "imeprograma.exe"... Jedini problem kod takvog pokretanja je sto ce ti se prozor otvoriti na sekundu i odmah zatvoriti (ako nisi poduzeo odredjene mjere protiv toga)... Zato te obicno u tutorialima prvo uce pokrenuti program preko cmd prompta...
Dakle, ides na Start > Run te tu napises "cmd" (bez navodnika) i lupis enter... Sada u dobivenom promptu odes do lokacije svojeg programa i pokrenes ga tako sto napises "imeprograma.exe"...

I nisi rekao u cemu pises te programe? Svaki normalni moderni editor za pisanje programa ima mogucnost kompajliranja i pokretanja tih programa iz sebe... Tako da nema potrebe za izvodjenjem ovakvih kerefeka...
munst0r je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno