|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Coolermaster Hiper tx - uspio sam ga sje**t!!
slika (176kb) ![]() kao što vidite, "oštucao" sam klještima one vrhove s jedne strane pošto su mi smetali za vent. na bočnoj stranici kućišta i ode cooler u 3pm. nisam imao pojma da su te cijevi šuplje. jel netko zna koji je razlog što cooler ne hladi više. dali zato što je zrak ušao u cijevi, dali je nešto posebno bilo u tim cijevima? dali bi pomoglo ako bi se to ponovno "zalemilo"? |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ispustio si mu dušu. http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_pipe Naravno da u tim cijevima ima fluid koji mjenja svoje stanje, pa tako i prenosi toplinu na hladnije djelove. Fluid je očito ispario (jer mislim da je unutra pod tlakom određenim, više na wikipedii), zrak je unutra i hlađenje je nikakvo. Sad sve ide preko bakra. Ponovno lemljenje ne bi pomoglo. Šteta coolera. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nema mu spasa, neznam što oni točno stavljaju u heatpipe (vodu, freon, neki alkohol ili nešto n-to) ali što god to bilo sad ga nema... Lemnjenje nebi pomoglo ništa jer nema rashladnog sredstva više, a ionako bi ga morao cjelog rastavit jer nebi mogao na ovom ić lemit s brenerom...
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
omg KOJI SI CAR!!!!! vristim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#5 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
a sto reci, odakle ti ideja rezati to? ako ces malo kemijati... nalij neko sinteticko ulje na špricu i zalemi dobro te vrhove, mozda pomogne bar malo. inace je onaj plin unutra daaaleko bolji prenosioc topline, ali eto, sada kada si vec shebao cooler, barem napravi nesto pa da vidimo razliku plin/ulje ![]() edit: sada slobodno pod opcijom 'Moj komp' nadopisi 'modded' iza Coolermastera ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 02.09.2007. u 16:17. |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Unutra ti je voda pod podtlakom, ima niže vrelište i preko isparavanja prenosi toplinu ![]() Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Trebali bi uvesti nekakvog "Pc ekspert oskara" za ovakve likove ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
isuse kako dobro ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Cestitam . |
![]() |
![]() |
#16 |
Prečupavi mod
|
E svaka cast ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#17 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
U heatpipovima bi trebao biti alkohol i ziva (prema wikipediji) no to se u praksi kod mene nije pokazalo. Bio jedan ThermalTake(necemo ga imenovat ) koji mi je smetao i pravio stalno probleme pa sam ga odlucio osakatit i tako u ime znanosti sam pogledo sto ima u heatpipovima ali niceg nije bilo ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Ako sam dobro skužio, za popravak bi trebao fluid (vele da ide metanol/etanol ili voda kaj ovi dostupni nama) staviti unutra, sniziti tlak kako bi temperatura isparavanja bila niska (a to je u pravilu kod kompova nekih 20-40°C, šta ne ? U Wikipediji se spominje za vodu 0°C za isparavanje, samo što tamo ne misle baš na računala) i paziti da kada isparava da tlak ne prelazi 5 bara (toliko vele da je siguran tlak unutar cijevi). I onda to sve zatvoriti. Uglavnom, trebaš zagrijavati heatpipe toliko da taj radni fluid rezultirajućim isparavanjem izbaci iz cijevi nekondenzirajuće plinove, i onda zatvoriti taj heatpipe. ![]() Koliko sam ja skužio... EDIT: @Optik Živa ti sigurno neće biti u ovim našim heatpipe cjevima ![]() A alkohol ko alkohol, ispari na tlaku od 1atm, a kamoli kad je unutra puno niži. Vrlo vjerojatno je u ovim našim coolerima alkohol. |
![]() |
![]() |
#20 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
dobar ! sad možeš otvoriti frizerski salon za coolere
#21 |
Moderator
|
Daj mi samo kaži, zašto si išao rezati ta 3 sa desne strane ? Kako si ti to htio staviti vent, pobogu ? Jer zapravo, tu su 6 toplovodnih cijevi, ali u pravilu su realno, 3 cijevi. I ti si taman sve tri ispraznio pošto si rezao na desnoj strani (na slici) te tri.. |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
Ovako ima tanku bazu (nema hrge bakra ko na starijim coolerima) i bakrene cijevi koje bi trebale odvoditi toplinu. No to nije ni do koljena prijenosu topline preko promjene stanja fluida. |
![]() |
![]() |
#25 |
________
|
Prema nekoj logici i razmisljanju dosao sam na ideju da je imao neki ventilator na stranici kucista koji je totalno nebitan i ubija ionako ne dobar protok zraka ali on to nije znao pa su mi ti vrhovi hladnjaka smetali tom ventilatoru na stranici i nije je mogao zatvorit ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
#28 |
________
|
|
![]() |
![]() |
#29 |
Prečupavi mod
|
Hehe, bome nisi daleko od istine ![]() Ma fora je u tome kaj replyeve u temama citam uglavnom preko mejla, pa mi se nekad zna pogubit poveznica sa nekim postom otprije ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
svaka ti dala man... kad se mogu narucit za sisanje... @SU: samo se ti izvlaci.. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|