|
![]() |
#1 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Misljenje o ....?!
Zanima me Vase misljenje o nekim komponentama: MB GIGABYTE 7VA,VIA KT 400-cijena oko 530kn...Da li ima netko preporuku za nesto bolje za te pare? GIGABYTE RADEON 9200 128 DDR,64BIT ...Da li je ovo OK ili ima sta bolje za slicne pare? CODEGON 400 W-cijena oko 240kn ....ok? 512 DDR,400MHz,SUPER RAM,KING MAX rekli su mi u VEMILU da je KING MAX dosta nestabilna i preporucili SAMSUNG.Misljenje? Na sve to ide Barton 2500+ i hladnjak GLACIAL TECH Silent breeze 462,20 dBA... Sta se moze napraviti da to bude bolje ili je ovo OK?
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Ploču uzmi 8RDA+ rev2.1 za 650 kn u VeMilu, vrijedi svaku lipu razlike u cijeni, grafa je ok za te pare, ali radije uzmi neki R9600 sa 128bitnom sabirnicom ako se misliš igrati, napajanje bi radije uzeo 300W, ali da je brand (AOpen, Fortron, Chieftec... Definitivna preporuka AOpenovo 300W Supersilent napajanje za 300 kn u Linksu), memoriju koju su ti preporučili je bezveze(mislim na Kingmax 400, ne Samsung, koji je ok, ali nije ni blizu KingMaxa 433), uzmi KingMax SuperRAM 433, nije neka razlika u cijeni, a performanse su nebo-zemlja, ako misliš klokati uzmi neki malo bolji cooler, samo reci da li ciljaš na performanse ili tišinu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() Jel taj Sajlent Briz ono totalno tih? Jel ga ima/imao tko? Meni treba neki sto se jedva cuje, ono da ga nadglasa HDD ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Dakle: Uzmi Epox 8RDA+ Kingmax 433Mhz Superram Silentbreeze je nacelo OK Napajanje nemoj uzet Codegena 400W radiej zemi ili 300W A open il 310W Chieftec
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
SilentBreeze
gore navedeni cooler sam imao, stvarno je tih, ali nije hladio previse... buduci da sam ja vise silent-er ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Tlacitelj i neznalica
|
Da ako ti je temp tako mala ali sta ako ti je kao meni 60 stupnjeva... Zanima me da li je ok onaj cooler od 20kn stavio bi dva jedan za ispuh ,jedan da puse na procesor bi mi to pomoglo? I kao se spajaju ti cooleri na maticnu ili nekako drukcije...
![]() |
#8 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Giga, koji od 20 kn? Koliko dođe toliko bude i brzo otišao ležaj, počeo ružiti i sl. Ja sam znao vaditi iz starih napajanja pa njih spajati, bolji su... Spajaju se ili na molex (kao HDD, CD rom..) ili na pin s dvije (bez broj okr) ili 3 žice (pokazuje broj okr). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Tlacitelj i neznalica
|
OK shvatio sam-ne prilaziti blizu njima ![]() A da li jos uvije vrijedi da je bolje 2x256 nego jedan modul od 512 zbog tog dual kanala(valjda se tako zove)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Kad smo već kod tišine imam ja najtiši hladnjak za proc na svijetu. To je: Vulcano 7+ na 6000 o/min. ![]() Jumbo Jet u kući. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() @ vga killer : Trebao si čuti moje ljetošnje "slijepi putnik na stajnom trapu Concordea dok uzlijeće" experience... V9 i dva SmartCaseFana na maximumu... Da li trebam uopće dalje pričati? ![]() @ giga : imaš Sunone u Chipoteci, malo manje od 50 kn komad. Imao sam ih na svojoj staroj Intel konfi, dosta su tihi i trajni, a uvijek ih možeš dodatno utišati potenciometrom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Treba kaj skurit??
|
Onda sam u istom k.... ko i ti. Takva mi je sudbina, kaj mogu? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
Čuj, zašto misliš da sam odjednom zabrijao na pasivne hladnjake i Papstove? ![]() Možeš zamijeniti original TT fan sa 19 dB Papstom ili Sunonom+ potenciometar, isprobao sam na V9 (baza+Papst). Čak je i relativno pristojno hladilo. Prime95 je max bio na 52 stupnja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Treba kaj skurit??
|
Sve mi je jasno. Trenutno mi Vulcano radi na 3000 o/min pa se skoro niš ne čuje. Inače je za popizdit ![]() Mislim da nemrem zamijeniti ventove. Ovan na Vulcanu nije 8 cm. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
Idem malo pogledati. Ovaj na V9 je SmartCaseFan II 80 mm, visine 25 mm. edit : Gledam 7 (ne +), ima 80 mm vent na sebi. Ako se 7 i 7+ ne razlikuju po ventu, možeš zamijeniti ventove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Treba kaj skurit??
|
Ovaj na 7+ je 74 mm, al tak i tak ga frendu uskoro prodajem pa ide Zalman gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
Nije čak ni 74 mm, 70x70x25:confused: bar tako piše na thermaltakeovom siteu. Koja glupost, mogli su staviti i manji fan ![]() Kojeg Zalmana uzimaš? Jel ciljaš na klokanje ili na tišinu? ThermalRightovi novi pasivci mi izgledaju nekeko opakije od Zalmana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Treba kaj skurit??
|
Zalman 7000A-Cu. Bakrena mrcina. Imal sam ga vec kod sebe na dva tjedna (frend mi ga je posudio) i mogu rec da je odličan. Ama baš se ništa ne čuje, a temp je manji za nekih 5 stupnjeva nego na Vulcano 7+ na maxu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Tlacitelj i neznalica
|
A kako mogu ubrzati svoj vent da mi se brze vrti i di se to radi ako se moze? Radi se o SPIRE-Falcon Rocku 2 valja to sta? Moja zvijer Duron 1.3 miliHerza.. ![]()
![]() |
#24 |
Treba kaj skurit??
|
E da još imam i para za to bilo bi super, al nemam. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Ja imam Volcana i čuje se šum i na 3000min.mislio sam si uzeti Thermalrighta 947U,izgleda opako i sa 120mm ventom na 2500 rpm proc bi mi dobio upalu pluća ![]()
![]() |
#26 |
Treba kaj skurit??
|
Meni se više čuje SmartFan napred na kučištu. A kak je tih na 6000 o/min. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
dim je pravi
|
Re: Misljenje o ....?!
Citiraj:
Moj savjet za ploću do 550 kn Soltek KT600 R Po testovima pravo iznenađenje za MB najbolja Low end ploća na tržištu i najbolja ploća sa KT 600 chipsetom ima Sata,Fierwall,itd I Superram King max 433 puno bolji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
S time da je to upravo ono što si rekao... low end. A za 100 dodatnih kuna može dobiti najjači čipset trenutno za Athlon platformu, da ne govorimo o činjenici da je ta ploča iskušana uzduž i poprijeko. Možda nema SATA, ali mislim da mu to ni ne treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
dim je pravi
|
Citiraj:
možda je teško skupio i tih 500 kn Ponudite mu nešto jeftinije a dobro i Abitova ploća nije najbolja ni najbrža ploća Ali je u vrhu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
dim je pravi
|
E da zaboravio sam napisat da je najbrži trenutni chipset Nforce2 ultra 400 samo taj a ploće sa tim chipsetom sa ATA raid nema ispod 800 kn ili ja ne znam za nju.Ako postoji obavijesti nas |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|